Pet najčešćih grešaka koje žene prave a mogu ugroziti brak

Niko ne ulazi u brak sa idejom da bi on mogao da se raspadne, već žive sa idejom da će njihov biti najbolji i najuspešniji. Ipak, postoji nekoliko grešaka koje žene često nesvesno prave, a koje mogu uništiti bračnu zajednicu.

.

Evo i koje:

Stavljate decu na prvo mesto

To se podrazumeva? Lakše je posvetiti se deci nego partneru iz vrlo jednostavnog razloga. Brak zahteva trud. Dete ćete lako nasmejati i zabaviti. Kada se pojave trzavice u braku, skrivanje iza dece najgore je što možete učiniti.

Odvojeno spavanje

Spavanje u zajedničkom krevetu ne mora da znači celonoćne seksualne igrice. Odvojenim spavanjem uništavate bliskost s partnerom.

Postavite granice

Gosti i porodica su neprestano kod vas. Nenajavljeno dolaze i ostaju do kasno? Posebno ako se radi o vašoj porodici i prijateljima, partneru bi to moglo da smeta. Granice moraju da postoje.

Ogovarate svog muža

Bez obzira da li se izjadate mami, svekrvi ili najboljoj prijateljici, probleme koje imate s mužem ne bi trebalo da iznosite nikome, dok između sebe ne rešite nesuglasice.

Optuživanje

Uzajamno optuživanje za stvari za koje verovatno ni jedno od vas nije krivo dodatno će vas udaljiti i nesuglasice učiniti još izraženijima.

Izvor: index.hr