VELIKI NEDELJNI HOROSKOP od 27. marta do 2. aprila: Lavovi ć uživati u lepim dešavanjima; Vage teško pronalaze zajednički jezik sa partnerom

Kome će ovo biti srećna nedelja, ko će imati "krizne situacije" na poslu, a ko će se potpuno posvetiti partneru, otkrivaju vam zvezde!

Olga Savić  |  
Ilustracija Foto: LilKar/Shutterstock
Ilustracija Foto: LilKar/Shutterstock
.

OVAN

Hrana

Imate višak energije koji možete potrošiti i na drugačiji način, a ne samo kroz stalne obilaske frižidera. Sada bi vam odgovarala baš lagana ishrana, ali nisam sigurna da ćete biti baš raspoloženi za to.

Ljubav

Ulazak Marsa u znak Raka i vaše polje doma i porodice vam i ne odgovara nešto naročito. Prvo, to nije vaša energija i možete se osećati malo „udavljeno“ porodičnim obavezama ili pak preteranom emotivnošću i posesivnošću od strane partnera, što će vas činiti svadljivim. Možda bi najbolje bilo da narednih skoro dva meseca iskoristite za preuređenje stambenog prostora ili da se trudite da sa voljenom osobom budete češće van kuće, u nekim zabavnim aktivnostima ili na putovanjima. Slobodni Ovnovi – emotivniji ste nego inače, lako ćete se zaljubljivati ali i češće okretati pogled ka prošlosti.

Posao

Stelijum planeta u vašem znaku će vam i na dalje davati dobru energiju i aktivnost, ali ćete se vi – iz nekog realnog (ili neralnog) razloga osećati nesigurno i imati konstantnu potrebu da se borite i dokazujete – i sebi i drugima. Oni koji se bave privatnim poslovima počeće da ulažu više snage i energije u ovaj segment, pomalo zabrinuti zbog trenutne – prilično promenljive finansijske situacije. Baš ova nedelja vam je novčano nestabilna – iako može biti neplaniranih priliva, troškovi vas opterećuju.

Zdravlje

Nervoza. Manji stomačni problemi.

BIK

Hrana

Pojačajte proteine I biljna vlakna, a malo prikočite kad su ugljeni hidrati u pitanju, mada se mora priznati da će vam ovaj zadatak u nedelji koja je pred nama biti prekomplikovan.

Ljubav

Konjunkcija Venere i Urana u vašem znaku najviše će odgovarati „mladima i ludima“ ili onima koji se tako osećaju. Jer, ovo je aspekt koji pokazuje želju za eksperimentisanjem u ljubavi, koji donosi „blic“ zaljubljivanja, avanturistički duh ili pak instant simpatije sa osobama koje su drugačije, čudne, neobične. Sad, znate kako kažu – Uran brzo donese, još brže odnese....vodite se time. Ovo ne znači da ne treba da uživate i da se prepustite malim ljubavnim ludorijama....pa makar one i kratko trajale. Zauzeti – situacija između vas i partnera je dobra, uglavnom. Umete da se dogovorite i razumete, to je najbitnije.

Posao

Mars aktivira vaše polje koje se vezuje za komunikaciju, dogovore, kontakte, papirološka pitanja i informacije, način razmišljanja, funkcionisanja. Definitivno će vas ubrzati u narednom periodu, više vas aktivirati i pokrenuti. Nekima od vas se u ovom periodu može ponuditi i prilika za promenu – iako će na prvi pogled delovati kao grom iz vedra neba – ipak je ovo nešto što ste vi kroz vreme koje je iza vas zaslužili. Po pitanjima finansija situacija je i dalje šarena, ali postoje naznake laganog oporavka.

Zdravlje

Pojačana nervoza, problemi sa spavanjem i sa grlom.

BLIZANCI

Hrana

Apetit ovih dana zavisi od vaših raspoloženja – što znači da će biti prilično promenljiv. Ili ćete biti bez apetita ili ćete zbog pojačane nervoze samo gledati šta možete da smažete.

Ljubav

U polju tajni u ovoj će nedelji Venera i Uran zaplesati uzbudljivi tango – i moguće je da neki od vas, bilo da ste zauzeti ili slobodni – neće biti imuni na taktove ove opijajuće muzike i poziva na poljubac i strast. No – budite svesni da je ovo priča koja će se malo verovatno pretvoriti u nešto ozbiljnije. Dok traje, traje – ali svakako će biti uzbudljiva. Slobodni Blizanci mogu takođe početi da se interesuju za osobu koja je starija od njih, ali koja im jako prija. Što se tiče zauzetih (ako izuzmemo taj potencijal za tajna vrludanja) – odnos sa partnerom je dosta dobar tokom ove nedelje. Ima povezanosti, dešavanja, dobre energije.

Posao

Mars je izašao iz vašeg polja ličnosti i preselio se u polje koje se vezuje za lične vrednosti i zarade. U narednih skoro dva meseca ovo će biti sektor u koji ćete ulagati najviše energije (ali koji će vam isto tako trošiti i najviše živaca). U ovom je periodu poslovna situacija dosta korektna. Prilično ste dobro organizovani i pored mnoštva vanrednih, sitnih obaveza koje se pojavljuju na dnevnoj bazi. Komunikacija sa saradnicima je dobra i uglavnom se odvija bez veće problematike. Finansije – vrlo korektno.

Zdravlje

Blaga osetljivost respiratornih puteva, ali i stomačnog dela.

RAK

Hrana

Vaši su apetiti promenljivi ovih dana i umnogome će zavisiti od vaših raspoloženja i toga koliko ste (i da li) nervozni. Potrebna vam je raznovrsnija ishrana sa više povrća, kao i više hidriranja.

Ljubav

I eto Marsa kod vas u narednih skoro dva meseca. Da vas ubrza, da vam da inicijativu, da vas pokrene, ali i da vas učini borcima za ljubav, za one osobe koje volite i želite. Što se tiče slobodnih – evo dobrog perioda da se ljubavi pokrenu. Vladar polja ljubavi i uživanja je ušao u vaš znak i probudiće vas na pravi način, doneće vam osobu koja će pokrenuti talase osećanja i strasti u vama. Mars, Venera i Saturn su na vašoj strani – i daće vam ono što će trajati i biti vredno truda. Zauzeti – situacija u vašim partnerstvima je sada mirna i stabilna. Potrudite se da takva ostane i u nedeljama koje su pred vama.

Posao

Uz prisustvo Marsa u vašem znaku – snage, energije i volje ćete imati – a u ovoj nedelji, uz podršku Saturna – imaćete i stabilnosti i strpljenja da sve poslovne obaveze iznesete na pravi način i predstavite se u najboljem svetlu. Sve vezano za posao vas ubrzava i požuruje, ali ćete sada umeti da pronađete pravi trenutak i pravi model delovanja. Neko vas podržava i daje vam savete koje bi trebalo poslušati. Po pitanju finansija – trenutne okolnosti jesu na vašoj strani, ali se nemojte previše opuštati.

Zdravlje

Moguća je kratkotrajna prehlada ili viroza.

LAV

Hrana

Period kada više uživate u hrani, ali se njome ne zatrpavate. Možda nešto pojačana sklonost ka mesu i mesnim prerađevinama, dok povrće uglavnom zaobilazite.

Ljubav

Dokle god partner i vi imate dobru komunikaciju i trudite se da podržite i razumete jedno drugo – vaš odnos će funkcionisati bez problema. Trenutno funkcionišete u različitom ritmu pa to hoće povremeno donositi manjak zajedničkog vremena – što ne mora da pravi problem dokle god je tih, samo vaših trenutaka u kojima reči i strasti prate jedno drugo. Slobodni Lavovi – zanimljiva dešavanja, najpre preko poslovnog segmenta ili društvenih mreža. Neko vas može privući, zaintrigirati, osvojiti u trenutku. Svakako ste u periodu koji vam prija i u kojem se osećate poletno. Blistate i uživate u dešavanjima.

Posao

Mnoštvo dešavanja i akcije na poslovnom planu koji su započeli tokom prethodnih nedelju dana, doneli su vam znatnu dozu optimizma i energije. U ovoj su sedmici moguće još dodatne promene koje vam svakako idu na ruku. Zanimljiva dešavanja i preokreti koji vam idu na ruku. Vaši planovi se trenutno odvijaju stabilno a ukoliko radite na nekim većim projektima (naročito sa strancima) – oni polako ulaze u završnu fazu. Po pitanju finansija – mogući su neplanirani prilivi. Trenutno se osećate dosta stabilno.

Zdravlje

Dobra zdravstvena situacija. Možda povremeni problemi sa spavanjem.

DEVICA

Hrana

Potrudite se da vam ishrana bude što raznovrsnija ove sedmice. Ne preskačite neke grupe namirnica – neka budu zastupljeni I meso, mlečni proizvodi, med, jaja, voće I povrće, žitarice.

Ljubav

Izgledaće kao da stvari dolaze na svoje mesto. Mir, staloženost, stabilnost i pozitivna osećanja će preovladati u vašim emotivnim relacijama. Ovo ne znači da su svi vaši problemi kao para rešeni – oni će svakako i u narednom periodu dolaziti na dnevni red, ali sada ćete imati trenutke opuštanja i bliskosti koji će izbrisati ono negativno što je bilo i dati vam snagu za dalje. Slobodne Device – dobar ljubavni period kod vas traje i dalje. Prilike se pružaju na više strana – preko prijatelja i društvenih kontakata, mreža, preko izlazaka ili kroz daljine – bilo na putovanju, bilo sa osobama koje ne žive blizu vas.

Posao

Obim obaveza se neće u ovoj nedelji smanjiti – i na dalje ćete morati da žurite, da funkcionišete kroz tenziju (i svoju i tuđu), i dalje će biti previše toga na vašim plećima. Ali, razlika u odnosu na prethodni period je ta da ćete uvek pronaći pravi model, pravo vreme i trenutak, da ćete imati dovoljno stabilnosti u sebi da sve iznesete na pravi način do kraja. I to više nego uspešno. Neočekivane poslovne prilike ili promene se mogu otvoriti kod onih koji sarađuju sa strancima ili kroz poslovna putovanja.

Zdravlje

Manji meteoropatski problemi.

VAGA

Hrana

Nemojte svoje nemire lečiti hranom. Em to nije dobro za vaše zdravlje, em se definitivno može odraziti na vašu liniju. Potrebna vam je kuvana hrana i dosta povrća.

Ljubav

Kako god da se trenutno odvija situacija u vašim emotivnim partnerstvima – vi se ne osećate dobro, lako, opušteno, stabilno i mirno. Em vas šaltaju promenljiva osećanja, em vam se čini da nikako da u potpunosti ostvarite kompromis sa partnerom. Odnos u suštini nije ugrožen, ali vas dvoje kao da se mimoilazite i teško pronalazite zajedničko tlo. Što se tiče slobodnih Vaga – konjunkcija vaše vladarke Venere sa Uranom mogla bi da donese nove iskre zainteresovanosti, mogla bi da vas aktivira preko društvenih mreža i eventualno vam donese avanturu ili pak – provod sa prijateljima.

Posao

Mars je ušao u polje koje se vezuje za karijeru, poslovna dostignuća. U polju nasuprot vas je stelijum planeta – sve ovo govori o jakim aktivnostima na poslovnom planu, o mnoštvu kontakata i događaja – ali onih u kojima se vi nešto teže snalazite jer vam donose energiju koja vas uznemirava i aktivira nervozu. No, uz pomoć i podršku osoba koje su „vaše“ – lakše ćete izaći na kraj sa svime. Suštinski, nije jednostavan poslovni period za vas – iako će se pozitivno odraziti na stanje vašeg bankovnog računa.

Zdravlje

Osetljivo grlo.

ŠKORPIJA

Hrana

Redovni obroci, više kuvane hrane i salata, kao i izbegavanje mesnih prerađevina i preterane upotrebe začina. Vaše navike po pitanju ishrane su nestabilne, trebali biste nešto da uradite po ovom pitanju

Ljubav

Mars u znaku Raka je borac za osećanja. A još ako je taj isti Mars u odličnom aspektu sa Saturnom koji donosi stabilnost iz polja ljubavi, uživanja – onda je pred slobodnim Škorpijama period da pronađu „onu neku“ osobu sa kojom će umeti da traju. Venera i Uran u polju partnerstava donose iznenađenja – možda osobe koje niste očekivali, možda instant privlačnosti, možda nekog potpuno različitog od vas sa kim se tako dobro uklapate. Što se tiče zauzetih – u emocijama ćete se spajati, u tvrdoglavosti razdvajati. Ova vam nedelja donosi oscilacije i talasanja, ali će strasti itekako raditi i vraćati vas jedno drugom.

Posao

Polje poslovne svakodnevice vri od dešavanja, od akcije, od osoba sa kojima se u jednom trenutku potpuno razumete a već u drugom – idete na živce jedni drugima. Ovo je nedelja u kojoj savladavate prepreke – a njih svakako hoće biti. Kroz poslovne saradnje imaćete i prijatna i neprijatna iznenađenja i preokrete – ali ćete u svim dešavanjima biti stabilni, znati šta hoćete a šta ne i stići do svojih ciljeva. Finansijski sektor je dobro postavljen i pored velikih troškova koje vi uspevate da pokrpite.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija.

STRELAC

Hrana

Vama bi odgovaralo što više „na kašiku“ – supa, variva, kuvanih jela. Bićete skloni većem konzumiranju mesnih proizvoda i prerađevina od mesa, kao i hrane koja je sa nešto više začina.

Ljubav

U vašim emotivnim relacijama sada je period kada stvari funkicionišu glatko i bez većih problema. Oboje ste nešto emotivniji i bliskiji nego inače i to vam prija. Takođe, komunikacija je dobra i možda ćete uspeti da popričate i o nekim temama koje su do sada donosile tenziju ili problem u odnosu. Pitanja porodice, zajedničkog života ili pak budućnosti odnosa sada mogu doći na dnevni red. Što se tiče slobodnih – dobra energija, kao i novi ljudi sada su prisutni kod vas. Bićete raspoloženi za zabavu, druženje. Mogu se u ovom periodu oformiti i neki emotivni počeci koji deluju prilično stabilno, baš kao da su po vašoj meri.

Posao

Pred vama je nedelja sa dosta promena u poslednjem trenutku, sa dosta dešavanja i aktivnosti. U početnoj fazi neke situacije mogu delovati komplikovano, zahtevati od vas vreme i posvećenost i živce – ali ćete uspeti da ih posložite na pravi način i ostvarite rezultate koje ste zacrtali. Lično vaša organizacija će biti dobra, ali će vam saradnici unositi dah nemira i povremeno otežavati. Ovo je period kada prevazilazite prepreke. Po pitanju finansija – korektno, prevazići ćete povremene nalete troškova.

Zdravlje

Osetljivost disajnih organa, povremene glavobolje.

JARAC

Hrana

Više se hidrirajte, bilo kroz ishranu bilo kroz veći unos čajeva, sokova. Sada vam mnogo više odgovara biljna ishrana, od one zasnovane na mesnim i mlečnim proizvodima.

Ljubav

Iako je Mars kao ratnička planeta, kao nosilac nervoze i nemira - ušao u znak Raka koji je vama opozitan i prikazuje partnerske odnose – bar tokom ove nedelje nećete osetiti njegove negativne efekte. Naprotiv – delovaće kao da partner i vi uspevate da pronađete prave reči, da se uklopite, da stremite zajedničkim ciljevima a moguće je da će i bliskost i emocije u ovom periodu biti posebno izražene. Što se tiče slobodnih – i pored izraženih novih emotivnih prilika koje se mogu odjednom otvoriti pred vama, ova je nedelja u mnogo većoj meri obojena prošlošću, pa čak i jačim kontaktima sa bivšim partnerima.

Posao

Dogovori će funkcionisati, prave informacije će dolaziti do vas (možda i one koje ste dugo čekali), sve ono što ste isplanirali – uspevaćete da sprovedete i ostvarite. Da, naravno da će biti povremenih začkoljica, prepreka i tenzije – ali suština je da ste vi sada u periodu koji je izuzetno povoljan i koji vam daje ostvarenja onoga čega se „prihvatite“. Trenutno imate prilično miran put i jasnu sliku vezanu za poslovni segment. Po pitanju finansija – i pored troškova, situacija je dosta stabilna.

Zdravlje

Osećate se prilično dobro.

VODOLIJA

Hrana

Vodolije su u periodu kada sređuju navike, pa i one koje se vezuju za ishranu. Dobar je trenutak za početak dijete, za početak novog režima ishrane, za promene koje vam donose da se osećate dobro.

Ljubav

Osećanja će od ovog perioda preuzeti primat u vašim emotivnim relacijama. I bar za sada – to će funkcionisati dobro. Bliskost će se više probuditi između partnera i vas, oboje ćete postati sentimentalniji i osetljiviji. S druge strane – komunikacija će vam se poboljšati jer ćete težiti tome da se uklopite i podržite jedno drugo. Do kada će ova lepota trajati – to ćemo tek da vidimo. Što se tiče slobodnih – ovo je vreme kada se mogu probuditi i pokrenuti i stare i nove priče. Vi stojite između prošlosti i budućnosti i oba puta su vam otvorena. Pustite da vas emocije povedu tamo gde je vaše mesto.

Posao

Ulazak Marsa u polje koje se vezuje za poslovnu svakodnevicu „obećava“ nervozan, užurban, aktivan i napet period u skoro naredna dva meseca. No, bar u ovoj nedelji – sve će funkcionisati baš kako treba. Da, pojačan pritisak na vas će postojati, postojaće i povremena napetost koja proizilazi iz žurbe i pokušaja da sve organizujete na pravi način – ali vaš trud definitivno neće biti uzaludan i doneće vam sređivanje svega što izađe pred vas. Po pitanju finansija – trenutno je ovde dosta stabilno.

Zdravlje

Dobro ste, ali vođenje računa i oprez po pitanjima zdravlja mora postojati.

RIBE

Hrana

Jednim delom ste svoju ishranu popravili, promenili neke navike I ostaje vam samo da nastavite ovim tempom. Više vitamina I minerala potražite u svežem voću I povrću.

Ljubav

Ukoliko u vašim emotivnim relacijama postoji stabilnost i emocije – to će u ovoj nedelji samo biti potvrđeno i produbljeno. Ako su pak u prethodnom periodu postojali nemiri – sada ćete uspeti da situaciju sredite i više se povežete sa voljenom osobom. Makar u ovoj nedelji – sve će izgledati kao da je došlo na svoje mesto i da funkicioniše bez većih prepreka. A za dalje – pričaćemo. Slobodne Ribe – baš pravi period za ljubav, šta god tražili i želeli – bilo da ste samo za avanturu i uživanje, bilo da ste za stabilnije ljubavne početke. Sada vam se otvara mnogo prilika – a izbor je samo vaš.

Posao

Konstantno će se otvarati nove poslovne prilike, nove mogućnosti za dogovore, saradnju – u pojedinim trenucima čak nećete biti sigurni na koju stranu pre da se okrenete i kako da se organizujete. Vaše brzo reagovanje i pravilno odlučivanje je od velike važnosti za nastavak povoljnog perioda koji vas prati već neko vreme. Planovi će biti podložni promenama a moguće su i povremene varnice – na svu sreću kratkotrajne – u odnosima sa saradnicima. Po pitanju finansija – prilično uspešan period za vas.

Zdravlje

Pojačana nervoza, osetljivost respiratornog sistema.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com