OVAN

Hrana

Svedite meso i suhomesnate proizvode. Da biste se dobro osećali akcenat u ovoj sedmici stavite na ribu, zeleno povrće – spanać, zelenu salatu, kupus, krastavac. Od voća – trešnje, jagode, višnje i lubenice.

Ljubav

Komunikacija se hoće poboljšati sa partnerom u ovoj nedelji, ali i dalje će postojati situacije u kojima će biti teško doći do dogovora. Ili može da se dogodi da je partner u teškoj fazi, ophrvan umorom i obavezama, ne nešto posebno raspoložen. Ukoliko želite da pokrenete neka pitanja sa voljenom osobom, nemojte biti nervozni, napadni i razdražljivi i ne očekujte da se druga strana ponaša po vašim pravilima. Pokušajte da imate nešto više razumevanja. Slobodni Ovnovi – novih emotivnih prilika ima, a i vaša inicijativa prema suprotnom polu se pojačala. U ovoj nedelji prošlost vas može podsetiti na sebe.

Posao

Sunce i Merkur (u ponedeljak prelazi u znak Blizanaca) u vašem polju komunikacije, sastanaka, dogovora i ugovora savršeno vam odgovaraju, pogotovo što su Mars i Jupiter u vašem znaku i davaće vam odlično usmerenje, akciju i volju. Period je dobar i za nove početke, ali i za uspešno završavanje započetog. Jedino mesto gde ćete se saplitati jeste finansijski segment. Ili imate problem sa naplatom dogovorenog i potraživanja ili su vas sastavili troškovi sa svih strana i novac samo odlazi.

Zdravlje

Mogući problemi sa želucem, varenjem. Povremene glavobolje.

BIK

Hrana

Dosta mlečnih proizvoda u ishrani prijaće vam. Drugi deo sedmice može doneti pojačane apetite, bićete skloni da preterate sa brzom hranom i slatkišima. Dozvoljen je sladoled, ali u umerenim količinama.

Ljubav

Umor, i to više mentalni nego fizički biće prisutan u ovoj nedelji kod vas. Iz tog umora mogu proizaći sitne trzavice sa voljenom osobom, ali i neko vaše zatvaranje, mrzovolja, pojačane brige (oko posla, finansija, porodice). Sve ovo zajedno ne obećava opuštenu i laganu sedmicu, ali sa nešto više truda i volje – zajednički ćete je izgurati. Sam početak nedelje, kao i dani vikenda mogu biti posebno zahtevni za vas i za odnos sa voljenom osobom. Slobodni Bikovi – u prethodnom periodu neki od vas su započeli ljubavne priče koje će odmah u ovoj sedmici imati svoju prvu prepreku, a možda i razočarenje. Generalno gledano, ova nedelja donosi osećaj ljubavnog nezadovoljstva, usamljenosti i prošlost.

Posao

Nezadovoljstvo je prisutno i po pitanjima posla. Da li je uzrok tog nezadovoljstva finansijski segment, loš odnos sa autoritetima, previše obaveza, premalo posla ili pak osećaj da ste se zaglavili u poslu koji vam ne odgovara i koji vam se ne sviđa – to je već individualno. Trenutno ne postoje neke velike šanse za jače promene na bolje, ako i bude nekih pomaka – oni su više „kozmetičke“ nego suštinske prirode. Neki od vas se mogu odlučiti za prekid postojećeg posla – ne preporučuje vam se, ali ako morate – morate.

Zdravlje

Slabe tačke – grlo, žlezde, hormoni. Mogući i problemi sa pritiskom, kičmom i zglobovima.

BLIZANCI

Hrana

Izbegavati napitke koji su gazirani. Prijaće vam domaća kuhinja, roštilj, grilovano povrće. Možete i malo eksperimentisati u kuhinji – pripremiti nova jela ili stara na nov način, koristiti različite začine...

Ljubav

U ponedeljak u popodnevnim satima Merkur prelazi u vaš znak – polako se vraćate sebi,svojoj energiji. Odmah u utorak imamo i pun Mesec u polju partnerstava – u nekim emotivnim relacijama može doći do povišene energije i napetosti, ali bez većih posledica po odnos. Interesantno je da od ovog punog Meseca pojedini parovi mogu biti pokrenuti u pravcu definisanja i uozbiljavanja odnosa – pa neće biti čudno ukoliko u narednih par nedelja neki od vas otpočnu zajednički život sa partnerom ili krenu u pravcu veridbe, braka. Slobodni – vrlo ste blizu perioda koji je pogodan za stabilne ljubavne početke.

Posao

U poslu ćete funkcionisati dvojako. Neke situacije, projekte, dogovore – rešavaćete vrlo brzo, sa minimumom uložene energije i truda. Druge pak nećete uspevati da pokrenete ni iz stotog pokušaja. Ona pitanja po kojima se trenutno suočavate sa blokadama i ograničenjima takođe će se pokrenuti – ali će biti potrebno desetak dana ili dve nedelje za tako nešto. Neki od vas dobiće nagoveštaj unapređenje ili povećanja finansijskog dela. Kad su te finansije u pitanju – povećani troškovi vas mogu brinuti.

Zdravlje

Možete povremeno imati nesanicu ili bolove u zglobovima i kičmi, ali generalno gledano – bolje ste.

RAK

Hrana

Bilo bi dobro od samog početka nedelje uraditi nešto po pitanju navika u ishrani. Možete u prvom delu nedelje imati probleme sa varenjem ili alergijama na hranu. Izbacite brzu hranu i gazirane napitke.

Ljubav

Po onim pitanjima koja su bitna za odnos – uklopićete se. Moći ćete da se dogovorite, da izgurate zajedničke planove ili da napravite nove. Ono što će faliti jesu bliskost i dubina emocija, šta više – neki od vas mogu osećati da su sa partnerom fizički blizu, ali emotivno – udaljeni. Uglavnom su ovo prolazna osećanja koja će u narednom periodu nestati. No, naravno – postoje i oni parovi kojima je ovo već stota ista faza i koja u suštini govori o tome da se odnos „potrošio“. Slobodni Rakovi – ništa posebno u ovoj nedelji, tek nagoveštaji dešavanja. Malo prošlosti, malo ljubavne karme, malo usamljenosti.

Posao

Pun Mesec u polju poslovne svakodnevice neke će Rakove usmeriti put godišnjeg odmora, a nekima će doneti da se istinski suoče sa problematikom koja se vezuje za posao. To suočavanje doneće da se ozbiljnije pokrenete i da konačno prihvatite da stvari morate raditi na drugačiji način. Neki od vas dobiće i motivaciju koja im je toliko falila kroz duži vremenski period unazad – možda kroz nečiju podršku, savet, pomoć ili usmerenje. Finansije su vam i dalje slaba tačka, mnogo troškova i novac koji odlazi.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, osetljivi disajni putevi.

LAV

Hrana

Vaši izbori uglavnom će se vrteti oko roštilja, grilovanog mesa, brze hrane – sve zatrpano velikom količinom začina. I voće i povrće preskačete, a to je greška – sada vam je ono potrebnije nego meso.

Ljubav

Saturn u polju partnerstava ide retrogradnim hodom – sve ono što ste radili na odnosu, sve ono što ste se partner i vi promenili (ili niste promenili), naučili (ili niste naučili) – sada dolazi u fazu „ispitivanja“, testiranja koja će trajati još četiri meseca. Da se vidi da li je odnos sazreo ili je „zreo“ za otpad. Trenutno ste u nešto lakšem periodu u kojem možete da se povežete dodatno i kroz zajedničke prijatelje ili putovanja, u kojem biste trebali da pokušavate da pričate što više i otvarate i one bolne teme. Ova planeta će testirati vaše emotivne relacije još devet meseci – videćemo šta će se iz toga „roditi“. Slobodni – mnogima od vas prošlost dahće za vratom. No, ima i onih kojima se ovih dana otvaraju novi putevi i nove ljubavne avanture.

Posao

Možda su vaši planovi dobri, možda su vaše ideje odlične – ali suočavate se sa sporom i teškom realizacijom istih. Neke situacije ćete od ove nedelje uspevati da pomerite brže, ali malo je verovatno da ćete krajnjim rezultatima biti u potpunosti zadovoljni. No, bitno je da se tempo dešavanja menja – ubrzaće se a to će vam prijati. Više kontakata sa osobama sa kojima možete napraviti korektne poslovne dogovore. Malo ćete se opustiti po pitanju finansija, ali to ne znači da je ovaj segment stabilan.

Zdravlje

Manji problemi sa spavanjem. Hronični umor je još uvek prilično prisutan.

DEVICA

Hrana

Osetljiv stomak, pa bi bilo dobro umiriti ga čorbicama, potažima od povrća. Generalno – povrće će vam najviše prijati, naročito ono zeleno lisnato. Takođe, uzimajte više tečnosti, ali ne gaziranih napitaka.

Ljubav

Emotivni odnos i partner su i dalje u drugom planu. Pokušajte da od ove nedelje isplanirate više zajedničkih dešavanja ili neki kraći put, odmor – da biste otvorili prostor za voljenu osobu i vas i razbili učmalu svakodnevicu u kojoj se već izvesno vreme nalazite. Iako je pritisak obaveza na vas evidentan – ipak ne biste trebali da svoj ljubavni život zanemarujete. Oboma vam je potrebna promena – potražite je jedno u drugom, a ne sa strane. Slobodne Device – tranzit Venere kroz znak Bika vam odgovara – može aktivirati i nove ljubavi ali i prošlost i priče slične onima u kojima ste bili. Bitno je da se voli, zar ne?

Posao

Sunce u polju karijere a od ponedeljka popodne i Merkur, koji vlada vašim znakom – svakako će baciti akcenat na poslovna pitanja. Vi ćete i u ovoj nedelji biti pod pritiskom poslovnih obaveza, ali će se vaša organizacija popraviti i uspevaćete lakše da izađete na kraj sa mnogim pitanjima. Promene koje ste u prethodnom periodu pokrenuli počeće da daju rezultate kojima ste se nadali. Možete dobiti ponudu od bivšeg poslovnog partnera ili će vam se javiti osoba sa kojom ste ranije sarađivali.

Zdravlje

Polako idete na bolje, mada je umor još uvek prisutan.

VAGA

Hrana

Ne želite da gubite mnogo vremena ni na pripremu obroka, a ni na njegovu konzumaciju. Prijaće vam piletina, zelena salata, grilovano povrće a od voća – najviše kajsije, pomorandže, breskve, mandarine.

Ljubav

Kada su vaše emotivne relacije u pitanju – tu je opšta papazjanija. Mešaju se sreće i tuge, strast i nezadovoljstvo, tenzije i povlačenja. Ljubavni odnosi vam crpe energiju, čas vas spuštaju, čas dižu. I samim tim – sve je moguće i sve je na dnevnom redu – i prekidi i rasprave i novi problemi i pitanja iz prošlosti koja niste rešili ali isto tako i akcija i uzbuđenje i planiranja ozbiljnih koraka. Pa šta vam od svega ovoga zapadne....Što se tiče slobodnih – kvadrat vaše vladarke Venere sa Saturnom govori ili o usamljenosti ili o okrenutosti ka bivšim partnerima ili o početku snažnih, ali komplikovanih novih priča.

Posao

Kroz ovu nedelju će vas često pratiti manjak volje i elana. Trud će postojati, ali evidentno je vaša energija smanjena i moguće je da je to zbog umora i pretrpanosti obavezama. Takođe, finansijskom situacijom nećete biti zadovoljni jer su itekako mogući pojačani troškovi i manje priliva u vašem novčaniku. Komunikacija sa saradnicima, kolegama i klijentima će se jednim delom poboljšati, iako će i dalje postojati naglašen pritisak na vas. Pokušajte da se fokusirate na prioritetne obaveze, ne pravite greške.

Zdravlje

Nastavlja se period osetljivosti, naročito kada su žlezde i koža u pitanju.

ŠKORPIJA

Hrana

Sada bez problema možete organizovati neki zdraviji način ishrane. Prijaće vam grilovano povrće, jako malo mesa i mesnih prerađevina, a voće ćete tamaniti.

Ljubav

Škorpije će se u partnerskim odnosima i dalje baviti starim temama i pitanjima, a generalno će se osećati dašak nezadovoljstva, nekog tipa emotivne ili fizičke distanciranosti. Ponavljaće se situacije koje su vas i ranije iritirale ili vam donosile brigu i tugu – pokušajte da ih u « ovom krugu » rešite zajednički i na pravi način. Saturn u vašem polju porodice i intime ide retrogradnim hodom – preispitivanje samih temelja odnosa sa partnerom sada će se dodatno intenzivirati, pojačati, produbiti. Slobodne Škorpije – bivši partneri i stari poznanici u ovoj će nedelji biti na prvom mestu. Moguća su nova poznanstva i ljubavi ali tu mora postojati razlika u godinama, statusu. Novi počeci, dugotrajnih ali komplikovanih priča.

Posao

Škorpijama je sada primarno sređivanje – poslova, obaveza, svakodnevice, samog života. Radićete udarnički, vrlo često i preterati i ići do samih svojih granica. Od vas se sada očekuje maksimalna odgovornost po ovim pitanjima jer sređivanja prošlog, ali I novi počeci (koji mogu biti vrlo solidni) neće ići lagano. Postojaće otežanja – kroz manjak vremena, kroz pritiske na vas, kroz nerazumevanje sa onima sa kojima ste u kontaktu. Jedino što je sigurno – sve će se pokrenuti I rešavati mnogo brže nego do sada.

Zdravlje

Osetljive regije su kičma, stomačni deo, glava.

STRELAC

Hrana

Jogurt, nemasno meso, riba, integralni pirinač i dosta povrća – na ovome možete bazirati ishranu tokom ove sedmice. Preporučuje vam se lagan doručak od ovsenih pahuljica sa dodatkom sezonskog voća.

Ljubav

Sa manje usaglašavanja nego do sada, sa puno pozitivne energije koju vi trenutno nosite u sebi – svaka manja ili nešto veća problematika u partnerskim odnosima biće uspešno i brzo rešena. Doduše, može se dogoditi da ćete vi biti blago nezadovoljni zato što smatrate da ulažete mnogo više truda, vremena, volje i elana u vašu priču – ali to je samo trenutno tako. Postoje šanse za dogovore oko putovanja i zajedničkog odmora. Kod nekih od vas – bitne, životne odluke dolaze na dnevni red. Slobodni – ako ste neopterećeni prošlošću – pred vama je odličan period za ljubav. No, ukoliko je ona još uvek prisutna bilo da postoji kontakt ili vam je samo u mislima – sve će se samo vrteti oko nje.

Posao

Manja spoticanja i to najpre u poslovnom okruženju i svakodnevici. Moguće je da nećete biti zadovoljni odnosom sa kolegama, da će postojati određena napetost, pritisak, nerazumevanje. No, vaša je energija sada suviše dobra, pozitivna, kreativna – pa ćete relativno brzo sa ovakvim situacijama (ili ljudima) izlaziti na kraj. I dalje se morate fokusirati na završetke onoga što ste započeli I na rešavanje situacija koje su u toku. Nove ideje I planovi doći će na dnevni red vrlo brzo. Povucite ručnu kočnicu po pitanju troškova.

Zdravlje

Još uvek niste „svoji“ u potpunosti – varirate energetski, hronični umor.

JARAC

Hrana

Mladi sir, kiselo mleko, salata, malo domaćih suhomesnatih proizvoda – i vaš prvi obrok je spreman! Za ručak i večeru možete konzumirati meso ili ribu uz dodatak spanaća, rotkvica, paradajza ili cvekle.

Ljubav

Vaš je vladar krenuo retrogradnim hodom, pa je vreme da u emotivnim odnosima na prvom mestu preispitate sebe I svoje postupke – šta I u kojoj meri radite da bi veza bila stabilna, ali I koje su vaše greške I kako da ih ispravite. Generalno – odnos sa voljenom osobom će biti stabilniji, povremene oscilacije će postojati ali će ih biti lako ispraviti sa malo volje I truda. Za neke parove ovo je period bitnih odluka I promena koje menjaju odnos iz temelja. Slobodni – kontakt Venere I Saturna aktiviraće kod nekih od vas prošlost I pokušaje obnove odnosa, a kod drugih – nove, značajne ljubavi.

Posao

Ova nedelja daje velike mogućnosti da mnoge obaveze ili situacije koje su vam zadavale glavobolju u prethodnom periodu – sada uspešno zatvorite I rešite. Pokrenuće se lakše neka pitanja, malo ćete prodisati jer više neće postojati tako veliki pritisak na vas. Ono čime nećete biti zadovoljni su finansije, a postojaće I neki tip nerazumevanja ili lošije komunikacije sa određenim saradnicima ili kolegama. Oni koji se bave privatnim poslom – sada možete realizovati ideje koje vam se već dugo motaju po glavi.

Zdravlje

I dalje osetljivost, naročito grla i sinusa. Stariji – problemi sa kostima i zglobovima.

VODOLIJA

Hrana

Što više povrća, integralne žitarice, smanjeni mlečni i mesni proizvodi i voće u neograničenim količinama. Slatkiši ostaju slaba tačka koje nikako da se u potpunosti oslobodite.

Ljubav

Dosta toga će u vašim emotivnim relacijama funkcionisati skladno, normalno, čak sa više pozitivne energije nego do sada. U ovakvim momentima punite dušu I srce, jer će postojati I drugačije situacije – one koje vam donose opterećenje I nezadovoljstvo. U prevodu – odnos sa partnerom će imati svoje oscilacije I distrakcije, ali je moguće da one ne dolaze iz samog odnosa, već iz okoline, obaveza u porodičnom I poslovnom sektoru. Rešavajte prošlost, ne dozvolite da vas ona koči. Slobodne Vodolije – kvadrat Saturna u vašem znaku sa Venerom izbaciće u prvi plan sve što se vezuje za ljubavnu prošlost, nekima će doneti usamljenost, a nekima nove ljubavi – dugotrajne i lepe, ali komplikovane i zahtevne.

Posao

Na samom ulasku u ovu sedmicu imaćete utisak da je oko vas haos I nesređenost, da je sve maksimalno zakomplikovano I teško. No, vrlo brzo će krenuti pokretanje I rešavanje – vrlo verovatno bolje od onog što ste očekivali. Precrtavaćete jednu po jednu stavku a imate velike šanse da od ovog perioda pokrenete I nove ideje, poslove, projekte. Dogovori, sastanci, kraća poslovna putovanja.Ono čime nećete biti zadovoljni su finansije – pritisak je jak I slede vam I planirani I neplanirani troškovi.

Zdravlje

Dosta povoljna sedmica u zdravstvenom smislu. Malo povedite računa o ishrani.

RIBE

Hrana

Izbegavajte punomasne mlečne proizvode, više konzumirajte kiselo mleko, mladi beli sir i jogurt – u klasičnoj varijanti ili sa dodatkom svežeg voća – i kao obrok i kao slatkiš. Prijaće vam paste i riba.

Ljubav

Zahtevne odluke su pred vama. Sve što se vezuje za vaš emotivni život uzburkano je u dužem vremenskom periodu unazad I sada treba rešiti “šta dalje?” Da li treba menjati nešto kod vas, da li treba napraviti neki konkretan potez, da li treba razgovarati….ili treba dići sidro I odustati od svega, prihvatiti da su ispravljanja I popravljanja nemoguća misija. Od vaših ličnosti, karaktera I trenutnih situacija u partnerskim odnosima zavisi na koju ćete stranu. Slobodne Ribe – slede vam značajni susreti. Neko će se susresti sa prošlošću, neko će upoznati osobu koja će biti od velikog značaja za ljubavni život na dalje.

Posao

Iako naporan, ovo je izuzetan poslovni period za vas. Nekima od vas slede dobre vesti o poslovnim pozicijama, unapređenja ili pojačanja u finansijskom sektoru. Sve ste vi ovo svojim trudom itekako zaslužili a ne brinite – zasluživaćete I dalje, jer će se od vas očekivati da I u periodu koji je pred nama dajete svoj maksimum. I u ovoj nedelji mnoštvo obaveza će biti na vašim plećima, mnogo kontakata, susreta, sastanaka I ljudi koji će u velikoj meri crpeti vaše vreme I strpljenje.

Zdravlje

Manji problemi sa prehladama, osetljivost grla. Hormonski disbalans.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.