NEDELJNI HOROSKOP OD 6. DO 12. FEBRUARA: Bikovi na poslu hladni i učtivi; Rakovi zbog slabe fokusiranosti prave greške; Vage čeka finansijski dobitak

Ko će upoznati novu simpatiju, ko će se razočarati u ljubav, a koga čekaju nove životne šanse, otkriće nam zvezde!

Olga Savić  |  
Ilustracija Foto: Josep Suria/Shutterstock
Ilustracija Foto: Josep Suria/Shutterstock
.

OVAN

Hrana

Vrlo solidan apetit – može slano, može slatko, ma može sve! A može i da se začini i to dobro! Samo nemojte da previše „zaljutite“ – ionako vam je karakter ovih dana prilično impulsivan i oštar...

Ljubav

Kako ono klinci pevaju pesmicu „ko se bije, taj se voli“...? Daleko bilo, partner i vi se nećete fizički „dohvatiti“ (osim u spavaćoj sobi), ali ćete voditi mentalno – emotivne bitke, što bi se reklo – umećete da se podžapate. A pogotovo se možete podžapati ako neke tajne provire, ili ako se sumnje probude, ili ako bilo sa partnerove ili sa vaše strane krenu neka uslovljavanja i pritisci. Slobodni Ovnovi – tajne i avanture su super ako vam to sada baš treba. Za nekog je super trenutno i platonska ljubav ili ljubavne maštarije. Za nekog je flertovanje sa više osoba ili muvanje sa jednom a druga u srcu i mislima.

Posao

U ovu nedelju ulazite sa ogromnim elanom i očekivanjima – ali budite spremni da stvari neće ići jednostavno, već kroz prepreke. U drugom delu radne nedelje doći će informacije koje će promeniti sve. Ili će se pak pokrenuti razgovori, dogovori – nekima ste se nadali, a možda ste od nekih bežali. U svakom slučaju – idu vam ili konkretni događaji ili pak najava onih koji će krenuti od marta a koji će mnogo uticati na vaš poslovni život i status. Od nekog većeg troška se polako oporavljate.

Zdravlje

I dalje će postojati povremene respiratorne smetnje. Tegobe hroničnim bolesnicima.

BIK

Hrana

Stomak i probavni sistem su vam osetljivi ovih dana, pa morate voditi računa o tome šta, kada i koliko jedete. Mogući su problemi sa varenjem i bolovi u stomaku.

Ljubav

Slobodni će lepo da se druže, da budu aktivniji – bilo na društvenim mrežama, bilo u izlascima. Neki će flertovati sve u šesnaest, neki će se instant zaljubiti, a neke će strast opiti očas posla. I to instant i ta strast – sve su to interesantne i primamljive stvari, ali kada se „zapalimo“ možda i ne razmišljamo baš najbolje i ne vidimo osobe onakvim kakve one zaista jesu....Zato, ne morate baš da žurite. Što se tiče zauzetih – kvadrat između Venere i Marsa je i dalje aktuelan, pa će emotivne relacije biti miks intenzivnih osećanja, ali i isto tako intenzivnih varnica – koje mogu da odu i ka strasti i ka raspravama.

Posao

U polju karijere i nadređenih – Saturn i Sunce. Dve planete koje „ne vole“ jedna drugu, ali se tolerišu onda kada to moraju, daju jaku odgovornost, dugoročne ciljeve, ali i veliko ulaganje snage i volje u posao. Pa, otprilike je u ovoj poslednjoj rečenici sažeta vaša radna sedmica. Ne dopada vam se, ali znate da morate. Odnosi na poslu i sa nadređenima su verovatno hladno učtivi – potrebni ste jedni drugima i to je to. Nekima od vas stoje iznenadne povoljnosti po pitanju finansijskih priliva.

Zdravlje

Nešto u načinu ishrane promenite da biste se osećali bolje. Stariji – prehlade, pritisak.

BLIZANCI

Hrana

Izbegavajte mesne prerađevine, brzu hranu i namirnice za koje niste sigurni da li su ispravne. Jer, ovo je sedmica u kojoj vam je želudac osetljiv i lako ga možete „pokvariti“.

Ljubav

U vašim emotivnim relacijama je ovih dana šarena situacija. Od svega po malo – prisutne su i emocije, ali i varnice, strast i nezadovoljstvo, nervoza i zanos. A i vi ste čas prisutni i posvećeni partneru i odnosu, a čas pogubljeni negde u sopstvenim mislima i raštrkani na sto strana. U suštini, ništa nije toliko strašno samo što nikako da uhvatite pravi smer i da se držite njega, da se stabilizujete. Ako ste slobodni – ostanite to i na dalje i uživajte u životu, aktivnostima, druženju. Ukoliko postoji neko ko vam se dopada – ili je prisutna neka prepreka za ostvarenje ili pak niste sigurni da je druga strana zainteresovana za vas.

Posao

Sunce, Saturn i Jupiter vam daju podršku i garantuju ostvarenja. Samo što biste vi sve sada i odmah, niste raspoloženi za čekanja – a izgleda da vas situacije konstantno primoravaju baš na to. Ukoliko se u ovoj nedelji ne pokrene promena, dogovor ili pak projekat za koji ste zainteresovani – od sledeće nedelje hoće. Ne budite nervozni, neće sve ostati samo na obećanjima – realizacija vam svakako stoji, uskoro. Što se finansija tiče – sam početak nedelje podsetiće vas na neku obavezu koju niste izmirili.

Zdravlje

Iako ste bolje, niste u potpunosti izašli iz lošijeg zdravstvenog perioda.

RAK

Hrana

U vašoj ishrani potrebno je više minerala, vitamina, više voća i povrća, naročito zelenog lisnatog. Uzimajte med, propolis, matični mleč, cedite svež voćni sok od pomorandži, limuna, grejpfruta.

Ljubav

Osećaj usamljenosti i potreba za osloncem kroz emotivnu vezu i partnera – može pojedinim slobodnim Rakovima isključiti „alarme upozorenja“ a staviti roze naočarice na nos. Pa iz ovakve kombinacije može da se izrodi priča koja kreće kroz lavinu strasti i intenzivnih osećanja. Tako kreće....a kako će se razvijati videćemo prilično brzo. Zauzeti – do nekog vida rasprave ili „žustre razmene mišljenja“ će verovatno doći. Ova razmena mišljenja itekako može biti konstruktivna i pomoći vašem odnosu da uhvati pravac (ima raznih pravaca, da znate). Nemojte samo da osnova za ovu raspravu bude sumnja ili preljuba.

Posao

Poslovna nedelja vam kreće kroz žustrinu, akciju, gomilu dešavanja, vesti, informacija. Pitanje je šta je od tih informacija i vesti tačno a šta prenaduvano, zato sačekajte koji dan – dobićete jasniju sliku. Vaša raštrkanost na sto obaveza odjednom i slaba fokusiranost mogu dovesti do potencijalnih papiroloških grešaka ili previda u dogovorima. Ne radite automatski, posvetite pažnju svakom detalju. Pritisak od strane saradnika ili poslovnih partnera može biti posebno naglašen u ovoj nedelji.

Zdravlje

Onako, ni tamo ni ovamo. Nešto ste mi na pola.

LAV

Hrana

Izbegavajte prazne kalorije, nekvalitetnu ishranu. U periodu ste kada treba na prvo mesto staviti pozitivne, zdrave navike. Konzumirajte više ribe, žitarica, povrća, belog ćurećeg ili pilećeg mesa.

Ljubav

U ovu sedmicu ćete sa voljenom osobom zakoračiti u fazonu „vruće hladno“ i „volim ne volim“. Raskorak u vama, raskorak između vas dvoje. U svakom slučaju – ništa nerešivo, bar ne za one Lavove koji su ipak spremni da stave MI ispred JA. U rešavanju vam mogu pomoći i strasti koje su sada izražene, a može vam pomoći i to što imate gomilu zajedničkih planova koje treba realizovati. Slobodni Lavovi – vi se jeste pokrenuli, ima tu i više živosti i bolje energije. Može biti i novo/starih osoba tu negde oko vas, ali je teško da će se bilo šta od ovoga konkretizovati, pretvoriti upravu ljubavnu priču. Morate biti još strpljivi.

Posao

Neke kompleksne lekcije za vas tokom ove sedmice. Shvatićete da je u vašem interesu da se prilagodite nekim saradnjama ili pak nekim saradnicima – ne zato što ste manje poslovno sposobni od njih, već zato što su vam potrebni i što od njih možete nešto naučiti. Naučićete i da je važno prepoznati pravi trenutak za akciju i pravu osobu kojoj se treba obratiti, jer to brzo može promeniti mnogo toga. A naučićete i da očeličite svoje živce jer će u ovoj sedmici i prepreka i otežanja biti prilično.

Zdravlje

Osetljiv stomak, kao i koštano zglobni sistem. Moguć pojačan stres.

DEVICA

Hrana

Sveže voće i povrće - pomorandže, limun, grejp, cvekla, šargarepa, spanać . Umanjite mesne prerađevine, a konzumirajte belo pileće ili ćureće meso. Od mlečnih proizvoda mladi sir, jogurt.

Ljubav

Ni ova sedmica nije savršena u emotivnim relacijama, bar ne za neka ozbiljna pitanja. Prava rešenja nećete uspeti da pronađete ili ćete dobiti polovična. Bolje je da se opustite i uživate jedno pored drugog. Reči su ponekad suvišne, pogotovo kad su u optuživačkom ili dominantnom tonu izrečene. Takvih se reči klonite. Slobodne Device – vi svakako privlačite pažnju ovih dana i moguće je da trenutno par osoba pokušava da vas zainteresuje za sebe. Neko je tu ozbiljan a neko prodaje samo slatka, ali prazna obećanja. Nemojte se voditi niti mozgom niti željama – pokušajte da saslušate šta vam intuicija govori.

Posao

Sunce i Saturn u polju poslovne svakodnevice i obaveza traže odgovornost, posvećenost, istrajnost, ulaganje vremena (i nerava). A vi ste u periodu kada sve to možete. Intuicija vam je jaka, mozak radi sto na sat, sposobni ste da se fokusirate, organizujete, skoncentrišete. Samo se nemojte rasipati na više projekata ili obaveza istovremeno – rešavajte jedno po jedno. Moguće su vrlo važne informacije ili dogovor koji može promeniti vašu poslovnu budućnost. Finansije – stabilnije u drugom delu nedelje.

Zdravlje

Starijima su osetljivi zglobovi i kičma. Mlađi – prehlade, povrede.

VAGA

Hrana

U vašoj ishrani neka budu zastupljeni na prvom mestu povrće, a onda riba i meso, žitarice, malo mlečnih proizvoda – kiselo mleko, kefir, jogurt, mladi sirevi. Slatkiši striktno – ne.

Ljubav

Za slobodne Vage su male šanse da NEĆE privući jednu ili više osoba. U prevodu – „udvarača“ će biti. A šta ćete vi sa njima, to je već neko deseto pitanje. Mogu vas povući strasti (nije preporučljivo), mogu vas zaneti i opiti nečije reči, postupci, energija (ni ovo vam baš ne bih predložila).....okreni, obrni – baš vam i nije period ako imate nameru da uđete u stabilan i trajan odnos. A da li ćete ili nećete – to ćete već vi odlučiti. Što se tiče zauzetih – dobro je, pa nije – i tako u krug. Suštinski stabilni odnosi ovo će lakše prevazići, dok oni u kojima postoje nerešena neka prošla pitanja i teme – biće u intenzivnijem raskoraku.

Posao

Raštrkali ste se na sto strana pa nije ni malo čudno to što ništa ne stižete da obavite na vreme. Ok, mnogo toga se otvorilo pred vama a vi ne želite ništa da propustite, ali – previše ste preuzeli na sebe, a verovatno ste dobili i kratke rokove za završetak. I vaša je energija čudna – neke obaveze završavate očas posla a kod drugih se zaglavite i ni makac. Ukoliko imate nameru da obavite sve – moraćete da nađete način da se organizujete bolje i fokusirate na prioritete. Novac – dosta solidna nedelja.

Zdravlje

Oscilacije po pitanjima zdravlja. Sve nešto polovično.

ŠKORPIJA

Hrana

Možda se zaista trudite da se uvedete u red i ustalite po pitanjima ishrane, ali to nešto mrljavo ide. Ako ništa drugo – makar se trudite da na vašem stolu bude što više povrća.

Ljubav

Ukoliko je u protekloj nedelji bilo tenzično – sada je vreme da se pokuša da se stvari vrate u normalu. Dobar je momenat za iskrenu, otvorenu komunikaciju i reči koje mogu promeniti sve. Emotivne relacije će i na dalje biti nestabilne i kompleksne (pogotovo kod onih koji žive zajedno), ali makar neke teme mogu biti prevaziđene. Slobodne Škorpije – Venera u polju ljubavi vam daje zanos i pojačanu maštu. Mars u Blizancima razmišljanja i potrebu za akcijom ali i nemogućnost da se lako dođe do ostvarenja.

Posao

Vrlo intenzivna komunikacija tokom ove sedmice, mnogo događaja i dešavanja kojima morate posvetiti pažnju. Ovo je nedelja u kojoj ili može doći do većih promena ili će one pak biti najavljene za skori naredni period. Pritisak obaveza, pritisak od strane saradnika – sve ćete vi to vrlo dobro podnositi i umeti da se izborite sa time. Očekujte komplikovanija dešavanja po svim administrativnim i papirološkim pitanjima, ali i moguće greške i probleme sa tehnikom. Finansije – oscilacije, uz vaše nerviranje.

Zdravlje

Moguće povrede. U saobraćaju budite posebno oprezni. Osetljivost respiratornog sistema.

STRELAC

Hrana

Obogatite svoj jelovnik povrćem, mlečnim proizvodima, žitaricama, koštunjavim voćem. Ishrana u ovom periodu ne bi trebala da vam bude jednolična.

Ljubav

Vaša su raspoloženja i osećanja u ovoj sedmici rasplinuta, čas zašećerena, čas možda posoljena sećanjima, tugama. Neke se bitke odvijaju u vama i samo vi znate za njih (eventualno ekstra bliske osobe), dok oni oko vas vide radost, nasmejanost, osobu od akcije i energije. Ukoliko ste u vezi, vaša promenljiva raspoloženja naravno da mogu povremeno uticati i na odnos, mada ćete se vi truditi da do toga ne dođe. Ukoliko ste pak slobodni – ko god da ovih dana pokušava da vam se približi eventualno može da proizvede flert, blic zainteresovanost – ali vaše dubine teško da može da pokrene.

Posao

Sve vezano za finansije će vas žuljati kao kamenčić u cipeli. Bilo da postoje realne osnove ili ne – možete biti zabrinuti za svoju finansijsku budućnost. Generalno gledano – u ovoj ćete nedelji voditi ozbiljne priče, ozbiljne teme sa isto tako ozbiljnim ljudima. Sačekaće vas i obaveze kojima se morate istinski posvetiti, maksimalno odgovorno i voditi računa o svakom detalju. Biće prisutna nestrpljivost u odnosima sa saradnicima – pogotovo ako vam budu distrakcija ili vam otežavali da radite.

Zdravlje

Probava i stomačni deo su osetljivi. Takođe – sklonost ka prehladama, možda i povredama.

JARAC

Hrana

Potrebna vam je energija i kvalitetna ishrana, bez praznih kalorija. Povrće, riba, meso, probrani mlečni proizvodi, jaja, med....i naravno – povrće, u što većim količinama.

Ljubav

Slobodnim Jarčevima ovo može biti vrlo interesantna nedelja. Možete pokrenuti jedan zanimljiv kontakt sa osobom koja će vas inspirisati, pokrenuti, učiniti da se u vama probude razmišljanja, maštanja. Ovaj kontakt može krenuti kroz druženje, preko prijatelja, eventualno društvenih mreža. Vama doduše pravi period za ljubav kreće onako „junački“ tek od maja meseca, ovo eventualno može biti samo uvod. Što se tiče zauzetih – kao da neke stvari radite pogrešno. Jer, odnos sa voljenom osobom je čas odličan, a čas kao da pričate različitim jezicima. Vreme je da nešto promenite. Kod sebe, najpre.

Posao

Posvećenost poslu, odgovornost i fokusiranost na ono što radite je sada neophodna, jer propusta može biti. Vaša snaga leži u organizaciji, čistom i jasnom umu. Generalno gledano – papirološka i administrativna pitanja mogu zaokupiti vašu pažnju tokom ove sedmice. Neke situacije će vam delovati čudno, zbunjujuće a verovatno i u dogovorima sa saradnicima može povremeno biti nerazumevanja. Po pitanjima finansija je potrebno da dobro razmislite i pametno raspolažete onim što imate.

Zdravlje

Problemi sa zglobovima i reumom kod starijih. Mlađi – prehlade, povrede.

VODOLIJA

Hrana

Kao uvedete se u red i trudite da jedete redovno i kvalitetno....a onda kiksnete i vratite se na staro. Ili preskačete obroke, ili jedete zbrda zdola, ili u noćnim satima.

Ljubav

Ako ste slobodni i raspoloženi za zanimljiva dešavanja, za dobru zabavu, opuštenost i flertovanje – ovo jeste dobar period za tako nešto. Isto tako – ukoliko vam je na pameti avantura, strast, pa možda i po koja tajnica – samo izvolite. No, ukoliko biste nešto bajkovito, da emocije vrcaju na sve strane.....pa, teško je da to sada možete ostvariti. Zauzete Vodolije – partner i vi ste tu, zajedno. I u redu ste, uglavnom. Oboje imate neke svoje nervoze i tegobe, ali se trudite da jedno drugom dajete snagu i podržite se. Nije sve sjajno, ali komunikacija je poboljšana, naročito od drugog dela nedelje.

Posao

Posla i obaveza i aktivnosti i dešavanja i promena u poslednjem trenutku i akcije – sve ćete to imati i na dalje. U suštini, vi ste trenutno u vrlo aktivnoj i podsticajnoj fazi, koliko god to povremeno vama ličilo na haos iz koga ne znate na koju ćete stranu i kako da se iskobeljate i sve završite na vreme. No, s druge strane gledano – vi ste neko ko se najbolje snalazi baš u ovakvim situacijama, tako da ne sumnjam da ćete iz ove nedelje izaći umorni ali prilično zadovoljni svim onim što ste ostvarili. I zaradili.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, pritisak, pojačan stres i mogući problemi sa spavanjem.

RIBE

Hrana

U ishrani vam je sada potrebno više mesa i ribe, više povrća – cvekle, paradajza, šargarepe, rotkvica, čerija, više mlečnih proizvoda – kiselog mleka, jogurta, kefira. Sve, samo ne slatkiši.

Ljubav

Osećanja vam daju snagu i polet – a i jedno i drugo će vam trebati ukoliko ste zauzeti pripadnik ovog znaka. Mars u polju doma i porodice je energija koja „žulja“ i sa kojom povremeno nije lako izaći na kraj. Bilo da su u pitanju nesređeni porodični odnosi, akcije po kući, bilo da je nervoza ukućana ili pak previše energije ulažete na ovu stranu – to vas evidentno crpi i donosi vam nemir. Pa će te tako partner i vi imati oscilacije i povremeno tenziju u odnosu. Slobodne Ribe – lep je trenutak za nove kontakte, za flert, za poznanstva, za intersantna dešavanja sa suprotnim polom. Samo bez žurbe i bez onih roze naočarica.

Posao

Poslovna nedelja kreće prilično uzburkano – sve mora sad i odmah, organizacija u radnom okruženju je slaba, dešavaju se neki kisevi ili kvarovi. Da, pojedine kolege će vam baš onako lepo ići na živce, ali sa Venerom u svom znaku – umećete vi da ublažite i ulepšate nastup prema njima. Do kraja radne sedmice se mogu dogoditi neke interesantne situacije – da dobijete solidnu poslovnu ponudu, da vam neko baš pomogne ili učini važnu uslugu, da stignu povoljne vesti do vas. Ili možda – da lepo zaradite.

Zdravlje

Osetljiv zdravstveni period.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com