OVAN

Hrana

Minerali i vitamini kroz sveže voće i povrće, ali i proteini kroz meso (juneće ili ćureće) i ribu pomoći će vam da ojačate odbrambene snage organizma I dati vam energiju koja vam je sada itekako potrebna.

Ljubav

Bilo da ste slobodni ili zauzeti – dašak prošlosti struji ovih dana oko vas, pa neće biti iznenađenje ukoliko ili osetite potrebu da obnovite kontakt sa nekim…ili spletom slučajnosti (zar one zaista postoje?) naletite na eks simpatiju, partnera….Šta ćete raditi sa tim kontaktom ili susretom zaista ne znam, ali verujte da se ne kaže bez razloga da prošlost treba ostaviti u prošlosti – a vi kako god vam drago. Za slobodne Ovnove je mnogo bolje da se okrenu ka novim ljubavnim prilikama, kojih sada i te kako ima a za zauzete – imate dovoljno toga što vas opterećuje, zar vam je stvarno još potrebno da se bakćete I sa prošlošću?

Posao

Verovatno neće biti lakša sedmica u odnosu na onu prethodnu, ali će biti ipak uspešnija I bolja. Sada vam niko ne može oduzeti titulu “radnika udarnika” jer to zaista I jeste – u ovim danima ste kao multipraktik – sve radite, svuda idete, sve pokušavate da stignete…a usput ispravljate I tuđe I sopstvene greške. Nastavak dogovora I pregovora koji su započeti u prethodnom periodu ipak će sada funkcionisati jednostavnije I lakše će se naći zajednički jezik. A moguće je da stignu I povoljne finansijske informacije.

Zdravlje

Obratite pažnju I na ishranu I na odmor I na makar povremenu rekreaciju I na to koliko I kako spavate.

BIK

Hrana

Najviše bi vam odgovaralo povrće, a sve ostale namirnice biste trebali da svedete na najmanju meru. Ali, to je ipak malo nerealno za očekivati… Apetit je pojačan, ipak pokušajte da ga držite pod kontrolom.

Ljubav

U nekim momentima zahtevna, u nekim lepa nedelja je pred vama. Nervoza se umiksala sa emocijama, a fina dešavanja sa brigama. Evocirajte lepe uspomene, posetite mesta na kojima ste uživali zajedno, probudite strasti I dobra sećanja. Neka dobra osećanja iz prošlosti ponovo postanu sadašnjost I budućnost. Slobodni Bikovi – I vi možete da zakoračite u prošlost – neko u realnosti, a neko u mislima. Ukoliko baš baš želite da ponovo pokrenete neki kontakt – sada to možete. Staro može postati novo, ali jedino ako ste oboje kao osobe sazreli. Ima li prostora za nove ljubavi? Ima – preko društva, prijatelja, izlazaka ili društvenih mreža.

Posao

Do vas će doći vesti kojima ste se nadali ili informacije koje su vam potrebne. Možda će to biti vesti o novcu, o potpisivanju ili zaključivanju ugovora, možda informacije od ljudi kojima verujete ili koji su spremni da vam daju podršku I pravi savet. Nečija pomoć će vam biti od velike važnosti. Pojedini Bikovi će sklopiti dogovor u tajnosti ili kovati planove sa čijom će se realizacijom krenuti od kraja aprila. Po pitanju finansija ćete u ovoj sedmici biti prilično zadovoljni. Mogućnost naplate starog potraživanja.

Zdravlje

Blaže prehlade. Kontrolišite ishranu.

BLIZANCI

Hrana

Trudite se da obroci budu raznovrsni, ali ipak prednost dajte povrću u svežoj formi i kroz salate. Mleko i mlečne proizvode smanjite, a pojačajte unos „zdravih“ žitarica, najbolje kroz doručak.

Ljubav

Više pozitivne energije, radosti i dobrog raspoloženja biće prisutno u vašim emotivnim relacijama. Naravno da ćete oboje imati svoje ne baš sjajne momente, naravno da ćete umeti i da opteretite i da iznervirate jedno drugo – ali će se to lakše prevazilaziti u ovim danima. Ukoliko ste imali neki problem u komunikaciji ili se saplitali na određenim temama – sada je dobar trenutak da se ovo reši na pozitivan način. Slobodni Blizanci – vaš će se vladar u svom retrogradnom hodu susresti sa Venerom koja vlada uživanjima i ljubavlju – pa možete sresti staru simpatiju ili naleteti na bivšeg partnera. Ne propuštajte ni jednu priliku za zabavu i za okruženost pozitivnim ljudima i dobrom atmosferom. Flert, strast.

Posao

Sve ono što je u proteklom periodu funkcionisalo usporeno, sve ono što se prolongiralo I odlagalo – sada može ili biti realizovano u potpunosti ili se makar brže pokrenuti. Iako ste I na dalje u zahtevnom I ozbiljnom poslovnom periodu – sada ćete lakše funkcionisati, imati određene povoljnosti ili će vam se otvoriti nove/stare poslovne šanse. Nekima od vas se može javiti bivši poslodavac, saradnik ili ćete biti pozvani na razgovor od kojeg ste već bili spremni da dignete ruke. Finansijski nešto povoljnija sedmica.

Zdravlje

Osetljiv respiratorni sistem.

RAK

Hrana

Gurmanluk I hedonizam teško zaobilazite u ovoj sedmici. Makar sa svog menija izbacite veću količinu slatkiša I trudite se da izbegavate da svaki čas grickate nešto između obroka.

Ljubav

Iako je odnos sa partnerom dosta stabilan – imaćete osećaj da se razmimoilazite po bitnim pitanjima, da vam je potrebno više pokušaja da biste se uklopili I da se ne razumete baš uvek. No, sve ovo su kratkotrajne prepreke koje se sada daju prevazići – emocije postoje, samo je potrebno da istinski čujete jedno drugo. Slobodni Rakovi – dobre prilike za flertovanje ili nešto više od toga idu kroz društveni život, kroz izlaske I zabavu, ali I preko društvenih mreža. Možete naleteti I na nekog ko vam je davno bio simpatičan I sa kim će vam komunikacija prijati. Bivši partner može pokušati da vas podseti na sebe.

Posao

Lakše ćete se sporazumevati sa onima oko vas, pa je ovo dobar trenutak da se isprave neke potencijalne “neravnine” u komunikaciji koje su stvorene u prethodnom periodu. Takođe, svi propusti ili greške (tuđe ili vaše) koji su napravljeni, sada su više nego rešivi. Iako I na dalje možete imati situacije kada nešto ne možete da uradite ili rešite iz prvog pokušaja, ili kada se kasni po važnim pitanjima, dogovorima – dašak sreće jeste na vašoj strani, pa će se sve ovo lagano prevazići I obaviti. Finansije – idu troškovi.

Zdravlje

Glavobolje, osetljivost na promenu vazdušnog pritiska.

LAV

Hrana

Želite da izgledate najbolje što možete, ali to će biti prilično teško obzirom da ste u periodu kada je apetit teško kontrolisati. Izbacite brzu hranu i preskačite obroke u večernjim satima.

Ljubav

Ako ste u proteklom periodu partner I vi “zatalasali” vaš odnos nestrpljenjem, nervozom I bandoglavošću – sada bi bio baš fin momenat da “vadite fleke”, rešavate, ispravljate. Da se setite onoga – lepa reč I gvozdena vrata otvara. Jer, lako ćete doći do sklada I pokrenuti fina osećanja I dešavanja. Nemojte samo da to “primirje” bude kratkog daha I da u danima vikenda opet oboje krenete da vežbate tvrdoglavost. Slobodni Lavovi – neki susret, poznanstvo, komunikacija – može itekako zagolicati vašu maštu. Susret sa starim prijateljima doneće vam dobru zabavu I pokrenuti lepa osećanja.

Posao

Otvoriće se prilika da završite nešto što ste započeli a što vam je predstavljalo problem. Sada je dobar trenutak za rešavanje zaostalih obaveza I papirologije. Moguće su povoljne informacije o poslovnom putovanju ili važnom dogovoru. Nagoveštaj većih poslovnih promena je više nego aktuelan od ove sedmice, a one će biti realizovane u narednih dvadesetak dana. Iako su vam finansije nestabilna stavka u poslednje vreme, možete čuti neke povoljne vesti – možda o naplati zaostalog potraživanja.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, kao I problem sa stomakom I varenjem.

DEVICA

Hrana

Mleko i mlečne proizvode izbegavajte ili smanjite na najmanju meru, kao i mesne prerađevine. Koristite žitarice, povrće – naročito mladi luk, zelenu salatu, zelje. Izbegavajte pikantne i jake začine.

Ljubav

Partner I vi sve više ulazite u fazu u kojoj se pravi osnova za dogovor koji će doneti velike promene u vašem odnosu. E sad…te promene mogu biti raznorazne – neki parovi ulaze u period koji će doneti bitne zajedničke odluke koje vode odnos napred, učvršćuju ga I produbljuju….A biće I onih parova kojima će naredni period doneti odluku o odvajanju. Ukoliko ste vi lično u odnosu koji je nestabilan I komplikovan, ne zaboravite jednu stvar – okolnosti će biti na vašoj strani, ali samo ako oboje budete spremni na kompromis I na to da menjate sebe. Slobodne Device – komunikacija sa nekim se lepo razvija.

Posao

Ovo je nedelja kada ste pojačano motivisani, kada se pred vama otvaraju nove poslovne prilike (a moguće su I neke stare ponude, saradnje ili nastavak dogovora), kada osećate priliv pozitivne energije. Sedmica iza vas je bila dosta naporna I zahtevna I sada osećate da vam se vraća optimizam I snaga. Čak I ako neke situacije budu išle sporije od očekivanog – izvesno je da je rezultat povoljan po vas. Ovo je dobra sedmica I po pitanjima finansija – prilivi su dobri, a moguća je I naplata starog potraživanja.

Zdravlje

Prilično solidno stanje.

VAGA

Hrana

Bilo bi dobro okrenuti se lakim, ali raznovrsnim obrocima, koji će sadržati veće količine povrća, zdravih žitarica i manje ugljenih hidrata. I bilo bi više nego dobro izbegavati slatkiše I grickalice.

Ljubav

I dok je protekla nedelja dobrano protresla i mir u partnerskim odnosima, ali i vaše živce – ova sedmica pokazuje tendenciju da ublaži situaciju. Naravno da se ništa neće dogoditi samo od sebe – potrebno je da i voljena osoba i vi ublažite retoriku i obojite je nekim veselijim, radosnijim, ali i strasnijim bojama. A to sada jeste moguće. Po istim pitanjima ćete pronaći drugačije, bolje rešenje. Primirje će se potpisati, pašće neki vrući poljupci – i nastaviće se dalje. Slobodne Vage – aktiviraće se nešto iz prošlosti, obnoviće se neki kontakt ili će doći do susreta sa osobom koja vam je bila draga. I prijaće vam sve ovo

Posao

Slična je situacija I u poslovnim okvirima. Kao I kod emocija – I ovde u poslednje vreme postoji dosta pritisaka na vas, praćenih sa pojačanom količinom nervoze. Što se pritisaka I naporne svakodnevice tiče – tu ste gde ste, od toga ne možete pobeći I jedini je izlaz da se trudite da idete u korak sa obavezama. Kada su saradnički I poslovno partnerski odnosi u pitanju – komunikacija će funkcionisati bolje, što će ublažiti napetost. Novca I vesti o novcu će biti više nego inače. I to će vam takođe dati dozu smirenja.

Zdravlje

Respiratorni sistem je osetljiv. Potrebno je I više odmaranja, opuštanja.

ŠKORPIJA

Hrana

Izbegavajte jake začine, premasnu hranu. Potrebni su vam mleko i mlečni proizvodi i obavezno što više namirnica bogatih vlaknima. Potrebna je ishrana koja vam olakšava varenje.

Ljubav

Red mirnih, red nemirnih dana. Red stabilnosti I emocija, red zakuvanosti. Red jednostavnosti I spokoja, red komplikovanosti. Odnos sa partnerom će činiti da u jednom trenutku srećni plivate u okeanu emocija, a u drugom da su vam se svi senzori I alarmi uključili, da podozrivo posmatrate drago vam biće I ispod oka pratite svaki njegov korak. Ne talasajte I ne dižite tenziju bespotrebno. U onim divnim momentima uživajte, a kad vam se probudi sumnjičavost – pokušajte da iskulirate. Slobodne Škorpije – iako to niste očekivali, neko vam se prilično brzo može podvući pod kožu I uključiti vam lampice.

Posao

Poslovno će situacija biti nešto jednostavnija nego u periodu koji je iza vas. Da, još uvek će biti prilično naporno I zahtevno I ne očekujte da će se u tom smislu nešto drastično popraviti na bolje. Ali sa druge strane gledano – ipak ćete biti u kontaktu sa ljudima sa kojima se bolje razumete, obaveze ćete završavati na vreme I pored prepreka, a biće I povoljnih finansijskih informacija I realizacija. Moguće je u ovom periodu I obnoviti neke saradničke I partnerske odnose I ponovo razmotriti saradnju.

Zdravlje

Taman je trenutak da rešavate zaostalu problematiku.

STRELAC

Hrana

Neophodno je da konzumirate što više svežeg povrća, namirnica bogatih kalcijumom, vlaknima. Izbegavajte meso i zamenite ga ribom, a unos šećera znatno kontrolišite.

Ljubav

Vaša je pažnja već neko duže vreme rasuta na sto strana I potpuno je normalno što se povremeno tenzija ili manjak zajedničkog vremena prelivaju na odnos sa voljenom osobom. Jednostavno rečeno – duže vreme funkcionišete kako morate, a ne kako želite. No, ova nedelja donosi mogućnost da vašu malu ljubavnu oazu ponovo aktivirate – da lakše I lepše pričate, da vaši susreti budu obojeni I dobrom energijom ali I varnicama strasti. Slobodni Strelčevi – propričaćete ili ćete se susresti sa nekim koga dugo priželjkujete ili sa kim se dugo niste videli. Ovo je dobra nedelja da se podsetite na strast, flert, ljubav.

Posao

U poslu je više manje standardna situacija. Obaveze dolaze, obaveze se rešavaju I završavaju. Menjaju se planovi I okolnosti, vi se prilagođavate u hodu. Odnosi sa kolegama I saradnicima zavarniče, pa se srede. Od vas se traži da iznalazite brzo rešenja za svakakve situacije – a pošto su vam kreativnost, elan I entuzijazam naglašeni, verujem da nećete imati nikakvih posebnih problema. Nekima od vas će početi da dolaze informacije koje najavljuju neki vid promene, reorganizacije, premeštanja. Ili novog radnog mesta.

Zdravlje

Grlo, hormoni I žlezde su sada osetljiva tačka.

JARAC

Hrana

Napravite raspored kojeg ćete se pridržavati. Izbacite šećer, ili smanjite na razumnu meru. Potrebna vam je hrana bogata proteinima i vitaminima. Vreme je da se pozabavite svojim životnim navikama.

Ljubav

Suštinski, odnos sa voljenom osobom je kvalitetan I dobar. No, to ne znači da je ovo period bez komplikacija. Mnoga pitanja traže da budete fokusirani na njih I iako vi sve što se postavi pred vas uspevate da rešite – ipak postoje trenuci kada možete biti “teški za saradnju” I imati premalo vremena za partnera. Imajte više trenutaka samo za vas dvoje, onih momenata kada možete da pobegnete od svega I iskulirate – to će vam oboma davati dozu mira u duši. Slobodni Jarčevi – ljubavna iznenađenja I brza dešavanja – koja se mogu vezivati I za nove ljude u vašem životu, ali I za prošlost.

Posao

Posao oduzima veliki deo vremena, truda, mentalnih I fizičkih snaga. Organizovanost I koncentracija su vam bolji nego u periodu koji je iza vas – pa će se sada lakše privesti kraju neke zahtevne obaveze koje dugo vučete, ali će se lakše završavati I sve u vezi dogovora, pregovora, papirologije. Budite spremni da se prilagodite zahtevima tržišta ili poslovnih partnera, saradnika – male promene u vašem načinu funkcionisanja I poslovanja donose velike rezultate. Finansijama ćete biti dosta zadovoljni.

Zdravlje

Stariji – bolovi u zglobovima ili u vratnom delu kičme. Ostali – prehlade.

VODOLIJA

Hrana

Teško ćete kontrolisati promenljiva raspoloženja, pa samim tim nećete imati ustaljenost i redovnost po pitanju obroka. Potrebno je da posvetite pažnju ovom segmentu. Možete promeniti neke svoje navike.

Ljubav

Neka tema ili pitanje će ponovo u ovim danima izaći na dnevni red – I to vrlo verovatno nešto na čemu ste se sapleli možda u protekloj nedelji ili u periodu koji je iza vas. I ovog puta ćete partner I vi uspeti da to rešite I zatvorite. U svakom slučaju – bolja je energija između vas dvoje u ovim danima – biće više smeha, radosti I lepih dešavanja – ali I više strasti. Slobodne Vodolije – neki kontakti ili susreti koje ste očekivali I kojima ste se nadali će sada doći do vas. Talas dobrog raspoloženja, ponovno buđenje optimizma I varnice strasti su nešto što vas očekuje u ovim danima. Uživajte, prepustite se.

Posao

Sve ono što niste stigli – u ovoj ćete nedelji završiti. Sve ono gde ste napravili propust ili grešku – sada ćete ispraviti. Sve ono gde ste kasnili ili obavljali u poslednjem trenutku – sada će funkcionisati jednostavnije I brže. Neki će se poslovni dogovori ili saradnje sada obnoviti, a ukoliko je bilo komunikacijskih problema ili nesporazuma – sada će ovo biti rešeno. Iako je pred vama I na dalje period jurnjave I žurbe – ipak će se sve završavati na jednostavniji I lakši način. Ne iz petog pokušaja, možda drugog…..

Zdravlje

Bolje ćete se osećati, ali ipak postoji mogućnost za respiratorne tegobe.

RIBE

Hrana

Vaši apetiti su promenljivi. Pokušajte da svom organizmu pomognete, dajući mu ono što mu je potrebno za normalno funcionisanje – umerenost u mlečnim proizvodima, više salata, ribe, piletine, dosta voća.

Ljubav

Povremeno ćete imati tendenciju da bez razmišljanja kažete nešto na šta voljena osoba može burno odreagovati. Tačno je da ste u periodu kada vas dosta toga opterećuje I dobuje vam po mislima – ali baš iz tog razloga ne istrčavajte se sa izjavama I postupcima. Reči možda umeju da vas sapletu u ovim danima, ali vas pokazivanje osećanja, dodir, nežnost I strast – drže u “sigurnoj zoni”. Volite se bez mnogo priče. Slobodne Ribe – očekujemo neka interesantna dešavanja, iznenađenja u ovom periodu. Ona se mogu vezivati za glanc nove osobe, ali vam itekako mogu dovesti I staru ljubav ili simpatiju.

Posao

Finansijska situacija će biti bolja u ovom periodu, što će vam dosta olakšati dane I umiriti misli. Definitivno će biti više priliva, možda I onih koje ranije niste uspeli da naplatite – a troškovi će biti u manjoj ili većoj meri ipak pod vašom kontrolom. Što se poslovnog dela tiče – ne možete sve obaveze završiti odjednom niti trebate forsirati sebe. Ipak je potrebno da odredite šta su prioriteti, da ne biste gubili energiju I volju na sto strana. Zahtevna sedmica jeste, ali ona sa dobrim rezultatima.

Zdravlje

Energija će vam biti nešto bolja – ali je potrebno da čuvate sebe I ne forsirate se.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.