Kada se pobroje sve ove stvari, vrlo je jasno da nije lak zadatak izabrati imena dece i zadovoljiti sve kriterijuma. Neki roditelji smatraju da je važno da se imena blizanaca rimuju; ako su u pitanju dečak i devojčica da to bude isto ime, ali u muškoj i ženskoj verziji. Sa druge strane, nekima je važno da budu samo na isto slovo.

S obzirom na to da su blizanci samim rođenjem posebni, da će ostati upamćeni zbog svoje fizičke sličnosti, izbor imena je nešto zahtevniji zadatak, pa će roditeljima doneti i slatke muke. Ipak, kako bi vam olakšali, donosimo vam neke od predloga za imena blizanaca.

Izaberite imena koja su različita u izgovoru ali imaju isto ili povezano značenje, ili neka od starinskih imena koja su ponovo postala popularna.

Izaberite imena koja su različita u izgovoru ali imaju isto ili povezano značenje:

Mateja, Božidar, Teodor, Teodosije, Bogdan. Sva imena znače isto - "dаr Božji"

Stela i Luna. Oba imena su latinska imena nebeskih tela i u prevodu znače zvezda i mesec.

Sofija i Atina. Sofija na grčkom znači u "mudrost". U grčkoj mitologiji Atina je bila boginja mudrosti.

Imena s istim početnim slovom kao npr. Lav i Luka, Maja i Mladen, Viktor i Veljko.

Sličan izgovor kao npr. Tanja i Sanja, Marko i Darko, Miloš i Uroš.

Dodato slovo a na muško ime kao npr. Dejan i Dejana, Milan i Milana, Ivan i Ivana.

Poznati parovi kao npr. Dušan i Milica srpski car i carica ili parovi izvedeni iz Biblije kao što su Ivan i Petar, Filip i Jakov, Ana i Marija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.