MESEČNI HOROSKOP ZA OKTOBAR: Bikovi dobijaju šansu za nove početke na svim poljima; Rakovi konačno rešavaju stambeno pitanje

Da li će mesec oktobar biti plodonosan za većinu horoskopskih znakova - ko će jedva čekati da se mesec završi, a tek što je počeo, a ko će zasnovati porodicu i rešiti glavna stambena pitanja.

Ilustracija Foto: Dean Drobot/Shutterstock
Ilustracija Foto: Dean Drobot/Shutterstock
.

Na ulasku u oktobar Sunce i Venera se nalaze u znaku Vage, Mesec je u znaku Strelca a retrogradni Pluton u znaku Jarca. U Vodoliji je retrogradni Saturn, u Ribama retrogradni Neptun a retrogradni Jupiter je u znaku Ovna. Retrogradni Uran se nalazi u znaku Bika, Mars je u znaku Blizanaca a retrogradni Merkur u znaku Device.

2-og oktobra Merkur kreće direktnim hodom u znaku Device, a u znak Vage prelazi 11-og. Period do polovine oktobra, kada se vraća na tačku sa koje je krenuo retrogradno biće vreme za rešavanje svega onoga što se zapetljalo, zakočilo, zakomplikovalo i što je prolongirano za vreme njegovog hoda unazad. Od momenta ulaska u oktobar pa tamo negde do 7-og ili 8-og biće usporen i u direktnoj opoziciji sa Neptunom – izbegavajte da u ovom periodu potpisujete bitne dogovore, donosite odluke i ne verujte baš svakoj informaciji koju čujete. Takođe, ovo su dani u kojima će postojati velike laži, skrivanja i tajne a period je izrazito otvoren za sve vrste virusnih infekcija.

9-i oktobar – pun Mesec u znaku Ovna. Povišena energija u danima oko punog Meseca je standardna situacija, a ovaj put će doneti i dosta problema u saobraćaju, u emotivnim i poslovnim odnosima, ali vezano i za zdravlje.

23-i oktobar – Venera, pa zatim i Sunce prelaze u znak Škorpije. Do ovog dana Venera će u tranzitu kroz znak Vage imati protočne aspekte sa retrogradnim Saturnom iz Vodolije i Marsom iz Blizanaca – odličan je period da se kroz komunikaciju, akciju i pokret reše mnogi međuljudski problemi nastali u prethodnom periodu. Poslovne i emotivne relacije mogu ući u stabilniju fazu. No, ulaskom Venere u znak Škorpije na scenu stupa grčeviti, posesivni i strasni element kao i isključivost i pokušaji kontrolisanja u emotivnom životu i poslovnoj sferi.

Tog 23-eg i Saturn kreće direktnim hodom u znaku Vodolije. Nakon više od četiri meseca naglašenih izazova, vraćanja na sve ono što smo pogrešili, propustili, nakon velikog „čišćenja“ kroz koje smo prošli – došlo je vreme i za Saturnove „nagrade“. Ono u šta se uložio trud i napor, ono što smo najpre kod sebe osvestili i ispravili – sada će postati mesta napredovanja.

25-i oktobar – delimično pomračenje Sunca i mlad Mesec u znaku Škorpije. Simbolično – prelazak u novu životnu fazu, novo životno poglavlje. Pošto je dispozitor ovog dešavanja – Mars u Blizancima – stacionaran pred svoj retrogradni hod – ovo pomračenje u suštini najavljuje da ćemo u narednom periodu morati da se vratimo korak unazad i ispravimo nešto, rešimo ili završimo – da bismo mogli nastaviti dalje, oslobođeni i novi, transformisani – kao što i jeste simbolika znaka Škorpije.

28-i oktobar – Jupiter se u retrogradnom hodu iz znaka Ovna vraća u znak Riba. Za nekog – vraćanje šansi koje su propuštene oko proleća, za druge – period kada moraju da „zarone“ u sebe i konačno donesu odluke koje odlažu, za treće – period tajni, laži i obmana koje ponovo izlaze na dnevni red.

30-i oktobar – Mars kreće retrogradnim hodom u znaku Blizanaca. Ova planeta će od ulaska u oktobar pa sve do drugog dela novembra imati kvadratni aspekt sa Neptunom – generalno smo u periodu smanjene energije, nekog vida povlačenja ili prikrivanja, neizvesnosti ili nemogućnosti da napravimo potrebne promene. Naše akcije trebaju da budu dobro odmerene, jer se lako pogreši i „zaluta“. Srećno!!

OVAN

Ljubav

Za impulsivne odluke kada su partnerstva u pitanju definitivno nije vreme, bilo da su to odluke o podizanju odnosa na viši nivo ili pak odluke o definisanju ili prekidu odnosa. Druga je stvar ukoliko ste o nečemu zaista dobro razmislili u više navrata I smatrate da je vaša odluka utemeljena I prava. Posebno bih izdvojila Ovnove koji su u nekom tipu tajnog odnosa – niti ste vi spremni da se istinski maknete odatle, niti je druga strana spremna da vas “pusti” – tako da, čak I ako dođe do prekida, vratićete se jedno drugom brže nego što ste otišli. Generalno gledano, Ovnovi u vezama I brakovima mogu imati prilično korektan odnos do ulaska u treću dekadu oktobra, a od tada – računajte na porast ljubomore, neprijatne istine koje izlaze na dnevni red I tenziju. Slobodni Ovnovi – mogu se oformiti neke zanimljive I prilično slatke ljubavne priče tokom ovog meseca. No, da li će to biti ono što vam je potrebno–videćemo.

Posao

Ne vidite neke stvari baš jasno i zato nije trenutak da pravite korenite promene i zaokrete u poslovnoj sferi. Prva dekada oktobra je posebno “opasno” tlo kada lako možete biti obmanuti, prevareni ili zavedeni lažnim obećanjima ili informacijama. Okrenite se onim partnerstvima I saradnicima koji su se do sada mnogo puta “dokazali” I za koje znate da na njih možete da računate. Usporavanje vašeg vladara pred retrogradni hod nije period za nove stvari I dogovore. Naučite da budete strpljivi.

Zdravlje

Mogući su problemi sa virusnim infekcijama (osetljiv je stomak I respiratorni organi) a trebalo bi definitivno više pažnje obratiti I u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Partner I vi ćete tokom većeg dela oktobra biti okupirani ličnim obavezama I poslovnom tematikom – ono malo vremena što budete uspevali da uhvatite I provedete zajedno uglavnom će funkcionisati kroz skladnu I svrsishodnu komunikaciju. Umećete da se prilagodite jedno drugom I da date međusobnu podršku. Od ulaska u treću dekadu meseca češće se mogu javljati razmirice, kod nekih zbog pojačanih pritisaka od strane porodice ili posla, kod drugih zbog pojačane posesivnosti I sumnje. Odnosi u kojima postoji suštinski problem sve više će ulaziti u fazu težine I sukoba. Što se slobodnih Bikova tiče, najpre sve ono što je vezano za posao otvara vam mogućnosti za nova poznanstva I za ljubavne dogodovštine. No, vaša će svakodnevica tokom prve dve dekade meseca svakako biti ispunjena prilikama da više uživate I u društvenim aktivnostima, ali I u novim poznanstvima. Zanimljivih početaka može biti.

Posao

Posle podosta vremena, Bikovi će ući u stabilniju poslovnu ali I finansijsku fazu. Tokom većeg dela meseca nećete moći da se požalite na odnos sa saradnicima, kolegama, nadređenima. Uspevaćete da funkcionišete dosta skladno i bićete vrlo aktivni u poslovnoj sferi. Od vas će se očekivati da dajete sebe stopostotno, ali ćete makar videti da se vaš trud ceni i vrednuje. Polovinom meseca neki od vas mogu očekivati ili neki vid napredovanja ili pak znantnije poboljšanje u sektoru zarada.

Zdravlje

Zdravstveni segment će uglavnom biti stabilan. U drugom delu meseca moguće su češće prehlade ili problemi sa hormonima, žlezdama.

BLIZANCI

Ljubav

Za slobodne Blizance ovo može biti prilično lep period – Sunce, Venera I Merkur u tranzitu kroz vaše polje zabave, provoda I ljubavi u dobrom aspektu prema Saturnu u Vodoliji I Marsu u vašem znaku itekako daju šansu da se lako pokrene komunikacija, lako ostvari poznanstvo, lako uđe u flert, pa čak I uđe u emotivnu priču koja ima solidne osnove za trajnost. Jedino što bi trebalo izbegavati (ovo važi I za slobodne I za zauzete) jeste tajno zaljubljivanje a mora se priznati da I za to postoje velike šanse I kod jednih I kod drugih. Bolji period za ljubav je prva polovina meseca, u drugom delu oktobra su mnogo veće šanse da se upetljate u nešto tajno. Što se tiče zauzetih (sem ovog upozorenja za tajne priče) – odnos sa voljenom osobom će biti promenljiv. Biće tu I lepih I kvalitetnih momenata, ali nećete baš uvek imati vremena jedno za drugo što može izazivati nervozu pa I povremene sumnje I ljubomoru.

Posao

Malo je verovatno da biste svoje planove mogli ostvariti tokom oktobra meseca, ali možete postaviti temelje I smernice za njih, započeti sa pregovorima I napraviti okvir koji ćete od ulaska u novembar moći da razrađujete. U prvoj polovini meseca možete biti pojačana manipulacija iz vašeg poslovnog okruženja, prisutan neki vid neizvesnosti I neproverenih informacija I ovo svakako nije trenutak da na njih reagujete. Usmerite se na male ciljeve, one na dnevnoj bazi I trudite se da ih ispoštujete.

Zdravlje

Respiratorni sistem je osetljiv tokom celog meseca, a posebno od ulaska u treću dekadu oktobra. Nivo stresa je pojačan, prijalo bi vam da se više fizički aktivirate.

RAK

Ljubav

U većem delu oktobra partner I vi ćete uspevati da se uskladite I zajedničkim snagama regulišete bilo kakvu problematiku ili bitnu situaciju koja se postavi pred vas (na početku oktobra I u danima oko mladog Meseca u znaku Ovna). Neki od vas mogu doneti bitnije odluke koje se vezuju za partnerstvo u kojem su – početak zajedničkog života, kupovina nekretnine, ulaganje u životni prostor, planiranje porodice. Ulaskom u treću dekadu meseca odnosi se mogu intenzivirati I u nekim trenucima može biti prisutna I posesivnost, ljubomora ili sumnja, a generalno gledano – nervoze će biti više nego inače. Bilo da ste slobodni ili zauzeti – tokom meseca postoji šansa za obnovu tajnog odnosa iz prošlosti. Sem ovoga, kod slobodnih Rakova neće biti baš puno noviteta – bićete dosta vezani za posao, kuću ili porodicu I potencijalne nove prilike počeće da se otvaraju tek pred kraj meseca.

Posao

Privatni sektor će znatno bolje funkcionisati I onim Rakovima koji rade u sopstvenoj režiji oktobar donosi napredovanje, bolje dogovore I realizaciju planova koji su pokrenuti u prethodnom periodu. Za sve ostale – promenljivost I nestabilnost će obeležiti ovaj mesec, mada ćete po finansijskim pitanjima uspeti da se popravite. Sve ono što želite, planirate ili nameravate – verovatno će ostati ili za sam kraj meseca ili će morati da bude prebačeno za novembar. Raskorak između želja I trenutnih mogućnosti.

Zdravlje

Sitnija, ali uporna zdravstvena problematika koja se može vezivati za stomačni deo, zube, infekcije urinarnog trakta I respiratorne organe.

LAV

Ljubav

Prve dve dekade meseca lepo će uticati na odnos između partnera I vas. Oboje ćete biti bolje volje, spremniji na kompromis, dogovor I zajednički planovi će se relativno lako realizovati. Možete pokrenuti I pitanja I teme oko kojih niste ranije uspevali da se dogovorite I sada pronaći rešenje za iste. No, treća dekada oktobra donosi zahtevnost I partneru I vama – oboje ćete morati da se posvetite više drugim prioritetima – porodici, poslu – što će automatski dovoditi do pojačanog nivoa nervoze kod nekih parova, a kod drugih može probuditi potisnute nesigurnosti I sumnje. Slobodni Lavovi – bićete više aktivni, više u kontaktu sa prijateljima, u pokretu. Vaša pojačana društvenost dovešće vas u kontakt sa osobama koje vam mogu biti privlačne I zanimljive. No, slobodni Lavovi takođe imaju još jedan intenzivan “talas” sa osobama iz prošlosti I to naglašeno od ulaska u treću dekadu meseca.

Posao

Naglašeno polje komunikacije, dogovora, ali I kraćih putovanja I seminara – doneće Lavovima tokom prve dve dekade meseca velike aktivnosti u ovim sektorima. Možete u ovom periodu započeti I sa ozbiljnim pregovorima sa značajnim poslovnim saradnicima – teško je da će do realizacije ovoga doći odmah, ali u narednom periodu – da. Finansijski, stoji blagi uspon od ulaska u drugu dekadu oktobra, a do tog perioda budite oprezni jer su mogući gubici, neočekivani troškovi, ali I pogrešna ulaganja.

Zdravlje

Uglavnom dobra zdravstvena situacija, osim što će vam stomačni deo biti nešto osetljiviji, a moguće su I povremene prehlade.

DEVICA

Ljubav

Neka forma zategnutih odnosa, tema o kojima se ne priča, sumnji, nesigurnosti ili loše komunikacije postojaće u partnerskim odnosima otprilike do polovine meseca. Šta god da je u pitanju, malo je verovatno da će biti rešeno, pre bismo mogli reći da će na neko vreme biti potisnuto a vas dvoje ćete se okrenuti drugačijim temama. Sve ovo što budete potisnuli ponovo će izaći na dnevni red ili od kraja oktobra ili verovatnije kroz novembar mesec – kako ćete to tada rešiti, videćemo. No, ostatak meseca je prilično korektan – partner I vi ćete umeti da se usaglasite I ostvarite zajedničke planove. Slobodne Device – najpre poslovni segment daje velike šanse za pojavu osobe koja bi vas mogla zainteresovati. Komunikacija će vam prijati, a da li ćete otići korak dalje od toga – e, to je već upitno. Jer, kao da u ovom trenutku niste spremni da se brzo otvorite za nova ljubavna dešavanja.

Posao

Vaši planovi I ideje su odlični, ali ili ste precenili sebe ili trenutno očekujete previše od onih sa kojima ste planirali saradnju ili očekivali pomoć. Jedan deo možete ostvariti, ali će gro planiranog ostati za neki naredni period. Generalno, poslovni segment će funkcionisati dosta dobro – posvećeni ste poslu, odnosi sa saradnicima su korektni, a sigurno je I da ćete finansijskim delom biti zadovoljni. Neke nove elemente ćete ubaciti u posao, a mogući su I počeci saradnji sa firmama I pojedincima koji su dosta poslovno jaki.

Zdravlje

Do polovine meseca ste energetski slabiji, iscrpljeniji, lošijeg imuniteta I mogućih problema I sa ishranom. Podložnost virusnim I bakteriološkim infekcijama.

VAGA

Ljubav

Ukoliko ste slobodni – prisustvo Sunca, Venere a od 11-og oktobra I Merkura u vašem znaku – definitivno će uticati na poboljšanje vašeg društvenog života, a I vi lično ćete privlačiti pažnju gde god da se nađete. Kao što je za neke od vas ovo period uživanja, zabave, flertovanja, zanimljive komunikacije pa I emotivnih početaka sa novim osobama u vašem životu, za neke druge pripadnike vašeg znaka ovo će biti dodatno I mogućnost kontakta, pa I obnove ljubavnih veza sa osobama iz prošlosti. Najbolji period za nove/stare emotivne početke jeste tokom druge dekade oktobra, pa izvolite – uživajte I ljubavišite. Što se tiče zauzetih, odnos sa partnerom će imati svojih uspona I padova. Koliko god ćete češće nego inače imati I lepih I kvalitetnih momenata I prave komunikacije, isto tako će se javljati trenuci nerazumevanja, obostrane tvrdoglavosti I toga da ni jedno od vas ne želi da odustane od svoje tačke gledišta.

Posao

Neizvesnost koja vas prati po mnogim pitanjima početkom oktobra, informacije koje vas zbunjuju I lošija atmosfera u poslovnom okruženju – polako će nestajati I od ulaska u drugu dekadu meseca imaćete mnogo čistiju I jasniju situaciju. Poslovno, ovo je korektan mesec za vas – možda nećete uspeti da ostvarite svoje planove u potpunosti, ali ćete imati dobre pokazatelje I smernice na dalje. Finansijski ste dosta stabilni, ali vam sledi talas pojačanih troškova tokom poslednjih desetak dana meseca.

Zdravlje

Nemojte forsirati sebe, pogotovo tokom prve dekade oktobra koja je zdravstveno I najnepovoljnija po vas. Odmarajte se više.

ŠKORPIJA

Ljubav

Previše vam je planeta “iza leđa” u polju koje se vezuje za tajne, pa ni slobodne ali ni zauzete Škorpije u ovom periodu neće biti imune na zabranjene strasti. Još ako je u pitanju osoba sa kojom ste ranije nešto imali ili vam je ostala “bolna tačka” – onda je mogućnost da se situacija iskomplikuje dodatno pojačana. E sad, ukoliko ste slobodni – to da li ćete ući u nešto tajno ili nećete – samo je vaša stvar. Da će biti svih mogućnosti za tako nešto hoće, a ako je to želja vašeg srca – izvolite. Ionako postoje izuzetno male šanse da slobodne Škorpije uđu u nešto što nije tajno, prikriveno, sklonjeno od radoznalih očiju. No, ukoliko ste zauzeti, naravno da potencijalna problematika nije ni malo naivna, pogotovo što vas tek očekuju eventualne posledice dela koje napravite sada. Ukoliko uspete da iskulirate mogućnosti za tajna flertovanja – odnos sa partnerom će biti šaren, promenljiv, nestabilan ali ipak dosta korektan.

Posao

Usporavanje Marsa pred retrogradni hod u znaku Blizanaca ukazuje I na smanjenje vaše energije I potrebu da date sebi više prostora za odmor I regeneraciju. I sa ovako smanjenim kapacitetima vi ćete uspevati da funkcionišete, ali biste trebali bolje da se organizujete I pokušate da što više smanjite prostor za potencijalne greške I propuste. Možete biti obuzeti planovima I idejama koje nećete moći da realizujete u ovom periodu. Obratite pažnju na troškove koji su tokom oktobra pojačani.

Zdravlje

Smanjen imunitet, sklonost ka virusnim I bakteriološkim infekcijama disajnih puteva.

STRELAC

Ljubav

Ukoliko ste slobodni, vaše aktivnosti I društveni život će biti pojačani većim delom oktobra meseca. Biće ovde prostora I za po koje kraće putovanjce, za druženja, izlaske, generalno – dobra energija će vas pratiti na svakom koraku. Što se tiče konkretno emotivnosti – I staro I novo će biti na dnevnom redu. Ukoliko težite obnovi nekog kontakta iz prošlosti ili čak obnovi ljubavne priče, ona sada jeste moguća I to najpre tokom druge dekade meseca. Ako ste pak prošlost ostavili iza sebe I želite da vas nova ljubav “podigne” – I to je moguće I to sve do kraja druge dekade oktobra. Moram da primetim da prošlost trenutno ima prednost nad novitetima, kod nekih od vas kroz konkretne povratke, kod drugih – kroz vrlo slične priče ili slične osobe. Što se tiče zauzetih, imaćete I dobre I loše faze. Dosta toga ćete uspevati da rešite kroz komunikaciju I otvorene razgovore, ali biće situacija koje će vam donositi nemir I nervozu.

Posao

Saradnički, kolegijalni odnosi, pa čak I oni sa osobama koje su vam nadređene – mogu biti u nekoj vrsti raskoraka naglašeno do kraja prve dekade meseca. Ovo je period u kojem možete biti skloni I greškama, pa pokušajte da ne žurite prilikom obavljanja obaveza. Možda vam vaša ili tuđa sporost u nekim situacijama smeta, ali ona je istovremeno I preduslov da posao bude obavljen kako treba. Generalno – ostatak meseca donosi velike aktivnosti I dinamiku na poslu, pregršt kontakata I dešavanja.

Zdravlje

Do polovine meseca vaš zdravstveni segment je stabilan. U drugom delu oktobra potencijalne prehlade, smanjen imunitet.

JARAC

Ljubav

U emotivnim relacijama – šareno. Partner I vi nemate isto mišljenje po nekim pitanjima I teško uspevate da se dogovorite, što posebno može biti izraženo početkom meseca I tokom poslednje dekade oktobra. Razlozi za nesuglasice ne moraju striktno biti vezani za vaš odnos – oni se mogu vrteti I oko finansijskih, porodičnih pitanja ili oko organizacije zajedničkog vremena. Još ako je poslovna tematika nešto što vas lično okupira tokom ovog perioda I čemu dajete prioritet nauštrb vremena sa voljenom osobom – to će biti dodatna stavka koja će unositi nemir I za koju partner neće imati mnogo razumevanja. Slobodni Jarčevi – sve što se vezuje za posao, ali I za vašu društvenost I kontakte sa prijateljima, izlaske – potencijalno je mesto za nova emotivna dešavanja, ali I za kontakte sa osobama iz prošlosti. Bilo da uđete u nešto novo ili nastavite staro – postoji šansa za trajnost I stabilnost odnosa.

Posao

Poslovno je ovo prilično jak period za vas, jer ćete u više navrata dobiti potvrde svega onoga što ste u prethodnom periodu uložili. Nekima od vas stoje izuzetne mogućnosti za bolje radno mesto, unapređenje ili finansijske benefite. Poslovni sektor je mesto gde ćete I tokom oktobra ulagati najveći deo svoje energije. Neke rezultate I ostvarenje planova ćete dobiti odmah, za neke ćete morati još malo da sačekate. U prvoj dekadi meseca postoji prostor za greške, budite više fokusirani na posao.

Zdravlje

Imunitet vam nije sjajan, pa pokušajte da ga kroz adekvatnu ishranu, dovoljno odmora I blagu fizičku aktivnost popravite. Slabe tačke su disajni organi I kičma.

VODOLIJA

Ljubav

Mars, Sunce, Venera I Merkur daju podršku vašem znaku tokom većeg dela oktobra meseca, pa će Vodolije bilo da su slobodne ili zauzete kroz ovaj period proći uglavnom dobro, nošene talasom optimistične I kvalitetne energije. Ukoliko ste u paru – funkcionisaćete po principu “dogovor kuću gradi” sve do ulaska u treću dekadu meseca. Komunikacija vam je dobra I ukoliko I bude nekih sitnijih problema, oni će relativno brzo biti rešeni. Ta poslednja dekada oktobra će uneti dozu nemira u vaše emotivne relacije – partner I vi možete biti u raskoraku sa vremenom ili će vas pak lične obaveze odvlačiti jedno od drugog, što kod nekih od vas može rezultovati I pojačanim sumnjama I nesigurnošću. Što se tiče slobodnih, iako imate jakih mogućnosti za nove emotivne “poduhvate” tokom oktobra, I dalje je u prvom planu sve što se vezuje za ljubavnu prošlost, kod koje postoje šanse za obnovu odnosa.

Posao

Vodolije imaju pred sobom izuzetno jak poslovni mesec. Iako ćete u prvim danima oktobra biti skloni kašnjenjima I greškama, ovo ćete od ulaska u drugu dekadu meseca uspeti da regulišete. Polovinom meseca očekujte vrhunac dešavanja I to je period u kojem možete napraviti izuzetno važne poslovne dogovore I pokrenuti planove čija će realizacija biti u mesecima koji su ispred vas. Prva dekada meseca vam donosi pojačane troškove I novčane gubitke, ali ostatak oktobra je finansijski povoljan po vas.

Zdravlje

Češće glavobolje I problemi sa pritiskom u prvoj dekadi meseca, kao I sklonost ka virusnim infekcijama. Ostatak perioda je zdravstveno povoljniji.

RIBE

Ljubav

Period do kraja prve dekade meseca je nepovoljan za Ribe u emotivnim relacijama. Partner I vi nemate iskrenu komunikaciju, mnogo toga se prikriva, o bitnim temama ćuti. Deluje kao da I jedno I drugo izbegavate da na pravi način razgovarate o problem u vašem odnosu, već da ste skloni da to potisnete, zanemarite, gurnete pod tepih. Na neko vreme možete I uspeti u ovome, ali će neispričane teme ponovo doći na dnevni red, ako ne krajem ovog meseca a ono već tokom novembra. Savet za vas je da probate da otvoreno porazgovarate po bilo kom pitanju I da vidite da li možete pronaći zajednički jezik I kompromis. Nije nemoguće, samo je potrebno više obostranog truda. I slobodni I zauzeti imaju mogućnost da u ovom periodu pokrenu ili čak obnove neku tajnu prepisku, flert, pa I emotivnu priču. Nešto potpuno novo za slobodne Ribe eventualno bi moglo da dođe tek pred kraj meseca.

Posao

U oktobar ulazite kroz izvesnu dozu neizvesnosti – da li ste zabrinuti za svoje pozicije, da li su do vas stigle informacije za koje ne znate da li su tačne ili ne, da li postoji neko nerazumevanje sa osobama koje su vam poslovno od velike važnosti – sve je moguće. A možda ste jednostavno preforsirani svim dešavanjima, neorganizovani I pod izvesnom dozom konfuzije. Ući ćete u mirniju fazu vrlo brzo, već pred kraj prve dekade meseca I sve do kraja oktobra imate relativno jednostavna poslovna dešavanja.

Zdravlje

Mesec u kojem vam je potrebno više fizičke aktivnosti da biste se osećali dobro. Početkom perioda slabiji imunitet I sklonost prehladama I stomačnim problemima.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com