Koju BOJU bi trebalo da IZBEGAVATE na osnovu horoskopskog znaka? Blizanci ŽUTU, Vodolije PLAVU, a Strelčevi LJUBIČASTU!

Boje koje nosimo mogu da utiču na naše raspoloženje i način na koji nas drugi vide.

Izvor: index.hr  |  
Ilustracija; Foto: Victoria Chudinova/Shutterstock
Ilustracija; Foto: Victoria Chudinova/Shutterstock
.

Svaka boja ima simbolično značenje, toplije boje poput crvene, narandžaste i žute povezane su s energijom, strašću i srećom, dok su hladnije boje poput plave, zelene i ljubičaste povezane s mirom, opuštanjem i dubokim mislima. Na osnovu horoskopskog znaka, neke boje garderobe mogu da nam odgovaraju, dok bi druge trebalo izbegavati.

Ovan - Jarko crvena boja

Ovnovi su vatreni i strastveni, ali bi trebalo da izbegavaju jarko crvenu boju. Ova boja može pojačati njihovu sklonost prema agresivnosti i nepromišljenim akcijama.

Bik - Tamnozelena boja

Bikovi su povezani s prirodom i stabilnošću, ali bi trebalo da izbegavaju tamnozelenu boju. Ova boja može da pojača njihovu sklonost prema tvrdoglavosti.

Blizanci - Žuta boja

Dinamični Blizanci trebalo bi da izbegavaju žutu boju. Ova boja može da pojača njihovu sklonost nervozi i nepromišljenim odlukama.

Rak - Tamnoplava boja

Rakovi su emotivni i intuitivni, međutim, trebalo bi da izbegavaju tamnoplave nijanse. Ova boja može da pojača njihovu sklonost prema melanholiji i zatvaranju u sebe.

Lav - Narandžasta boja

Lavovi su dramatični i strastveni i oni bi trebalo da izbegavaju odeću u narandžastim nijansama. Ova boja može da pojača njihovu sklonost prema egocentrizmu.

Devica - Svetlosiva boja

Device su praktične, ali bi trebalo da izbegavaju svetlosive nijanse. Ova boja može previše da naglasi njihovu sklonost prema perfekcionizmu.

Vaga - Svetloroza boja

Vage su ljubazne i prijatne, trebalo bi da izbegavaju svetloroze nijanse. Ova boja dovodi do izražaja njihovu površnost.

Škorpija - Tamnocrvena boja

Iako su strastvene, Škorpije bi trebalo da izbegavaju tamnocrvenu boju. Ova boja može da pojača njihovu sklonost prema ljubomori i posesivnosti.

Strelac - Ljubičasta boja

Strelčevi su optimistični i slobodoumni, ali bi trebalo da izbegavaju ljubičaste nijanse. Ova boja može da pojača njihovu sklonost prema nerealnim očekivanjima i da naglasi njihovu neozbiljnost.

Jarac - Tamnosiva boja

Jarčevi su ambiciozni i odgovorni, ali bi trebalo da izbegavaju tamnosive nijanse. Ova boja previše naglašava njihovu rigidnost.

Vodolija - Plava boja

Vodolije su inovativne i vole da budu drugačiji, ali bi trebalo izbegavati plavu boju. Ova boja dovodi do izražaja njihovu distanciranost i hladnoću.

Ribe - Bela boja

Ribe su osetljive i maštovite, a one bi trebalo da izbegavaju belu boju. Ove boja može da pojača njihovu emocionalnost i sklonost ka samoći.