Kako planete mogu da vam pomognu pri uređenju životnog prostora? Sunce obasjava ulazna vrata, Mesec dnevnu sobu, a SPAVAĆU...

Koliko god možda čudno zvučalo, astrologija, odnosno planete mogu igrati važnu ulogu čak i u uređenju enterijera. Zato usaglasite svoj životni prostor sa zvezdama i otvorite vrata sreći!

Foto: Jefunne/Shutterstock
Foto: Jefunne/Shutterstock
.

SUNCE: GLAVNI ULAZ U DOM

Glavni ulaz u dom odnosi se na Sunce. Dakle, ovde bi sve (ali baš sve!) moralo da bude čisto, jasno, pregledno: baš kao što je i simbolika Sunca. Sve bi trebalo da bude opremljeno tako da sunčeva svetlost probija kroz ulaz u dom, zato bi idealno bilo ovde postaviti velike prozore ili staklena vrata. Jačajte ovaj sektor doma tako što ćete postaviti neki simbol karakterističan za vašu porodicu (sami odlučite šta bi ovo moglo biti), piše Ženski magazin.

MESEC: DNEVNA SOBA

Dnevna soba korespondira sa planetom Mesec. Kako je planeta Mesec zadužena za povezivanje sa okolinom, tako je i dnevna soba uglavnom rezervisana za druženje sa porodicom i prijateljima. Zato bi u ovom delu doma sve trebalo da bude udobno, mekano, komforno, a slobodno se na stočiću uvek može nalaziti i neka hrana ili piće. Takođe, svež i prijatan miris bi trebao da bude u vazduhu, pa ne bi bilo loše držati bar jednu mirišljavu biljku u sobi. Slike cveća, nameštaj ili dekor u beloj, sedefastoj ili srebrnoj boji može poboljšati uticaj Meseca u ovom delu doma.

KUHINJA: MARS I SUNCE

Kuhinja je deo doma koji snažno korespondira sa dvema vatrenim planetama: Suncem i Marsom. Logično - ovo je mesto gde vatrena energija dolazi do izražaja kroz kuvanje, pečenje hrane i svakodnevnu "akciju" vezanu za pripremu obroka. Zato bi trebalo obezbediti sunčevoj svetlosti da slobodno prolazi kroz prozore kuhinje, dok bi žuta, narandžasta ili crvena boja mogle da se nađu na ormarićima, podu ili bar u kuhinjskom dekoru. Na ovaj način ćete automatski poboljšati zdravlje ukućana ali i uvećati prosperitet u svom domu.

VENERA: SPAVAĆA SOBA

Spavaća soba je deo doma koji korespondira sa planetom Venerom. Ovo je deo kuće koji je miran, udoban i najvažnije - uglavnom opremljen po našoj meri. Korisno je da soba bude lepa, privlačna i komforna, ali astrolozi savetuju da se (bez obzira na to šta zaista preferirate u dekoraciji doma) ipak držite hladnih i sjajnih boja u svojoj spavaćoj sobi. Plava, ružičasta, boje kajsije i neutralne nijanse pomešane sa sjajnim i blistavim akcentnim dodacima mogu poboljšati ne samo izgled sobe, već i vaš ljubavni i bračni život. I da ne zaboravimo: redovno čistite i održavajte svoju sobu, jer Venera ne voli zabušavanja te vrste!

JUPITER: SVAKI KUTAK ZA UŽIVANJE

Ako ste se odmah zapitali: "šta je to kutak za užitak", odmah ćemo vam i odgovoriti: to je svaki deo doma koji ste odabrali za obavljanje neke omiljene aktivnosti: čitanje knjiga ili novina, uživanje u muzici, nekom hobiju i slično. Dakle, svaki kutak koji vam koristi u te svrhe slobodno nazovite svojim kutkom za uživanje. Ovo posebno mesto je u direktnoj vezi sa planetom Jupiter pa bi pre svega trebalo da bude čist, svetao, i ispunjen stvarima koje vas čine srećnim. Tu slobodno možete držati neke omiljene predmete, fotografije, slike, ukrase, slatkiše - sve ono što vam vraća osmeh na lice.

JUŽNI I SEVERNI MESEČEV ČVOR: KUPATILO

Čuvena kombinacija Rahu i Ketu sila najbolje je oslikana u kupatilu. Kako se radi o prilično neobuzdanoj energiji, valjalo bi stvari držati pod kontrolom - pre svega redovnom proverom slavina, struje, stanja ormarića i tuš kabine. Dobar protok vazduha i još bolji prijem prirodne svetlosti bi bili idealna kombinacija za ovo mesto, ali ako niste u stanju to da izvedete onda se potrudite bar da dobro osvetlite prostor nekim jačim osvetljenjem. Ne držite nikada vrata svog kupatila otvorenim i ukoliko ste u mogućnosti - radije se odlučite za belu boju u ovom delu doma.