Život

Muškarcima drugovi važniji od žena

Da muškarcima seks, ipak, nije najvažniji u životu, potvrđuje istraživanje na temu: šta pripadnike jačeg pola čini srećnim? Lista stvari, koje su ispitanici od 20 do 60 godina naveli kao razlog za zadovoljstvo, možda će da vas iznenadi.
23.11.2014. - 15:50h

1. Prijatelji

Druženje je broj jedan, kada su u pitanju aktivnosti koje prosečnog muškarca čine srećnim. Istraživanja su pokazala da bi se pripadnik jačeg pola odrekao 300.000 evra, samo da ima mogućnost da svakodnevno viđa svoje prijatelje. U provodu sa njima „proizvodi“ serotonin, hormon zaslužan za osećaj zadovoljstva.

2. Zdravlje

Ono je osnova svega, pa i sreće. Ipak, slika koju imamo o stanju našeg organizma zavisi i od ljudi koje poznajemo, odnosno od toga kakve oni imaju tegobe.

3. Srećna supruga

Ključ bračne sreće je zadovoljna partnerka, pokazuju brojna istraživanja.

4. Posao koji ispunjava

Nije sve u novcu, kada radimo ono što volimo, osećamo se jačima, dajemo više, produktivniji smo i uvek spremni da pomognemo, lakše se prilagođavamo svim promenama.

5. Porodica

Nivo zadovoljstva bračnim životom najviši je u prvim godinama nakon sudbonosnog „da“ i posle penzionisanja, a najniži kod osoba u četrdesetim.

6. Blizina radnog mesta

Vreme provodeno u putu do posla i natrag izaziva više stresa i nezadovoljstva nego što možete da zamislite. Osećaj izgubljenog vremena ne može da nadoknadi ni 20 odsto veća plata, slažu se ispitanici.

7. Seks

Verovali ili ne, vođenje ljubavi je na poslednjem mestu ponuđenih stavki koje muškarca čine srećnim. Zanimljivo je i to da „gužvanje postelje“ više sreće donosi obrazovanima i onima na visokom položaju.

Izvor: novosti