Život

Četiri najčešće greške u CV-ju

Želite da vas svaki put kada aplicirate za posao pozovu na razgovor? Vodite računa o sledećem…
09.04.2014. - 15:49h

Greške, greške, greške 
Čak i nekoliko slovnih/pravopisnih grešaka može ukazati na to da ste lenji i ne mnogo zainteresovani za posao. Nekada ih je teško uočiti, pa dajte CV još nekome da ga pročita, najbolje prijatelju ili kolegi koji vas dobro poznaju. 

Loš izgled i format 
CV je pokazatelj vašeg načina prezentacije. Ako njime ne možete da privučete pažnju, kako ćete to učiniti na sastancima?! Držite se ova tri pravila: 1) budite koncizni, 2) koristite klasičan font, 3) stavite lične podatke na vrh, a zatim pređite na karijeru, počevši od sadašnjeg posla pa unazad. 

Opšti CV 
Slanje jednog takvog CV-ja svim poslodavcima znači eleminaciju u startu. Zato istaknite ono što je bitno za posao za koji aplicirate. Ukoliko traže kompjuterskog genija, navedite sve kurseve iz te branše koje ste pohađali, a svakako izostavite časove grnčarije. 

Rastezanje istine 
Ovo je opasno polje, iako 31% vas priznaje da pomalo preteruje u opisu svojih veština kako biste osigurale posao. Ukoliko vas provale na intervjuu, posao sigurno otpada jer ko u svojoj firmi želi nekog kome se ne može verovati?! 

Izvor: Super žena