Zlatno pero pripalo je novinaru Mocart sporta Aleksandru Joksiću, dok je priznanje za ekskluzivu godine dobio novinar iste redakcije Ivan Džodić. Komentator godine je Darko Plavšić (Sport klub).

Dopisnik godine u izboru žirija USNS je Mocartov Miljan Minić iz Novog Pazara.

Nagrada za ekskluzivni TV prilog ove godine nije dodeljena jer je najjači utisak ostavio prilog novinara Radio Beograda Miloša Panića. Bila je to prva izjava Boriše Simanića nakon operacije.

Za najbolju TV priču izabrana je priča „Kako smo zavoleli basket“ autora Vladimira Pajića.

Tandem mladih novinara u pisanim i elektronskim medijima čine Elena Deleva i Uroš Samardžić.

U pisanom novinarstvu kao izdavački poduhvat izdvojila se knjiga „Dušan Ivković: Moj krst, moja priča – nezavršena biografija“ autora Aleksandra Miletića, a u elektronskom novinarstvu serijal "Oni vole Srbiju" Kristine Tomić.

Priznanje za kameru godine pripalo je Jovanu Jovanoviću, a najbolje fotografije prošle godine napravila je Dragana Stjepanović.

Dve nagrade za životno delo dobili su Dušan Babović, dugogodišnji fotoreporter Sporta, kao i Radovan Maksimović, direktor produkcijske kuće Sportnetwork.

Posthumno je nagrađen Arsenije Šoškić, višegodišnji urednik sportske rubrike u Večernjim novostima.

Najbolji sportista je, očekivano, Novak Đoković, a najbolja sportistkinja Ivana Španović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.