Zbog snega oko 25.000 potrošača i dalje bez struje

Oko 25.000 potrošača i dalje su bez električne energije zbog kvarova koje je prouzrokovao sneg koji je padao prethodne noći, rekao je danas Tanjugu rukovodilac sektora za upravljanje u "Elektrosrbiji Kraljevo" Dragan Ivanović.

.

Najugroženija mesta su, prema njegovim rečima, Užice, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš, Čacak, Ivanjica, Guča, Arilje, Novi Pazar, Sjenica, Tutin i Raška.

U toku prethodne noći, 46.000 potrošaca ostalo je bez napajanja električnom energijom, na području koje pokriva „Elektrosrbija Kraljevo“.

"Od ukupno 900.000 potrošaca na području koje pokriva naše privredno društvo, tokom noći je 46.000 njih ostalo bez napajanja električnom energijom, dok je u ovom trenutku oko 25.000 kupaca bez
električne energije“, rekao je Ivanović.

Zbog snega i kiše ali i niskih temperatura i Auto moto savez Srbije (AMS S) pozvao je vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu. Sneg i niske temperature na Kosovu

Putevi na teritoriji opštine Gračanica, koja je jutros osvanula pod prvim ovogodišnjim snegom, prohodni su, ali se saobraćaj odvija otežano, pa se vozačima na centralnom Kosovu preporučuje da vožnju prilagode uslovima na putu.

Direktor Odeljenja javnih službi u opštini Gračanica Zoran Danilović izjavio je da sneg nije iznenadio ekipe ovog opštinskog odeljenja i da su spremni da reaguju ukoliko se ukaže potreba.
„Opština Gračanica poseduje dovoljne količine rizle, ali za sada nema potrebe za intervencijom na terenu. Ono što nam nedostaje su određene količine soli, ali ćemo i taj problem ubrzo rešiti,” izjavio je Danilović, a prenosi Radio KIM.

Danilović je poručio da stanovništvo u Gračanici nema razloga za brigu zbog prvog ovogodišnjeg snega.

Na severu Kosova snega je bilo samo u višim predelima ali je zbog snega koji je pao na Kopaoniku temperatura niska. U Kosovskoj Mitrovici u 17 časova izmerena temperatura vazduha iznosila je 7 stepeni.