Prva televizija - prvi komercijalni nacionalni emiter u Crnoj Gori koji kompletnu proizvodnju i emitovanje prebacuje na HD tehnologiju

Nacionalni komercijalni emiter Prva televizija u Crnoj Gori će od danas 2. aprila, unaprediti programski sadržaj, tako što će kompletnu proizvodnju programa iz zone pokrivanja, kao i premijum formate po svetskim licencama, prebaciti na HD tehnologiju.

.

- Gledaocima ćemo danas, 2. aprila od 17 časova ponuditi kvalitetniju sliku i zvuk, kako bi gledanje našeg programskog sadržaja dobilo novu dimenziju. HD tehnologija je nešto što je svuda u svetu obavezan i sastavni deo televizijskog programa, ali kako je i crnogorsko medijsko tržište najmanje razvijeno u odnosu na region i ostatak sveta, razumljivo je što ovaj trend stiže sa zakašnjenjem – najavio je Ivan Vukčević, izvršni direktor Prve TV i radija Play Montenegro.

Kuriozitet je da će nova oprema biti identična onoj koja je korišćena na svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru i koja će biti korišćena na predstojećoj Olimpijadi u Parizu.

Tako je, Prva televizija u Crnoj Gori, članica Kopernikus grupacije, uprkos svim izazovima na tržištu, korak ispred, a sa investicijom koja je vredna više od 400 hiljada eura nastavlja da emituje program uz upotrebu moderne opreme od renomiranih brendova u svetu televizijske tehnike. Ovo će omogućiti efikasnije kreiranje, uređivanje i distribuciju saržaja koji gledaoci preferiraju, stvarajući i dodatnu vrednost oglašivačima koji svoje spotove emituju iz dana u dan putem TV programa.

.

- Ulaganjem u bolje kamere, sisteme za video montažu, kao i opremu za prenos i distribuciju, poboljšali smo vizuelni kvalitet emitovanja, a kvalitetnija audio oprema je osigurala bolji kvalitet zvuka. Čistija slika i zvuk će sigurno pojačati doživljaj gledanja programa i reklamnog sadržaja. Ovim ulaganjem u energetski efikasnu tehnologiju, ispunili smo sve postojeće i očekivane regulatorne standarde, kao i dugoročnu usklađenost sa najnovijim tehnologijama i onima koje tek slede - zaključio je Vukčević.