Otmica dede Jelene Đoković osmišljena u zatvoru?

Pripadnici MUP Srbije su u subotu tokom noći uhapsili Branislava M. (36), iz Sremske Mitrovice, osumnjičenog da je oteo Milosava Radisavljevića (80), iz Ljiga.

Radisavljević je deda Jelene Đoković, supruge srpskog teniskog asa Novaka Đokovića.

Policija je pronašla i određene predmete koji svedoče o počinjenom delu, a informacije ukazuju na to da su bili jedan izvršilac i pomagač. 

Branislav M. se sumnjiči za iznudu u pokušaju i određen mu je policijski pritvor do 48 časova, a potom će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Valjevu. 

Prilikom upada, iz kuće Milosava Radisavljevića, u Hadži Đerinoj ulici u Ljigu, odneti su 26.000 dinara i njegov mobilni telefon. 

Starca su, vezanog, po mrklom mraku preneli preko reke Ljig, te ga lisicama vezali za stub metalnog dalekovoda u njivi sa kukuruzima, nedaleko od Doma zdravlja, u delu koji meštani nazivaju Ćućin. 

Prema informacijama "Novosti", "mozak" i organizator operacije je Branislav Matić, iz Sremske Mitrovice, koji je više puta osuđivan. Zbog teških krađa i razbojništava uz upotrebu oružja, ukupno je odležao 14 godina. 

“Takođe, nezvanično saznajemo da je odmah po privođenju priznao da je otmicu smislio u zatvoru, gledajući na TV kako Jelena Đoković sa ljubavlju priča o svom dedi. Prema našim izvorima, po izlasku iz zatvora Matić se obreo u Ljigu, da "ispita" teren, a angažovao je i pomagača, kojem je policija na tragu.Kobne večeri u dom Milosava Radisavljevića dvojac je ušao tako što je isekao komarnik”, navode Večernje novosti, a prenosi b92.net.