– Veoma duboka simbolika jer je to dan stradanja Isusa Hrista, i naravno i naša deca kao po našem verovanju su sada na nebu u vidu anđela. Velika je simbolika, zaista, i mi ćemo ovaj dan tugovati, može da se kaže, duplo. Možda je baš ovako strašna tragedija je i trebalo da bude godišnjica baš na Veliki petak, da baš tada svi maksimalno posvetimo tuzi, brizi za to kako ćemo mi dalje, za njih, znamo gde su i ko su, a kako ćemo mi i kako će naše buduće generacije, to je naše pitanje uvek za budućnost, rekao je za Jutro Prve, Anđelko Aćimović, otac Angeline Aćimović, jedne od žrtava iz Ribnikara.

Sutrašnja komemoracija biće obeležena programom pod nazivom “Buđenje”, a kako će ona izgledati i kakvim će memorialnim centrom zauvek biti sačuvano sećanje na stradale, pitali smo i Bratislava Toškovića, arhitektu i člana multidisciplinarnog tima za memorialni centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.