Od sutra u OŠ "Vladislav Ribnikar" u obe smene po šest policajaca

Državni sekretar u MUP-u Danilo Stevandić izjavio je za RTS da će od sutra u OŠ "Vladislav Ribikar", gde počinje nastava, biti povećano prisustvo policajaca.

Izvor: RTS  |  
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages
.

Kako je kazao, biće angažovane i starešine koje će kontrolisati školu. Istakao je i da je do sinoć u 19 sati predato 32.427 komada oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Posle dve masovne pucnjave koje su se desile u Srbiji, Danilo Stevandić je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, izjavio da se država nalazi uvek na mestu na kome treba da bude – uz svoje građane.

Stevandić je podsetio da su pripadnici MUP-a efikasno uhapsili osumnjičene za dve zločina, nakon čega su pojačali vidljivo prisustvo policije na svim javnim prostorima.

"Od početka godine zabeležen je trend smanjenja krivičnih dela i prekršaja protiv javnog reda i mira za četiri odsto u odnosu na isti period prošle godine. Trenutno nemamo većih bezbednosnih izazova. Stanje bezbednosti je stabilno", rekao je Stevandić.

Prema njegovim rečima, deca u školama u Srbiji su sigurna i bezbedna.

"Povećali smo broj policijskih službenika koji su angažovani zbog unapređenja bezbednosti učenika i škola. Na obezbeđenju 1.832 državne i privatne škole i njihovih 4.180 objekata, svakodnevno je angažovano 3.500 policijski službenika", naveo je Stevandić.

O bezbednosti u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Istakao je da će u OŠ "Vladislav Ribnikar", gde sutra počinje nastava, biti u dve smene pojačano prisustvo policajaca na oba ulaza.

"Ukupno šest policijska službenika biće u smeni. Osim njih, biće angažovane starešine koje će kontrolisati i obilaziti školu i policijske službenike. Njihov zadatak je da sa direktorima škola usaglase bezbednosne prioritete i pažnju usmere na rano otkrivanje mogućih rizika i pretnji“, naveo je Stevandić.