Od danas u Beogradu zabranjena muzika u baštama posle 22 sata

Na osnovu odluke donete na sednici Skupštine grada Beograda, od danas svi ugostiteljski objekti mogu da emituju muziku u baštama radnim danom do 22 sata, a petkom i subotom do 23 sata, podsetio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ilustracija, foto: Tanjug / STRAHINJA ACIMOVIC
Ilustracija, foto: Tanjug / STRAHINJA ACIMOVIC
.

Precizirao je da restorani mogu da emituju muziku unutar objekta, ali da ona mora da bude prilagođena tako da se ne čuje u bašti.

Na taj način će se, istakao je Vesić, zaštititi desetine hiljada ljudi koji su izloženi maltretiranju od strane ugostitelja.

Vesić je obrazložio da ova odluka važi za čitav grad, osim za tri zone koje obuhvataju Skadarliju, Adu Ciganliju i priobalje.

Na te zone, koje su važne za turizam grada, primenjivaće se novi Zakon o buci koji je u proceduri, rekao je Vesić i naveo da taj zakon Gradu daje veoma široka ovlašćenja.

"To znači da će svaki naš komunalni milicionar imati merač buke kojim će na licu mesta utvrđivati nivo buke i moći će odmah da zatvori objekat, da oduzme sredstvo sa koga se emituje buka, a kazne su vrlo rigorozne", istakao je Vesić gostujući na Pinku, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Svim ugostiteljima je poručio da poštuju donetu odluku i dodao da nadležni obilaze sve restorane na teritoriji grada koji emituju muziku i upozoravaju vlasnike restorana na rigorozne kazne.

Izvor: Tanjug