Lončar: Spremamo se za najgori scenario

Stručnjaci koji su u subotu došli iz Kine započeli su sastanak sa predstavnicima ministarstva zdravlja Srbije.

Zlatibor Lončar, foto: Tanjug / Sava Radovanović
Zlatibor Lončar, foto: Tanjug / Sava Radovanović
.

"Sastanak se nastavlja u 11:30 i još uvek ne mogu da novodim detalje. Oni će nam dati ssavete iz izkustva koje su oni prošli", rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je objavio da je u Srbiji premunula još jedna osoba od korona virusa, a da je do sada ukupno potvđeno 188 pacijenata. U bolnici je 91 pacijent, a 14 je na respiratoru - na Infektivnoj klinici u Beogradu je šestoro, u Nišu je četvoro i po dva pacijenta su na respiratorima u Novom Sadu i Kragujevcu.

Ceo svet će morati da se resetuje. Zahvaljujemo se svima koji u 20 sati izađu i zahvalju se zdravstvenim radnicima. Ako ne budemo jedinstveni naš zdravstveni sistem to ne može da izdrži, mnogo jači nisu izdržali", rekao je ministar.

Ministar je rekao da će on odgovarati na pitanja građana od 19 sati svakoga dana. Zamolio je sve građane da čuvaju svoje zdravlje.

Ministar je rekao da se pripremaju bolnice za hospitalizovanje novih slučajeva, kao i da pripremaju veliki prostori za slučaje da doše naglo do skoka zaraženih. "Spremamo se za najgore, a vi nam pomozite da do toga ne dođe", poručio je ministar.