EPS: Neće biti problema s januarskim računima

Očitavanje strujomera završava se danas, a direktor preduzeća "EPS Snabdevanje", Željko Marković, ne očekuje probleme sa januarskim računima za potrošenu električnu energiju.

.

"Ovo očitavanje je i vanredno kontrolisano. Radnici elektrodistribucija koji rade na drugim poslovima su u jednom delu radnog vremena prebačeni na kontrolu očitavanja", kazao je Marković.

On je naglasio i da su se u EPS-u trudili da brojila desetak odsto kupaca, po metodi slučajnog uzorka, budu ponovo prekontrolisana, pa su u okviru superkontrole strujomeri još jednom očitani.

Marković je podsetio da je stiglo 47.000 reklamacija na decembarske račune za struju, sve su obrađene i oko 50 odsto pritužbi je uvaženo. Određeni broj građana je, kako je naveo, bespotrebno reklamirao račun, jer je utvrđeno da nije bilo nikakvih problema.

Komisija koja je formirana da proveri ispravnost decembarskih računa za struju i ispita pritužbe na kvalitet gasa uskoro bi trebalo da saopšti zbog čega su računi za struju bili uvećani.

Očitavanje mernih uređaja za utrošenu električnu energiju u januaru počelo je prvog februara, a kupci, kao i do sada, imaju mogućnost da sami zapišu datum očitavanja, stanje više i niže tarife, a kada im stigne račun mogu da uporede te podatke i uvere se u tačnost očitavanja.