Vučić s Merkelovom o integracijama i migrantima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravi u Berlinu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

.

Premijer Vučić sastaće se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i posetiti Bundestag, gde će se obratiti Odboru za EU.

Nakon toga, srpski premijer učestvovaće na Evropskom forumu u organizaciji Fondacije "Konrad Adenauer" i tom skupu obratiće se izlaganjem "Srbija u Evropi".

Vučić je juče na svom Tviter nalogu istakao da će na sastanku sa Merkel biti reči o evropskim integracijama Srbije i migrantskoj krizi.

"Blic" je ranije objavio saznanje da je Vučić dobio iznenadni poziv nemačke kancelarke za sastanak.

Iako nije bilo planirano da se tokom sutrašnje posete Nemačkoj sastane sa nemačkom kancelarkom, Vučića je, kako saznaje "Blic", kontaktirao savetnik Angele Merkel, nakon što je ona izrazila želju da se sastane sa srpskim premijerom.

Kako prenosi RTS, sastanak Vučića i Merkelove će se održati u 11 sati.

Premijer Vučić će danas učestvovati na Evropskom forumu u Berlinu.

Forum organizuje Konrad Adenauer fondacija, a Vučić će na tom skupu govoriti na temu "Srbija u Evropi".

Kako je Tanjugu ranije rečeno u kabinetu premijera, Vučić će se u Berlinu obratiti i članovima Odbora Bundestaga za EU.

Vučić je, uoči sutrašnje posete Berlinu, izjavio da veruje u "nemačku reč" i da očekuje da do kraja godine budu otvorena poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u EU.

Vučić je naglasio da nikoga ništa neće da moli, ali da je Nemačka Srbiji postavila teške uslove, koji su ispunjeni i da je sada na toj zemlji da datu reč i održi.

"Verujem u nemačku reč. Nemci su postavili tvrde uslove Srbiji i Srbija je ispunila sve te teške uslove i zato očekujem da Nemačka svoju reč poštuje i svoja obećanja ispuni. To je moja politika, ja sam želeo da se bliže vežemo za Nemačku, ja verujem u nemačku reč i, ako to ne bude, lično ću biti odgovoran za to", istakao je Vučić u izjavi Tanjugu.

On je najavio da će u Berlinu predstaviti rezultate ekonomskih reformi.

"Nikoga ništa neću da molim. Reći ću da je Srbija zaslužila, posle pregovora u Briselu, da dobije otvaranje poglavlja i to i očekujem do kraja godine. Sve ostalo ne bi bilo dobro za Srbiju, ali bi govorilo mnogo više o nekim drugim, nego o našoj zemlji", rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug