Info

Sneg još uvek pada i padaće tokom dana, ali postoji jedan problem

Danas se očekuje oblačno i hladno vreme, vetar slab i umeren, istočni i severoistočni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

11.01.2021. - 08:09h
sneg
foto: Depositphotos/BrianAJackson

Najniža temperatura od -2 do 0 stepeni Celzijusa, a najviša od -1 do 3. I u Beogradu oblačno i hladno, povremeno sa snegom.

Više padavina ujutro, a u toku dana sneg će biti znatno slabijeg intenziteta i sa prekidima.

Vetar slab, istočni i severoistočni. Temperatura od -1 do 0 stepeni.

RHMZ najavljuje i da će danas na jugu i jugoistoku povremeno padati i kiša koja će se zbog niske temperature lediti pri tlu. U planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 40 cm, naročito na jugozapadu Srbije, kao i u oblasti Homolja na istoku zemlje.

U nižim predelima dalje povećanje visine snega za oko 10 cm, lokalno i više, osim Vojvodine, gde se očekuju slabije padavine (oko 5 cm snega) i krajnjeg juga Srbije, gde će uz sneg padati i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu.

Na području Beograda povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm, a u brdsko-planinskom području na periferiji grada i za oko 20 cm.

Narednih dana takođe pretežno oblačno i hladno.

Do 15. januara povremeno slab sneg, a zatim do kraja perioda uglavnom suvo sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod 0 stepeni.

Izvor: Tanjug, B92.net