Info

Upozorenje: Još subota "u plusu", od nedelje ledeno!

RHMZS izdao upozorenje na ledene dane koje Srbiju očekuju u periodu od 25. februara do 1. marta, a očekuju se i snežne padavine.
24.02.2018. - 10:05h

U tom periodu u jutarnjim satima u većini mesta biće umeren, lokalno i jak mraz, sa temperaturom od minus 12 do minus pet.

Najviša dnevna temperatura kretaće se od minus šest do minus dva.

Očekuje se i formiranje, odnosno povecanje visine sneznog pokrivaca, na severu od 5 do 10 centimetara, u ostalim predelima od 10 do 20 cm, a na istoku i planinama lokalno i više.

U Srbiji će danas u većem delu zemlje biti umereno i potpuno oblačno, ponegde sa slabim snegom, na istoku i jugu i sa kišom, a na severu uglavnom suvo.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura biće od minus dva do tri stepena Celzijusa, a najviša dnevna od dva do šest stepeni.

I u Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno uz mogućnost kratkotrajnog snega. Vetar slab i umeren, severni,
severoistočni. Jutarnja temperatura oko nule, a najviša oko dva stepena.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 3. marta očekuju se ledeni dani, u jutarnjim satima umeren i jak mraz.

U nedelju i početkom naredne očekuju se nove snežne padavine i formiranje/povećanje visine snežnog pokrivaca, naročito u ponedeljak, u istočnim i planinskim predelima.

Vetar na severu i istoku biće umeren i jak severoistočni. U sredu se predviđa kratkotrajni prestanak padavina, u četvrtak sa snegom, a zatim toplije mestimično sa mešanim padavinama.

Izvor: Tanjug