Vođa crvenog tima bila je Nina, koja je zajedno sa svojim kolegama Riznićem i Aleksandrom pravila ćureći file punjen musom od ćuretine, sušenim paradajzom, bosiljkom i parmezanom, uz pire od krompira, sos od pomorandže i salsom od ananasa, paprika salota.Jelu su dali naziv “semafor”, a u nastavku vam donosimo recept u celosti:Sastojci:Za punjeni ćureći file:1 ćureće grudi150 g mlevene ćuretine50 g sušenog paradajza (u ulju, sitno seckan)30 g parmezana (rendani)1 kašika svežeg bosiljka (sitno seckan)50 ml pavlake za kuvanje1 kašika kapara (seckani)So, biberUlje od kostice grozdjaSuncokretovo uljeBrašnoPanko prezleJajeZa pire od krompira:500 g krompira50 g maslaca100 ml mleka100 ml kokosovog mlekaSo, biberZa sos od pomorandže:200 ml ceđenog soka od pomorandže1 kašičica rendane kore pomorandže50 ml pilećeg bujona1 kašičica meda20 g maslacaSo, biberZa salsu od ananasa, zelena i crvena paprika, salot, med i limeta:1 ananas1 crvena paprika1 zelena paprika1 šalotSo biberLimetaŽuti secerMed Priprema:1. Priprema punjenja:U blender staviti ćuretinu, blendati (ne mnogo, ne treba nam konzistemcija pastete). Dodati sušeni paradajz, kapare, bosiljak, so i biber i pavlaku za kuvanje pa opet blendati.2. Punjenje i pečenje ćurećeg filea:Ćureće filee raseći po sredini i izlupati. Napuniti filee pripremljenim musom i zatvoriti, i umotati prijanjajucim folijom.Punjene filee kuvati u vodi (voda ne sme da kljuca).Nakon toga panirati filee, u panko prezlama, brašnom i jajem. U tiganju zagrejati malo maslinovog ulja i ulja od kosrice grozdja propržiti filee sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju.3. Priprema pirea od krompira:Krompir oljuštiti, iseći na kocke i skuvati u slanoj vodi dok ne omekša. U drugoj šerpi staviti koru krompira sa začinima, potapanim u kokosovom i kravljem mleku. Ocediti i izgnječiti, dodati maslac, pa umutiti u gladak pire. Začiniti po ukusu.4. Priprema sosa od pomorandže:U šerpi prokuvati sok od pomorandže, koru, bujon i med, pa ostaviti da se redukuje na pola. Skloniti sa vatre i dodati kockicu hladnog maslaca, mešajući dok se ne sjedini. Po potrebi dodati so i biber.5. Priprema salseIseći ananas na kriške preliti limunom i žutim šećerom i peći na 220°C 30 minuta. Iseckati ananas, zelenu i crvenu papriku i luk na kockice i pomešati i začiniti. 
Ovo jelo izgleda kao SEMAFOR - ćureći file sa sušenim paradajzom, uz pire krompir i sos od pomorandže
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
Foto: Eva Dukić
15.5.2025.|22:20
Izvor: prva.rs
Podeli:
Najčitanije
Ko je Nina Došen, POBEDNICA treće sezone „MasterChef Srbija“?
Nina Došen je pobednica treće sezone „MasterChef Srbija“, a ovo je njena kratka biografija.
28.6.2025. 22:20
NEDELJNI HOROSKOP OD 30. JUNA DO 6. JULA: Bikove očekuje mnogo POSLA; Device razmišljaju o jednoj osobi, a OVAJ znak će imati "VARNICE" sa šefom
Pogledajte nedeljni horoskop od 30. juna do 6. jula i saznajte šta vam zvezde poručuju!
29.6.2025. 12:00
Nina Došen je POBEDNICA treće sezone „MasterChef Srbija“
Sudije su donele odluku – Nina Došen je pobednica treće sezone „MasterChef Srbija“.
28.6.2025. 22:14
Oglasile se sudije "MasterChef Srbija" nakon POBEDE Nine Došen!
Sudije Nenad Atanasković i Filip Ćirić oglasili su se nakon što je Nina Došen proglašena pobednicom treće sezone "MasterChef Srbija".
29.6.2025. 9:18
Ko je mladi glumac koji tumači lik IGORA HORVATA u "Igri sudbine"?
Da li ga se sećate?
3.7.2025. 11:49