Vođa crvenog tima bila je Nina, koja je zajedno sa svojim kolegama Riznićem i Aleksandrom pravila ćureći file punjen musom od ćuretine, sušenim paradajzom, bosiljkom i parmezanom, uz pire od krompira, sos od pomorandže i salsom od ananasa, paprika salota.Jelu su dali naziv “semafor”, a u nastavku vam donosimo recept u celosti:Sastojci:Za punjeni ćureći file:1 ćureće grudi150 g mlevene ćuretine50 g sušenog paradajza (u ulju, sitno seckan)30 g parmezana (rendani)1 kašika svežeg bosiljka (sitno seckan)50 ml pavlake za kuvanje1 kašika kapara (seckani)So, biberUlje od kostice grozdjaSuncokretovo uljeBrašnoPanko prezleJajeZa pire od krompira:500 g krompira50 g maslaca100 ml mleka100 ml kokosovog mlekaSo, biberZa sos od pomorandže:200 ml ceđenog soka od pomorandže1 kašičica rendane kore pomorandže50 ml pilećeg bujona1 kašičica meda20 g maslacaSo, biberZa salsu od ananasa, zelena i crvena paprika, salot, med i limeta:1 ananas1 crvena paprika1 zelena paprika1 šalotSo biberLimetaŽuti secerMed Priprema:1. Priprema punjenja:U blender staviti ćuretinu, blendati (ne mnogo, ne treba nam konzistemcija pastete). Dodati sušeni paradajz, kapare, bosiljak, so i biber i pavlaku za kuvanje pa opet blendati.2. Punjenje i pečenje ćurećeg filea:Ćureće filee raseći po sredini i izlupati. Napuniti filee pripremljenim musom i zatvoriti, i umotati prijanjajucim folijom.Punjene filee kuvati u vodi (voda ne sme da kljuca).Nakon toga panirati filee, u panko prezlama, brašnom i jajem. U tiganju zagrejati malo maslinovog ulja i ulja od kosrice grozdja propržiti filee sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju.3. Priprema pirea od krompira:Krompir oljuštiti, iseći na kocke i skuvati u slanoj vodi dok ne omekša. U drugoj šerpi staviti koru krompira sa začinima, potapanim u kokosovom i kravljem mleku. Ocediti i izgnječiti, dodati maslac, pa umutiti u gladak pire. Začiniti po ukusu.4. Priprema sosa od pomorandže:U šerpi prokuvati sok od pomorandže, koru, bujon i med, pa ostaviti da se redukuje na pola. Skloniti sa vatre i dodati kockicu hladnog maslaca, mešajući dok se ne sjedini. Po potrebi dodati so i biber.5. Priprema salseIseći ananas na kriške preliti limunom i žutim šećerom i peći na 220°C 30 minuta. Iseckati ananas, zelenu i crvenu papriku i luk na kockice i pomešati i začiniti. 
Ovo jelo izgleda kao SEMAFOR - ćureći file sa sušenim paradajzom, uz pire krompir i sos od pomorandže
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
Foto: Eva Dukić
15.5.2025.|22:20
Izvor: prva.rs
Podeli:
Najčitanije
Šok u "Zvezdama Granda": Takmičar za mentora zatražio osobu koja ni ne sedi u žiriju
Po treći put u "Zvezdama Granda" predstavio se osamnaestogodišnji Damjan Vračar iz Banja Luke, koji je u svojim prethodnim pojavljivanjima ispadao već na sredini takmičenja.
30.11.2025. 10:59
DNEVNI HOROSKOP ZA ČETVRTAK 4. DECEMBAR: Ribe imaju sve uslove za USPEŠAN DAN, Rakovi osećaju NESIGURNOST, Strelčevi PROMENLJIVOG raspoloženja
Iako je bilo i boljih dana za horoskopske znake i u ovom će za svakog od njih biti nešto lepo.
4.12.2025. 6:30
DNEVNI HOROSKOP ZA 29. NOVEMBAR: Bikovi su pod PRITISKOM; Rakovima je dan ispunjen dešavanjima, a Lavove stiže UMOR!
Saznajte šta vam zvezde poručuju!
29.11.2025. 6:30
Sanja servirala REMEK-DELO, sudije FASCINIRANE: „Ne dišem dok nosim te tanjire“
Sanja iznosi svoje predjelo pred očarane sudije koje u neverici gledaju remek-delo na tanjiru!
4.12.2025. 21:46
„Ja iskreno nisam siguran da sam ikad u životu upoznao čoveka kao što je Jelena“
Prva je uspela da se popne na balkon, gde će saznati kojih još dvoje kolega će joj se pridružiti u finalnim kulinarskim obračunima.
3.12.2025. 22:07