Tonka  genaž:(Količina u gramima)Mlečna čokolada   350Slatka pavlaka   250Tonka mahuna 1 komadGlukoza    10gr Način pripreme:•            Prokuvati pavlaku •            Izrendati tonku u pavlaku•            Preliti preko čokolade •            Izmiksati ručni blenderom •            Sipatu u tart I stavitu u šok komoru(čileru)  da se stegne               TESTO ZA TART               Sastojci:             Brašno  500Puter     200Šećer u prahu    125Mleveni badem 70Jaja        4 komPrstohvat soli   1Pola mahune vanile                             Način pripreme:•            Pomešati sve namernice u miskeru sa lopatom dok se ne sjedine I neki komadić putera•            Dodati jaja na kraju I umesiti glatko testo•            Razvući na pleh da se ohladi min 20 min•            Odmoreno testo razvući I iseći modlom•            Odmoriti•            Ubaciti u puterom podmazani kalup•            Odmoriti•            Staviti zaštitu od papira I napuniti pirinčom•            Peći na 180C   15-18 min do zlatno braon boje•            Ohladiti i napuniti genažom  Džem od jagodeVat        Pire od jagode ili zamrznuta jagoda    3002            Šećer     503            Pectin   84            Vanilla mahuna 1/4 Način pripreme:•            Pire zagrejati do 40C•            Pomešati pectin i  šećer •            Dodati u pire i prokuvati •            Sipati u modle I zalediti  Aromatični krem od marakujeSlatka pavlaka   250Pire od marakuje   250Žumance    90Šećer     80Želatin masa    36 Način pripreme:•            Prokuvati odvojeno pavlaku i pire od marakuje u odvojenim šerpama•            Promešati šećer i  žumanca •            Sve spojiti i kuvati do 80C•            Dodati želatin na kraju•            Promešati ručnim blenderom •            Sipati u modle •            Kada je polu zaleđeno ubaciti insert od jagode  Hrskavi tuli od susama Brašno  90grŠećer     300Glukoza        50Crni susam   80Beli susam    80Karamelizovani lešnik Callebaut               20Voda     90Istopljeni puter               120 Način pripreme: •            Prokuvati vodu I glukozu•            Dodati šećer I prokuvati•            Spojiti sve sirovine I dobro promešati •            Odmoriti 30 min•            Razvući između dva papira- odmoriti u šok komori 15 min•            Peći na 180 C  15 min do zlatno braon boje •            Iseći na pravougaonik zatim po dijagonali•            Uviti oko kalupa  Način izrade kolača I plan rada •            Napraviti testo-ostaviti da se odmori•            Skuvati džem od jagode I izliti u modle. Zalediti•            Skuvati tuli. Odmoriti•            Skuvati krem od marakuje-ohladiti •            Razvući tart •            Ubaciti tart testo u modle I ostaviti  da  se hladi•            Ubaciti insert od jagode u marakuja krem koji se stegao- ne sme da se zaledi. Treba da bude gust da može da zadrži insert da ne propadne. Ne sme da se zaledi! •            Ubaciti krem u šok komoru da se zaledi. •            Ispeći tart•            Razvući tuli između dva papira. Odmoriti tuli u šok komori 10 min•            Ispečeni tart ostaviti da se ohladi. Izvaditi papir I pirinač I staviti ga u šok komoru da se ohladi•            Staviti tuli da se peče •            Napuniti tart sa genažom I vratiti ga u šok komoru•            Završiti tuli•            Preliti marakuja krem neutralnom glazurom•            Staviti krem preko tarta •            Staviti dekoraciju  
Samba tart po receptu Krsta Radovića
Samba tart sa džemom od jagode i aromatičnim kremom od marakuje.
Foto: Prva TV Printcreen
22.11.2024.|22:30
Izvor: Prva TV
Podeli:
Najčitanije
Na ovih 6 datuma rađaju se ljudi koji dobiju sve: Proverite da li ste i vi na listi potencijalnih milionera
Numerolozi su odredili 6 datuma u mesecu kada se rođaju najuspešniji ljudi - a evo kada na svet stižu milioneri.
31.5.2025. 20:00
DNEVNI HOROSKOP ZA SREDU 28. MAJ: Vodolije MANIPULIŠU voljenom osobom, Škorpije dolaze u SUKOB s kolegama, Ovnovi nervozni...
Sredina sedmice će biti izazovna nekolicini horoskopskih znakova, ali će se ipak dobro snaći na svim životnim poljima.
28.5.2025. 6:30
Sudije DONELE ODLUKU - OVAJ takmičar NAPUŠTA "MasterChef Srbija": "Karma je odradila posao"
Sudije su saopštile ime takmičara koji napušta "MasterChef Srbija".
30.5.2025. 22:17
Bližimo se 1500. EPIZODI "Igre sudbine" - šta nas očekuje u NASTAVKU SERIJE? Pančeti se sprema VELIKI OBRT...
Bližimo se 1500. epizodi serije "Igra sudbine" koja se emituje na TV Prva svakog dana od 20.00.
27.5.2025. 11:01
Vesna progovorila o učešću u "MasterChef Srbija", pa poručila: Godine mi uopšte NISU PREPREKA!
Iako je Vesna najstarija takmičarka u trećoj sezoni "MasterChef Srbija", njoj to ne predstavlja problem.
29.5.2025. 21:08