Tonka  genaž:(Količina u gramima)Mlečna čokolada   350Slatka pavlaka   250Tonka mahuna 1 komadGlukoza    10gr Način pripreme:•            Prokuvati pavlaku •            Izrendati tonku u pavlaku•            Preliti preko čokolade •            Izmiksati ručni blenderom •            Sipatu u tart I stavitu u šok komoru(čileru)  da se stegne               TESTO ZA TART               Sastojci:             Brašno  500Puter     200Šećer u prahu    125Mleveni badem 70Jaja        4 komPrstohvat soli   1Pola mahune vanile                             Način pripreme:•            Pomešati sve namernice u miskeru sa lopatom dok se ne sjedine I neki komadić putera•            Dodati jaja na kraju I umesiti glatko testo•            Razvući na pleh da se ohladi min 20 min•            Odmoreno testo razvući I iseći modlom•            Odmoriti•            Ubaciti u puterom podmazani kalup•            Odmoriti•            Staviti zaštitu od papira I napuniti pirinčom•            Peći na 180C   15-18 min do zlatno braon boje•            Ohladiti i napuniti genažom  Džem od jagodeVat        Pire od jagode ili zamrznuta jagoda    3002            Šećer     503            Pectin   84            Vanilla mahuna 1/4 Način pripreme:•            Pire zagrejati do 40C•            Pomešati pectin i  šećer •            Dodati u pire i prokuvati •            Sipati u modle I zalediti  Aromatični krem od marakujeSlatka pavlaka   250Pire od marakuje   250Žumance    90Šećer     80Želatin masa    36 Način pripreme:•            Prokuvati odvojeno pavlaku i pire od marakuje u odvojenim šerpama•            Promešati šećer i  žumanca •            Sve spojiti i kuvati do 80C•            Dodati želatin na kraju•            Promešati ručnim blenderom •            Sipati u modle •            Kada je polu zaleđeno ubaciti insert od jagode  Hrskavi tuli od susama Brašno  90grŠećer     300Glukoza        50Crni susam   80Beli susam    80Karamelizovani lešnik Callebaut               20Voda     90Istopljeni puter               120 Način pripreme: •            Prokuvati vodu I glukozu•            Dodati šećer I prokuvati•            Spojiti sve sirovine I dobro promešati •            Odmoriti 30 min•            Razvući između dva papira- odmoriti u šok komori 15 min•            Peći na 180 C  15 min do zlatno braon boje •            Iseći na pravougaonik zatim po dijagonali•            Uviti oko kalupa  Način izrade kolača I plan rada •            Napraviti testo-ostaviti da se odmori•            Skuvati džem od jagode I izliti u modle. Zalediti•            Skuvati tuli. Odmoriti•            Skuvati krem od marakuje-ohladiti •            Razvući tart •            Ubaciti tart testo u modle I ostaviti  da  se hladi•            Ubaciti insert od jagode u marakuja krem koji se stegao- ne sme da se zaledi. Treba da bude gust da može da zadrži insert da ne propadne. Ne sme da se zaledi! •            Ubaciti krem u šok komoru da se zaledi. •            Ispeći tart•            Razvući tuli između dva papira. Odmoriti tuli u šok komori 10 min•            Ispečeni tart ostaviti da se ohladi. Izvaditi papir I pirinač I staviti ga u šok komoru da se ohladi•            Staviti tuli da se peče •            Napuniti tart sa genažom I vratiti ga u šok komoru•            Završiti tuli•            Preliti marakuja krem neutralnom glazurom•            Staviti krem preko tarta •            Staviti dekoraciju  
Samba tart po receptu Krsta Radovića
Samba tart sa džemom od jagode i aromatičnim kremom od marakuje.
Foto: Prva TV Printcreen
22.11.2024.|22:30
Izvor: Prva TV
Podeli:
Najčitanije
Ove horoskopske znake je NEMOGUĆE ZABORAVITI čak i nakon RASKIDA!
Prekidi veza nikad nisu laki, a svaka osoba nosi se s njima na svoj način.
15.6.2025. 20:00
HOROSKOP ZA UTORAK, 17. JUN: Ovnovi DANAS reše jedan problem – drugi se pojavi; Neko NEGATIVNO utiče na raspoloženje Rakova
Ovog utorka, 17. juna, Vodolije su rešene da isteraju nešto do kraja, dok će Škorpijama biti teško da procene da li je osoba sa kojom danas doleze u kontakt iskrena ili ne!
17.6.2025. 6:30
DNEVNI HOROSKOP ZA PETAK 13. JUN: Bikovi misle na jednu posebnu osobu, Vage u komplikovanim obavezama, Ovnovima idealno vreme za FLERT
Iako petak 13. važi za baksuzan dan, mnogi horoskopski znaci će zapravo biti srećne ruke.
13.6.2025. 6:30
Nikome nije drago što se Vesna spasila eliminacije?
Ovo dvoje takmičara odlaze na balkon!
13.6.2025. 22:14
Za Lavove nemački ovčar, za Bikove baset... Koja RASA PSA odgovara vašem HOROSKOPSKOM ZNAKU?
Gledajući karakteristike svakog horoskopskog znaka, baš ovi psi im najviše odgovaraju po senzibilitetu.
13.6.2025. 18:00