Sastojci:Svež beli i crni tartufCrni tartuf u uljuBeli šampinjoniBraon šampinjoniBukovačaCrni luk - 1/2 manje glavicePekorino romanoParmezan (parmesano reggiano)Krem sir (Philadelphia)Belo vino - 30 mlBelo brašno T-400 mekoJaja x 3Sitna soBiberVodaMaslinovo uljePuterSveža žalfija Pasta testo:Izmeriti 100 g brašna i dodati prstohvat soli pa promešati.Odvojiti jedno żumance.Na čistu radnu površinu napraviti bunar od brašna i u sredinu staviti žumance i dve kašike vode, dve kašike ulja. Viljuškom iznutra mutiti smesu pa nastaviti rukama. Mesiti dok se smesa ne sjedini - oko 5-6 minuta. Uviti u streč foliju i ostaviti da odstoji minimum 25 minuta, idealno 30.Pasta punjenje:Sitno naseckati crni luk, i po 2-3 pečurke svake vrste - bukovaču, braon i bele šampinjone. Na tiganju ugrejati dve kašike maslinovog ulja. Ubaciti crni luk i sotirati 2-3 minuta. Dodati pečurke i pobiberiti po ukusu. Dodati samo prstohvat soli, da pečurke puste vodu. Pržiti još 2-3 minuta. Naliti sa belim vinom i pržiti dok vino ne ispari. Smesu prebaciti da ubrus papir kako bi se ocedio višak masnoće. U činiji pomešati 5 kašika krem sira, pečurke i luk pa narendadi kašiku pekorina i kašiku parmezana. Narednadi svež beli tartuf i dodati u smesu. Na sitno iseckati crni tartuf iz ulja i dodati u smesu uz dodatak 1 kašike ulja u kom su bili u tegli. Odvojiti jedno žumance sa strane.Priprema raviola:1. Testo koje je odstojalo premesiti na povrašnjenoj površini.Istanjiti mašinom na 1mm ili najmanje podešavanje tako da se blago provide prsti ispod testenine. Kružnim kalupima izvući krugove testa.2. Razbiti jedno žumance i umutiti u posebnoj činiji pa prvi krug testa po ivici premazati žumancetom. To će biti lepak za gornji sloj paste.3. Na sredinu kruga staviti krem sir punjenje, tako da u sredini ostane rupa za žumance. Pažljivo staviti žumance u sredinu. Prekriti drugim krugom testa i nežno izbaciti sav vazduh. Proveriti da su ivice zalepljene.4. Kuvati u slanoj ključaloj vodi 2 minuta, tako da se testo skuva a žumance ostane tečno.5. U tiganju ugrejati dve kašike putera i dodati 3-4 lista sveže žalfije da se puter aromatizuje. Kuvanu ravioli prebaciti u puter i zalivati 1 minut.Servis:U manji duboki tanjir staviti kašiku putera od žalfije i ulje od tartufa. Dodati raviolu preko. Narendati pola manjeg svežeg belog tartufa preko, i tanko isečen list sveže žalfije.Prijatno!
Raviola punjena jajetom sa crnim i belim tartufom, krem sirom i pečurkama
Ovaj recept Anje Đukić veoma se dopao sudijama!
Foto: Prva TV
21.11.2024.|22:41
Izvor: Prva TV/M.K.
Podeli:
Najčitanije
"MasterChef Srbija" u NOVOM TERMINU: Najpopularnije kulinarsko takmičenje je na programu TV Prva i subotom od 21.00!
Treća sezona "MasterChefa Srbija" bliži se kraju i uskoro dobijamo pet najboljih i onih koji su ozbiljni kandidati za laskavu titulu "MasterChefa Srbija", ali i nagradu od 50 hiljada evra.
17.6.2025. 16:52
Ove horoskopske znake je NEMOGUĆE ZABORAVITI čak i nakon RASKIDA!
Prekidi veza nikad nisu laki, a svaka osoba nosi se s njima na svoj način.
15.6.2025. 20:00
„Ovo je nešto što ću sigurno da pamtim“; Mihajlo otvorio dušu o učešću u MasterChef Srbija
Iako je ispao iz daljeg takmičenja, Mihajlo je zahvalan na iskustvu koje je dobio ovim učestvovanjem.
20.6.2025. 23:42
DNEVNI HOROSKOP ZA ČETVRTAK 19. JUN: Vodolija dobija dobre vesti iz INOSTRANSTVA, Vage treba da slušaju sebe, Bikovi previše razmišljaju
Od poslovnih prilika, do ljubavnih preokreta... Evo šta danas očekuje svaki horoskopski znak.
19.6.2025. 6:30
Romansa sa najboljim prijateljem, obaranje s nogu... Kakvu LJUBAV priželjkujete na osnovu vašeg MESECA ROĐENJA
Iako možda ne želite da priznate, ovakva romantična veza je nešto za čime žudite.
19.6.2025. 19:30