Zvezda serije "Igra sudbine" o majci i svom detinjstvu: Pred majku nisam smela da izađem...

Glumica Lidija Vukićević u 59. godini izgleda zanosno i mnoge žene bi joj pozavidele na izgledu. Kako kaže, ne voli teretanu, a za njen izgled zaslužna je isključivo genetika. Priznaje da bi volela da joj se sinovi uskoro ožene, ali da ni tada neće prestati da živi život punim plućima.

Foto: Tv Prva
Foto: Tv Prva
.

"Imala sam majku, profesorku književnosti, koja je veoma vodila računa o sebi, najpre o nezi i higijeni lica i tela. Prenela je to na mene i moju sestru. Ne sećam se da sam ikada, još od srednje škole, legla a da nisam skinula šminku. Mama mi nije dozvoljavala da se šminkam do studija, ali krema za lice bila mi je obavezna jer sam se ugledala na nju. I kad sam postala majka, mama mi je uvek govorila da se ujutru malo našminkam, makar rumenilo", rekla je glumica za časopis "Lena", pa dodala:

"Na moje pitanje čemu to kad ne izlazim rekla mi je: 'Možda će poštar da zazvoni! Žena uvek treba da bude doterana'. Pred majku nisam smela da izađem bilo kako. Više sam se plašila šta će ona da mi kaže nego dečko! I danas ne izlazim iz kuće dok ne stavim ruž i rumenilo."

"Teška šminka mi ide na živce. Kad bih se privatno toliko šminkala izgubila bih identitet. Moje oči su tople. Čim stavim veštačke trepavice izgledam opasno, kao da sam ljuta. Menja me, a ja želim da budem ono što jesam", prenosi Blic.