Žika Jakšić: „Nikad nije kasno da pod stare dane budeš bolji nego kad si bio mlad“

Konačno. Šou o kom se poslednjih dana mnogo priča. Emotivna, skoro dokumentarna priča o sudbinama ljudi s raskošnim pevačkim talentom počinje večeras. Šou „Nikad nije kasno“ pratićete nedeljom od 21h na Prvoj TV. Idejni tvorac je Žika Jakšić, čovek koji ima sluha za pevačke nade. Šou „Nikad nije kasno“ potekao je iz jednog susreta posle 30 godina...

.

Ne, „Nikad nije kasno“ nije obično muzičko takmičenje u kom pevači izađu, otpevaju i sačekaju sud žirija. Nije takmičenje u kom se lome mikrofoni za najveću zvezdu i svetlu budućnost. „Nikad nije kasno“ je pre svega emotivna, dirljiva priča o ljudskim sudbinama. A kad se ceo život prenese u pesmu, onda dobijate više od pukog pevanja u mikrofon.

Idejni tvorac šoua je Žika Jakšić. Njega je jedan susret podstakao da pruži mnogo šansi...

- Posle 30 godina sam sreo jednog pevača koji je nekada davno, 1982. godine pevao kad sam ja bio tek početnik u muzici. Sreli smo se posle 30 godina na nekoj zabavi gde je on pevao još bolje nego tada što je pevao. Sad ima 62 godine. I kroz priču sa njim, došao sam na ideju da to zaista bude šou program, muzički rijaliti gde ćemo pružiti šansu ljudima koji nisu napravili velike karijere a imali su sve kvalitete za to.

Šta je posebno u ovom takmičenju? Osim godina učesnika? Šta ga izdvaja od ostalih?

- Jedan splet ljudskih subina i izuzetnog pevanja. Mislim da će ovo biti jedna posebna emocija i nešto što će pubilka zaista očekivati iz nedelju u nedelju da vidi. Mi smo se godinama bavili mladim talentima i to je zaista lepo - dati mladim ljudima šansu, ali nekim ljudima treba dati šansu da ostvare i neki svoj neostvareni san. Oni su ostali večni talenti jer nikad nisu imali pravu priliku da taj talenat iskažu. Ima ih neverovatno mnogo i ja mislim da će ih biti sve više i jako verujem u ovaj projekat.

Kroz kastinge, Žika se već uopoznao sa njihovim sudbinama, upoznao je njihovu intimu i postali su vrlo bliski. Zato će takmičari imati njegovu bezrezervnu podršku.

- Zato ću ja sedeti sa njihovom rodbinom i davati im podršku zajedno sa njihovim najmilijima. Nemam ja tremu od njih, ali imam tremu uopšte od celog projekta jer je jako zahtevan i sa emocijom drugačijom od svih koje smo do sada videli. Mi šaljemo jednu, da kažem filozofsku poruku: zaista nikad nije kasno. Nikad nije kasno ni da čovek voli, ni da se zaljubi, nikad nije kasno da ispravi svoje greške u životu, da se izvinite nekome koga ste možda povredili, ni da prihvatite izvinjenjene... Nikad nije kasno da pod stare dane postaneš bolji nego kad si bio mlad.

Od 25. oktobra, nedeljom u 21h

Pročitajte sve što vas zanima o emsiji: Nikad nije kasno

Rekli su o "Nikad nije kasno":

Saša Milošević Mare: „Oni su dokaz da volja za životom i uspehom ne nestaje“

Vesna Zmijanac: “Ovi pevaju, ubijaju na mestu!”