Voditelj Prve u poseti porodici koja živi izvan CIVILIZACIJE - prvi KOMŠIJA je udaljen 23 km od njih: Radovan Kovač se oglasio iz SIBIRA! (VIDEO)

Radovan Kovač, voditelj emisije "Izazovi anaturu", trenutno se nalazi u Sibiru gde snima epizode koje će se od druge polovine marta emitovati na Prvoj televiziji.

S.M.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Printscreen/PrvaTV
Foto: Printscreen/PrvaTV
.

U jednoj od epizoda biće prikazan Radovanov boravak u jednoj porodici koja živi potpuno izvan civilizacije. Najbliži grad je 100 km udaljen od njih, a prvi komšija je na 23 km od njih.

Kako je Radovan otkrio u "Jutru", oni do komšija mogu da dođu samo motornim sankama ili sankama koje vuku irvasi. Zadatak muškaraca u tom delu Sibira je da se bave lovom kako bi imali šta da jedu, a voditelj je za nekoliko dana isprobao nekoliko vrsta različitog mesa - irvasa, losa, tetreba i ribu.

- Oni imaju stan u gradu, ali ne žele da borave tamo. Grad je od njih udaljen 100 kilometara, a tamo odu jedan dan kako bi u marketima kupili sve što im je potrebno za boravak u njihovoj "divljini", a što se njih tiče to je civilizacija. U grad idu jednoj mesečno, a kada u njega odu, ne znaju da se ponašaju. Tamo ne mogu da žive, deca ne mogu da se igraju i jedva čekaju da se vrate u "divljinu" - otkrio je Radovan Kovač, a detaljnije šta će se naći u novim epizodama emisije "Izazovi avanturu", saznajte u videu u nastavku teksta.