Udovica Olivera Dragojevića tri godine nakon njegove smrti: Kad zazvoni telefon, mislim da je on...

Navršene su tri godine od smrti slavnog pevača Olivera Dragojevića, koji je za života uživao veliku popularnost na prostoru cele bivše Jugoslavije.

Oliver Dragojević, foto: PRVA TV
Oliver Dragojević, foto: PRVA TV
.

"Morski vuk" je preminuo 28. jula 2018. godine u splitskoj bolnici, nakon borbe sa teškom bolešću, od karcinoma pluća.

Udovica pevača i dalje se ne miri sa odlaskom bračnog druga za kojim tuga ne jenjava.

"Uvek me je zvao ženo, gotovo nikad mi nije rekao Vesna. Teško je još i danas, ne idem mu sama na grob jer mislim da bih pala u nesvest. Još i danas kad zazvoni telefon mislim da me on zove – s tugom u glasu je rekla za 24sata.hr Vesna Dragojević, supruga pokojnog pevača, koja je sa Oliverom bila skoro 50 godina, dobili su tri sina, sedmoro unučadi, piše 27sedam.rs.

U Veloj Luci, gde je pevač voleo da provodi leta pecajuči i ove godine, kao i prošle, obeležava se njegova godišnjica smrti.

Obeležavanje njegove smrti i sećanje na ovog velikog umetnika počelo je još u ponedeljak na trajektu za Korčulu, kad su Zorica Kondža, Marko Tolja, Ante Gelo i ostali pesmom ulepšali putovanje. U utorak je otvorena izložba “Oliver u objektivu Livija Andrijića” u atrijumu Centra za kulturu.

Danas je na mesnom groblju položen venac, nakon čega je u crkvi održana misa i recital. Za veče je najavljen veliki koncert za Olivera “Trag u beskraju”. Sve se završava u petak, džez koncertom.

Oliver Dragojević rođen je u Splitu 7. decembra 1947. godine, a detinjstvo je proveo u Veloj Luci na Korčuli. Muziku je zavoleo kada mu je otac poklonio usnu harmoniku, kada je bio dečak. Prvi nastup Oliver Dragojević je imao na Splitskom festivalu sa 14 godina s pesmicom “Baloni, Dve godine posle toga kreće i profesionalno da se bavi muzikom, i to kao pevač i klavijaturista splitske grupe “Batali”.

Imao je više nego uspešno karijeru, višestruko je nagrađivan, a jedan je od retkih hrvatskih muzičara koji je nastupao na njujorškom “Karnegi Holu”, londonskom “Rojal Albert Holu”, zatim pariškoj Olympiji i Opera House-u u Sidneju.