Polanski je varao Šeron Tejt, snimao ju u orgijama i terao da pobaci

Nepoznate i šokantne detalje o životu glumice Šeron Tejt i o njenom odnosu sa Romanom Polanskim otkrio je autor Ed Sanders u knjizi “Šeron Tejt: A Life”.

.

Reditelj Roman Polanski (82) kontrolisao je Šeron Tejt od trenutka kada ju je upoznao pa sve do njene nasilne smrti, otkriva knjiga Eda Sandersa.

Otac Šeron Tejt bio je kapetan u vojsci i retko je bio kod kuće, a njena majka ju je od malena prijavljivala na izbore lepote. Zbog očeve karijere, Šeron se mnogo selila.

.

Kada joj je bilo 17 godina, živela je u Italiji gde upoznala vojnika koji ju je silovao. Godinama je to krila, a kada je to otkrila Romanu Polanskom, on je zaključio da joj taj čin nije ostavio “ozbiljne psihičke ožiljke”.

Kada se vratila u SAD, odlučila je da se okuša u glumi. Htela je da bude “nova Merilin Monro”. Producent Martin Ranshof ponudio joj je ugovor do sedam godina 1963. I poslao ju je na prestižan kurs glume.

Snimanje kućnih pornića

.

Sanders ističe da je Šeron tada razvila ukus za “dominantnim muškarcima”.

Nakon kratke veze s francuskim glumcem koji ju je fizički zlostavljao, imala je aferu sa slavnim Stivom Mekvinom i verila se sa frizerom slavnih Džajem Sebringom, koji ju je upoznao sa svetom sado-mazo seksa.

Nedugo nakon veridbe, upoznala je reditelja Romana Polanskog I zaljubila se u njega na žurki na kojoj su se zajedno drogirali. Tejt je zaboravila na Sebringa i na Uskrs se uselila kod reditelja.

Polanski je često snimao seks sa Šearon, a organizovao je i orgije kojima su prisustvovale razne holivudske face i devojke koje bi pokupio na Sanset Bulevara. Svoje sadomazohističke porno snimke često je pokazivao prijateljima na žurkama.

Povezanost s okultnim

Autor knjige tvrdi da ga se Šearon oduvek pomalo bojala i da je retko s njim pričala u javnosti. Osim toga, Polanski joj je od početka veze govorio kako da se oblači i kako da se šminka.

Tejtje upoznala “vešca” Aleksa Saundersa na setu filma “Eye of the Devil” 1965. godine. Autor knjige o Šeron tvrdi da ju je Aleks tada “inicirao kao vešticu” i piše da postoje fotografije na kojima Šeron sedi unutar “magičnog kruga”.

Šeron se tada trudila da postane nova filmska zvezda, i zato je odlučila da iznajmi kuću u Los Anđelesu da bi bila u “centru zbivanja”.

Kada se Polanski vratio iz Evrope gde je snimao film, Tejt ga je upoznala sa Kalifornijom i to 1967. godine, tokom leta ljubavi i Vudstoka. Godinu kasnije, par je vezu krunisao brakom u Londonu. Šeron je imala 25 godina, a Polanski 34.

Polanski nije hteo dete

.

Nakon što su se vratili u L.A, preselili su se u popularno naselje na Sanset Bulevaru, gde su svakodnevno održavali dekadentne zabave pune seksa i psihoaktivnih droga.

Te jeseni, glumica je saznala da je trudna i nazvala je svog bivšeg verenika Sebringa za savet jer se bojala da vest saopšti Polanskom. Sebring joj je poručio da sačeka do kraja prvog tromesečja da mu kaže jer je onda prekasno za abortus.

Tejt je otišla s prijateljicama na odmor, a Polanski se vratio u njihovu losanđelešku vilu s manekenkom s kojom je snimio kućni pornić na njegovom i Šeroninom krevetu.

.

Kada se par ponovno sastao, Šeron je reditelju rekla da je trudna na šta je on poludeo i rekao da ne želi da bude otac tom detetu i naredio joj je da ode u Brazil na abortus.

Šeron mu je odgovorila da je prekasno i da želi da zadrži dete, nakon čega je Polanskipočeo da je vara sa raznim ženama jer mu, kažu izvori za knjigu o Šeron, više nije bila zanimljiva.

Iako se odvratno poneo prema njoj, piše autor, ostali su zajedno jer su bili zaljubljeni. Kada je već bila u osmom mesecu trudnoće, Roman je pisao scenario u Londonu. Da ne bi bila usamljena, reditelj je pozvao celo društvo u njihovu vilu u L.A. da bi se družili sa Šeron. Za to vreme, on je počeo aferu s Mišel Filips, pevačicom benda 'The Mamas & The Papas”.

Dekadentna rezidencija

.

Filips je kasnije za medije otkrila da je posetila slavnu vilu na Selo Drajvu gde su živeli Roman i Šeron i rekla da je bila svedok “snimanja orgije u kojoj je učestvovala i Tejt”.

Vila u kojoj je par živeo pripadala je muzičkom producentu Teriju Melčeru koi je tada pokušavao da napravi muzičku zvezdu od Čarlsa Mensona.

Šeron je nazvala Polanskog u London i požalila mu se da joj nedostaje. On je obećao da će da se vrati sledećeg dana. Međutim, američka ambasada bila je zatvorena i nije mogao da nabavi vizu vizu, zato je bio prisiljen da ostane do utorka.

Ali, tada je već bilo prekasno.

U noći devetog avgusta 1969. Šeron Tejt izbodena je 16 puta i ubijena zajedno sa svojim prijateljima Džajem Sebringom, Ebigejl Folger, Stivenom Parentom i Vojtekom Frajtovskim. Pokolj su izveli članovi grupe koja se nazivala “porodica Menson”.

Znala nešto što nije smela?

Autor knjige za razlog tog čina pronašao je u njihovoj povezanosti s britanskim satanističkim kultom koji je, kako nagađa, platio Mensonu da ubiju Tejt.

Glumica je, navodno, znala nešto o ubistvu Džona F. Kenedija.

Ed Sanders vezu je našao u činjenici da je britanski kult pozvao Kenedijevog osuđenog ubicu Sirhana, na žurku koja je bila održana upravo u kući Šeron Tejt i Romana Polanskog.

“Mensonovima” je britanski kult navodno platio 25 000 dolara za ubistvo trudne Romanove supruge.

- Nešto je načula što nije smela, vezano za Sirhana, tvrdi autor, koji je to, kaže, video u spisima službe za imigraciju.

Izvor: 24sata.hr