Nas DESET je spavalo ZAJEDNO U KREVETU: Autor popularne emisije proveo DEVET DANA u Sibiru, na -26 stepeni – Prva dva dana je bilo NAJTEŽE (VIDEO)

Autor emisije „Izazovi avanturu“ Radovan Kovač još kao dečak želeo je da poseti Sibir, a ta želju mu se sada i ispunila.

T. R.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV printscreen
Foto: Prva TV printscreen
.

Kako kaže prva dva dana mu je bilo najteže da se privikne na niske temparature, ali je imao sreće što mu je porodica kod koje je živeo tokom svog boravka u Sibiru, čim je došao dala odelo od irvasa, koje sami prave.

„To je koža od irvasa. Kada sam to navukao više nije bilo hladnoće i iz njega nisam izlazio pet dana“, priča Radovan i dodaje da je kuća u kojoj su boravili bila udaljena 100 km od najbližeg grada.

„Kuća je drvena i ima samo jednu prostoriju. Tu žive dve porodice, sedam osoba i svi spavaju u istom krevetu. Ako dođu gosti spavaju u sredini tog kreveta između njih, tako smo i mi“, priča on.

U Sibiru je bio devet dana, a za to vreme najniža temperatura bila je -26 stepeni.

Do prvog komšije, koji je bio udaljen 23 km, vukli su ga irvasi, spavao je u šatoru sa otvorom u sredini i išao u lov.

Kako su ga dočekale porodice kod kojih je boravio, šta je tamo jeo i šta mu je bilo najinteresantnije u ovoj avanturi pogledajte u videu.