Kućna pomoćnica promenila Goci Lazarević TOK KARIJERE: "Nisam htela da pevam tu pesmu, ona mi je rekla da će biti HIT"

San svakog pevača i jedan od pokazatelja uspešne karijere jesu pesme koje postaju hitovi za sva vremena, a upravo takav ima Goca Lazarević.

Izvor: Grand/S. Č.  |  
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
.

Gotovo da ne postoji osoba koja ne zna pesmu "Vidovdan", a iako je upravo njom dostigla vrhunac svoje karijere, Goca je otkrila kako njoj nije delovalo da će tom pesmom napraviti bum.

- Trebalo mi je mnogo vremena da prihvatim tu pesmu jer nisam htela da je pevam. Ponudili su mi je nakon razvoda, a ja sam smatrala da je neozbiljna za mene. Čak mi se ni melodija nije dopala. Tada mi je kućna pomoćnica rekla: "Goco, mnogo grešite, ta pesma će da bude hit. Samo je uzmite." Nisam joj verovala, ali znam da bih se kajala da sam uradila drugačije. Prošlo je preko 20 godina od te pesme, a ljudi mi je i dalje pevaju kada me vide - ispričala je Goca svojevremeno.

Međutim, ovaj hit, prvobitno, nije bio namenjen njoj već drugoj pevačici koja ga je odbila.

- "Vidovdan" nije bio meni namenjen nego Vesni Zmijanac, ali nisam je dobila slučajno. Mnogo sam je želela i na kraju je dospela kod mene. Vesna ju je odbila jer nije htela da ugrozi svoju jugoslovensku popularnost, koju ja nisam imala. Ta pesma ne nosi nacionalističku poruku, već poruku istine. Volim sve ljude i znam kako je onima koji su u manjini, znam kako je kada si u sredini u kojoj se ne osećaš dobro - iskrena je bila pevačica koja ne krije da zbog ove numere i danas uzima velike količine bakšiša.

- Da nisam trošila pare na garderobu, danas bih imala vilu na Dedinju za izdavanje. Jednom prilikom sam u Vićenci pevala "Vidovdan" pet puta zaredom i na kraju sam prišla momcima koji su je naručivali da ih zamolim da je ne traže više. Čak i na koncertima mi organizatori uvek traže da "Vidovdan" pevam na početku i na kraju - rekla je Goca.