Iza Akija Rahimovskog ostala 27 godina mlađa žena i čerkica od dve godine: Život je posvetio muzici, a imao je i neobičan hobi!

Ceo region potresla je vest da je Aleksandar Rahimovski, poznatiji pod nadimkom Aki, frontman grupe “Parni valjak”, preminuo jutros.

Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

Vođa grupe "Parni valjak", koji je jutros preminuo, je sa svojom 27 mlađom devojkom Barbarom dobio devojčicu pre dve godine, ali su oni svoju vezu držali daleko od očiju javnosti.

Devojčici su roditelji dali im Antonija, a kako je jednom prilikom objavio „RTL Ekskluziv“ pevač se zbog supruge preselio u Sloveniju.

Aki Rahimovski se oduvek trudio da svoj privatan život drži u tajnosti. Ženio se dva puta. Iz prvog braka ima sina Kristijana, koji se kao slavni otac bavi muzikom.

U drugom braku bio je sa Ingrid, a zajedno imaju ćerku Dinu. I pored toga što je ovaj brak trajao skoro četiri decenije, Aki se sa Ingrid nikada nije pojavio u javnosti, pa malo ko zna kako ona izgleda.

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje.

S 19 godina Aki se doselio u Zagreb. Pre nego što je osnovao "Parni valjak" nastupao je u raznim bendovima: Vakuum, Krvna braća... Prvu postavu "Parnog valjka" osnovao je 1975 godine, sa Vladimirom Mihaljekom. Tu su prvu postavu, osim Akija Rahimovskog, činili Husein Hasanefendić, Srećko Antonioli, Zlatko Mišić poznatiji pod nadimkom Fuma te Jurica Pađen.

U 30 i kusur godina dugoj karijeri, Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a. Svi albumi doživljavaju zlatne i planitaste tiraže, a ukupni tiraži već su brojali nekoliko miona.

Nizali su se albumi i nagrade

Svoj su prvi studijski album objavili su sledeće godine, 1976., a nosio je naziv “Dođite na show”. Ovaj je album izdala beogradska diskografska kuća “PGP-RTB”, a već sledeći je izdala zagrebačka diskografska kuća “Jugoton” pod nazivom “Glavom kroz zid”.

Svoj su treći album “Gradske priče” izdali su 1979. godine, a isti je album doživeo i svetsku distribuciju pod nazivom “City Kids”. Taj je album snimljen u studiju CSB u Milanu kao i njihov idući, “Vruće igre”, koji su izdali 1980. godine.

Ređali su se albumi, “Vrijeme je na našoj strani”, “Glavnom ulicom”,“Uhvati ritam”, “Pokreni se!”, i deseti studijski album “Anđeli se dosađuju?”.

Trinaesti studijski album nazvali su “Buđenje”, a objavljen je 1993. godine. Za ovaj je studijski album Parni valjak dobio čak 6 Porina.

Jedan od najprodavanijih hrvatskih aluma svih vremena, ali i najprodavaniji uživo album Parni valjak izdao je 1995. godine pod nazivom “Bez struje: Live in ZeKaeM.”

Nakon 30 godina postojanja Parnog valjka napušta ih Husein Hasanefendić, ali bend i dalje nastavlja s radom pod vodstvom Akija Rahimovskog. Tako nastaje album “U vremenu izgubljenih” koji je objavljen 2007. godine. Bend je imao i turneje izvan granica Hrvatske te su nastupali i u Australiji s održanih pet koncerata.

Solo karijera

Ipak, Aki je odlučio sam nastaviti karijeru bez pratećeg benda te je početkom 2008. godine napustio Parni valjak i započeo turneju po Srbiji s klavijaturistom Emilom Saksom.

Ipak, 2009. godine članovi Parnog valjka odlučili su se ponovo okupiti, te su okupljeni Parni valjak činili: frontman Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić, Marijan Brkić, Zoran Preksavec, Berislav Blazević, ali i novi bubnjar, Dalibor Marinkov.

Povratnički album nazvali su “Stvarno nestvarno” koji je objavljen 2011. godine, a na njemu su se našle dve pjesme koje su nastale 2009. godine povodom povratka Parnog valjka na scenu: “Nakon svih godina” i “To sam stvarno ja”.

Voleo da kuva

Aki je otkiro da svoje slobodno vreme voleo da kuvam a hobi mu je bio skupljanje mačaka i pasa lutalica. U detinjstvu je igrao fudbal u klubu “Vardar”, ali se nakon sportske povrede posvetio se muzici. Izvor: Blic