Bredli Kuper ISKRENO PROGOVORIO o teškom razdoblju: „Bio sam ZAVISNIK GODINAMA, a sve zbog NISKOG SAMOPOUZDANJA“

Gostujući u serijalu „Running Wild With Bear Grylls: The Challenge“ pustovlovu glumac je otkrio da je postao zavisnik zbog poljuljanog samopouzdanja, ali već 19 godina živi srećno bez poroka.

Izvor: gloria.hr/Tanja Vučićević  |  
Foto: Matteo Chinellato/Shutterstock
Foto: Matteo Chinellato/Shutterstock
.

U nedavno prikazanoj epizodi ovog serijala poznati avanturista Ber Grils je ugostio holivudskog glumca Bredlija Kupera, koji se „otvorio“ na temu o kojoj retko govori.

Kada je 2018. godine, u filmu "Zvezda je rođena", glumio muzičara Džeka zavisnika od alkohola, malo ko zna da mu je to iskustvo donekle poznato i iz njegovog ličnog života. Sve je krenulo kada je glumac u avanturističkoj emisiji pohvalio svoju sposobnost da se nije „izgubio u slavi“, što je dovelo do pitanja Grilsa: „Ali, sigurno ste imali divlje godine?“

„Što se tiče alkohola, da, jesam. Ali to nema veze sa slavom. Imalo sam sreće. Očistio sam se sa 29 godina i već 19 godina živim trezan. Veoma sam srećan“, odgovorio je holivudski glumac.

Foto: Denis Makarenko/Shutterstock
Foto: Denis Makarenko/Shutterstock
.

Prisetio se svoje uloge u filmskom hitu sa Lejdi Gagom i proširio priču o prevaziđenim porocima (alkoholu) na zavisnost o kokainu. Otkrio je da se borio sa ozbiljnom zavisnošću od „belog praha“ u ranim godinama svoje karijere. Priznao je da se „potpuno izgubio“ u zloupotrebi droge, jer je mislio da će tako lakše prevazići problem niskog samopouzdanja.

Problemi su se nagomilavali, posebno nakon što je serija „Alias“ odlučila da mu oduzme njegovu glavnu mušku ulogu i prebaci ga u sporednu ulogu tokom treće sezone. Tada je, kako kaže, potonuo. Sve više se opijao i drogirao.

„Bio sam tako izgubljen i zavistan od kokaina“, rekao je i dodao da mu se tada činilo kako mu karijera propada. Da stvar bude gora, tada se i povredio, odnosno imao je problem sa Ahilovom tetivom, a tada se i preselio u Los Angeles.

„Osećao sam se kao da sam se vratio u srednju školu, nisam mogao da uđem ni u jedan klub, nijedna djevojka nije želela ni da me pogleda. Bio sam totalno depresivan“, priznao je glumac.

.

Prisetio se i najtužnijeg dana u životu, kada mu je 2011. godine, zbog raka pluća, preminuo otac.

„Dao mi je ogroman dar. Umro mi je na rukama. Videti takav činjenični primer smrtnosti... Do tad sam definitivno imao nihilistički stav prema životu“, rekao je i dodao da je na kraju shvatio da jednostavno mora da prigrliti ko je on zapravo. I pritom pokuša da pronađe mir.

Pričao je i o najvažnijoj ulozi u životu, očinstvu i odgoju šestogodišnje kćeri, Lee, koju ima s top modelom, Irinom Šajk.

„Mislim, učiš na greškama. Napraviću ih još mnogo od kojih će, nadam se, Lea nešto naučiti. Rigorozan sam prema sebi, pazim da ne oseti moje probleme“, rekao je glumac koji je ovih dana fotografisan na setu biografskog filma „Maestro“ o Leonardu Bernsteinu.