Bila je Emilija Popadić, sad je mama Rosa: Srećan rođendan, Ceco!

Rođena je 14. decembra 1947. godine kao Svetlana, ali u narodu je oduvek bila - Ceca Bojković. Jugoslovenski serijski program zapečatila je ulogom Emilije Popadić u "Boljem životu", a danas je urnebesna mama Rosa u seriji "Mamini sinovi" (petak, 21h, Prva TV). Jugoslovensku kinematografiju zadužila je fantastičnim karakternim ulogama koje ne bi baš svaka glumica umela da odigra.

.

Ceca Bojković je karijeru započela 1967. godine filmom "Jednog dana, moj Jamele", da bi deset godina kasnije ostvarila najveći uspeh na filmu, zahvaljujući ulozi Mike u socijalnoj drami "Pas koji je voleo vozove".

Devedesetih je svakako bila najveća domaća televizijska zvezda zahvaljujući ulogama u izuzetno popularnim TV serijama Siniše Pavića: najpre kao Emilija Popadić u "Boljem životu", zatim kao sestra Antonija u "Srećnim ljudima" i kao Valerija Gavrilović u "Porodičnom blagu". 1978. godine dobila je Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli, za ulogu u filmu "Pas koji je voleo vozove", a 2003. godine postala je prva dobitnica nagrade Žanka Stokić.

Iz braka sa glumcem Milošem Žutićem ima ćerku, takođe glumicu, Katarinu Žutić. Bojkovićeva se 2011. godine udala treći put, za diplomatu Slavka Kruljevića, ambasadora Republike Srbije u Finskoj.

Na velika televizijska vrata vraća se kao Rosa u urnebesnoj seriji "Mamini sinovi". Za magazin "Story", Ceca je rekla da je mama Rosa "potpuno pomerena, otkačena i posve drugačija od likova koje je do sada imala priliku da igra pa je veoma uzbuđena što će se na ovaj način ponovo useliti u naše domove, mesto gde je ona uvek bila veoma poželjan gost".

– „Mamini sinovi“ je jedan vrlo zabavan, duhovito napisan sitkom, koji će, iskreno verujem, publika voleti pre svega zbog inteligentnog humora, ali i malo drugačijeg gledanja na tu večnu temu majke i dece, odnosno sinova. U centru radnje je Rozalija Rosa Popović, koju igram ja, i koja je potpuno podetinjila u starosti, večna buntovnica, sa ogromnom ljubavlju prema životu. Tu su i njena dva, po karakterima potpuno različita sina, koje sjajno tumače Andrija Milošević i Nenad Jezdić. Beba, njen mlađi sin živi s majkom i njoj je potpuno podredio svoj život, dok je stariji sin Miša, plastični hirurg, mamin ljubimac, okrenut potpuno sebi i svom uživanju. U toj igri, kroz gomilu smešnih situacija i zapleta pratimo kako je to kad pod stare dane živiš s majkom, ali i kako nije nimalo lako „biti star a biti mlad“.

Možete li na bilo koji način da se poistovetite sa likom koji igrate u ovoj seriji?

- Mogu i to na mnogo načina. Pre svega u činjenici da je Rosa često infatilna i da voli da se igra, ali i u činjenici da se, baš kao i ja, raduje životu na najlepši mogući način, verujući u to da su godine prvenstveno stvar duha, a ne kalendara.

Igraj se još dugo, Ceco! Srećan rođendan!

Seriju "MAMINI SINOVI" možete da gledate i OVDE

Izvor:Dnevno, Story