Biće belaja, Megan i Hari besni zbog knjige: Biografija otkriva sve o frustracijama kraljevskog para tokom života na dvoru

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl, koji su u zamenu za svoju nezavisnost i privatnost odlučili da napuste kraljevsku porodicu, distancirali su se od knjige o njihovom životu na kraljevskom dvoru koja uskoro izlazi, rekavši kako nikada nisu intervjuisani za biografiju

Biće belaja..., foto: Photo by Chris Jackson - Pool/Getty Images, Chris Jackson Collection
Biće belaja..., foto: Photo by Chris Jackson - Pool/Getty Images, Chris Jackson Collection
.

Knjiga pod nazivom "Pronalazak slobode" trebalo bi da bude objavljena u avgustu, a očekuje se da će rasvetliti brojna nagađanja o princu Hariju i Megan Markl tokom njihovog života na kraljevskom dvoru, kao i njihove frustracije zbog palate i medija, saopštili su lokalni mediji ovog vikenda.

"Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa nisu intervjuisani i nisu dali doprinos knjizi 'Pronalazak slobode'", rekao je portparol para u saopštenju.

"Ova knjiga zaniva se na ličnim iskustvima autora kao članova kraljevske službe za medije i sopstvenom nezavisnom izveštavanju", dodaje se u saopštenju.

Očekuje se da će knjiga, čiji su autori Kerolin Duran i Omid Skobi, detaljno opisati osećaje para o tome da ih kraljevska institucija nije podržala, prema časopisu "The Telegraph".

Časopis "Times" citirao je isečke iz knjige koji sugerišu svađu među članovima porodice. Hari veruje da neki od njegovih rođaka ne vole Megan, a drugi smatraju da je popularnost bračnog para trebalo "obuzdati".

Novine su navele da je Megan kritiku tabloida opisala kao "smrt od hiljadu posekotina".

Prema pisanju magazina "The Telegraph", knjiga predstavlja Harija i Megan kao remetilačke snage sposobne da modernizuju monarhiju, ali su ih obeshrabrivali moćnici iz senke i neprijateljski nastrojeni mediji koji prate njihov privatni život.

"The Sun" piše kako biografija otkriva i da su Hari i Megan bili besni što su u senci starijih kraljevskih članova Čarlsa i Vilijama.

Jedan od radnika Palate opisao je princa i vojvotkinju kao "treći točak u porodici".

Knjiga takođe otkriva kako su vojvode od Saseksa bili ogorčeni jer im je zabranjeno osnivanje sopstvee kancelarije u Vindzoru. Tvrdili su da su žrtve, piše "The Sun".

Autori tvrde da se bes nezahvalnog para rasplamsao kada su kraljica i princ Čarls odbili da se poklone njihovim zahtevima za promenom, a odnosi su dodatno pogoršani nakon najave Megzita.

Harijeva želja za promenom dogodila se tokom božićnih i novogodišnjih praznik koje su on i Megan proveli u Kanadi.

Hari je navodno rekao prijatelju: "Ne treba mi filmski trenutak kad izađemo iz automobila i mahnemo stotinama fotografa pre nego što uđemo u zgradu".

Biografija otkriva da je "devastirana" kraljica pristala da par napusti kraljevsku porodicu i preseli se u Kanadu. Najveće razočarenje usledilo je kada su Hariju oduzeta njegova počasna vojna imenovanja.

Par i njihov 14-mesečni sin Arči sada žive u Los Anđelesu nakon što su u martu odustali od kraljevskih uloga kako bi započeli novu karijeru. U januaru su objavili da planiraju da vode samostalniji život koji će sami finansirati.

Hari i Megan, bivša glumica, venčali su se u maju 2018. na ceremoniji koja je u to vreme najavljena kao bljesak holivudskog glamura i modernosti u monarhiji, što ih je učinilo jednim od najvećih svetskih parova, piše tportal.hr.