Ana Mitić: Gledaoci Prve dobiće jednu od najdinamičnijih emisija vesti u Srbiji. Biće to vesti koje se gledaju i slušaju!

Od ponedeljka, 4. novembra očekuje nas revolucionarni pomak u jednoj od najgledanijih emisija vesti u Srbiji, jer će nove vesti Prve biti obogaćene i sadržajno i produkciono. Jedno od zaštitnih lica Vesti Prve televizije, Ana Mitić, kaže da će gledaoce u ponedeljak dočekati potpuno nov studio koji imaju još samo dve ili tri televizijske stanice u Evropi. Pored svih promena koje očekujemo, nepromenjen je jedino termin, svakog dana u 18h!

Ana Mitić, foto: Prva TV
Ana Mitić, foto: Prva TV
.

Šta je to novo što će gledaoci Vesti Prve moći da gledaju od ponedeljka?

- Gledaoce smo navikli na to da će na Prvoj prvi saznati sve najnovije, najvažnije, proverene informacije. Naše ekipe uvek su na mestu događaja i sa informacijom više! Tako će biti i ubuduće, ali smo tim ojačali novim, mladim ljudima. Gledaoci će od 4. novembra u našim vestima imati i spektakularni vizuelni ugođaj. Studio kakav ćemo imati u vestima je nešto što imaju još samo dve ili tri televizijske stanice u Evropi, a mi ćemo biti prvi u regionu. Narednih meseci naši gledaoci moći će da uživaju u velikom broju tehnoloških inovacija, od korišćenja virtuelne stvarnosti do emitovanja u punoj HD rezoluciji. Takođe, za potrebe vesti komponovana je sasvim nova, autorska kompozicija našeg kolege Marka Stojanovića, koju je, ekskluzivno za Prvu odsvirala i snimila Beogradska filharmonija. Sve u svemu, gledaoci Prve dobiće jednu od najdinamičnijih emisija vesti u Srbiji. Biće to vesti koje se gledaju i slušaju.

Osim vizuelnih, Informativna redakcija je spremila još neke novitete...

- Pored najvažnijih informacija i aktuelnosti iz zemlje i sveta, kao i analitičkih osvrta na ključne političke, poslovne, kulturne i druge događaje, sadržaj vesti biće upotpunjen inovativnim segmentima i zanimljivostima iz oblasti koje su od ključne važnosti za praćenje i tumačenje savremenog društva.

Šta je ono što se sigurno neće promeniti?

- I dalje ćemo se truditi da naši gledaoci prvi dobiju pravu informaciju. I dalje ćemo biti prvi na licu mesta, I dalje ćemo biti tačni, pouzdani, brzi i onakvi kako su naši gledaoci navikli da budemo.

Šta je po tvom mišljenju ključ dobrog informativnog programa?

- Mislim da su ključ ljudi. Našu ekipu čine vrhunski profesionalci koji su spremni da reaguju u trenutku, a svi zajedno činimo odličan, uigrani tim.

Po čemu se Vesti Prve izdvajaju u odnosu na konkurenciju?

- Mi se ne takmičimo ni sa kim. Na kolege sa drugih televizija ne gledamo kao na konkurenciju. Stvar je u tome da radimo kako najbolje znamo i dajemo sve od sebe da posao uradimo na najbolji način, onako kako smo se dogovorili. Često se desi da nas drugi kopiraju i to je znak da smo različiti, da se izdvajamo, da je to što radimo dobro i da se dopada i kolegama i gledaocima!

Da li raditi informativu znači i živeti je?

- Svaki novinar iz informativne redakcije će vam reći da novinarstvo nije posao već stil življenja. Nikada, čak i kada niste na zadatku ili na poslu, ne možete da ne reagujete na neki događaj ili informaciju.

Koliko traje tvoj radni dan?

- Kao I svaki zaposleni u Srbiji, i naše radno vreme traje najmanje osam sati. Ako događaji i vanredni program nalože drugačije, spremni smo da ostanemo onoliko dugo na poslu koliko je potrebno.

Da li možeš da "razbiješ" neku od najčešćih predrasuda ili mitova o svom poslu?

- Ljudi vole da vide kako sve to izgleda “iza kamera” ali televizija je jedna velika magija i ja ne bih volela da budem ta koja će razbiti iluziju.

Šta voliš da radiš u slobodno vreme, kako "puniš baterije"?

- Baterije mi pune prijatelji, pozitivni ljudi, duge šetnje pored Save i fine beogradske kafanice.