Budući da je nagrada za pobednika takmičenja “MasterChef Srbija” 50.000 evra, pitali smo sudiju i šefa kuhinje Nenada Atanaskovića na koji način bi on potrošio ovu sumu.
“Uložio bih novac u sebe. U neko uživanje, u nadogradnu sebe, iskustva. Ne bih uložio u posao, jer mi trenutno nije potrebno. Uložio bih u sticanje nekih novih iskustava, putovanja i sećanja. Proširio bih svoje vidie kada je kuvanje u pitanju”.
Nenad Atanasković je šef kuhinje u prestižnom restoranu “Thyme Street Food & Breakfast”, gde se svakodnevno susreće sa brojim izazovima, pa je za naš sajt PRVA.RS otkrio šta ga na radnom mestu može izbaciti iz takta.
“Neogranizovanost je glavna stvar koja me izvede iz takta i loša koncentracija saradnika”.
Budući da su mnoge evropske zemlje, u kojima je bakšiš u ugostiteljskim objektima bio fiksan, počele su da izbacuju tu praksu. Pitali smo Nenada da li bi, prema njegovom mišljenju, bakšiš trebalo da bude fiksan u našoj zemlji.
“Mislim da ne treba da bude fiksan. Razlog je jednostavan, ako konobar ili kuvar ne zna da mu je klijent nezadovoljan uslugom, on ni razmišlja šta može da popravi kod sebe. Visina bakšiša proporcionalno zavisi od toga da li je gost u vašem restoranu zadovoljan ili ne. I to je neka vrsta ‘fidbeka’ koja je konstruktivna i doprinosi restoranu da shvati kako posluje i koje su potrebe gostiju, kako bi to unapredio.
Na snimanju takmičenja je izuzetno zanimljivo, a Nenad napominje da će tek biti.
“Ima dosta takmičara sa sličnim nivoom znanja, koji se bore sami sa sobom I sa drugima da pokažu šta znaju. Lepo su osmišljenje stanice, pa nije bilo sudaranja. Bilo je naporno u drugoj epizodi, jer se drugo jelo kuvalo kasno, pa su i takmičari bili preumorni. Ali i to je deo takmičenja da pokažu koliko su spremni da izdrže. Sve je to stepenica na putu do profesionalne kuhinje, koju smo mi sudbije odavno prešli”.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.