Plodovi - Subota, 17. septembar - O sušnom letu u Beogradu i žetvi hmelja u Sloveniji

Ovo leto obeležile su visoke temperature i suša širom Evrope. Izveštaji pokazuju da nam u periodu od juna do septembra na kontinentu nikada nije bilo toplije. Iza nas je najtoplije leto u istoriji merenja u Evropi. Suša je uzela svoj danak i u Srbiji. Kakva je situacija na teritoriji prestonice, koja posle Vojvodine ima najveću površinu obradive zemlje, videćete u emisiji „Plodovi“ na Prvoj televiziji ovog vikenda. Zoran Maksimović razgovaraće sa direktorkom Poljoprivredne stručne i savetodavne službe Beograd Milicom Janković.

Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

Reporteri donose najzanimljivije agro priče. Videćete kako je protekao tradicionalni Šumadijski sajam poljoprivrede koji je ove godine organizovan 18. put. Na manifestaciji, za koju organizatori vole da kažu da je najveća jesenja smotra agrara u Srbiji okupilo se preko stotinu izlagača iz skoro svih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Emisija „Plodovi“ vodi vas i u Sloveniju, gde proverava kako protiče žetva hmelja. Ogromna polja zelenog zlata, pokazuju da je ova proizvodnja popularna i isplativa. Posao se radi generacijski, jer su ulaganja prilična. Najvažnije, ugovorena cena se overava na period od 5 godina.

Emisija "Plodovi“ na programu je Prve televizije u subotu u 7 sati i nedelju u 6h. Na Prvoj max nedeljom u 9:45.​