Nećete verovati - Subota, 14. maj - Burduš je zaista postojao i koliko seljacima znači kvadrat asfalta u kaljavom sokaku

Nema sumnje da je Burduš najpoznatiji muzičar u Srbiji. I mnogi smatraju da je izmišljen lik, međutim on je zaista postojao i mi smo mu, nećete verovati, pronašli grob. To je selo Lugavčina u smederevskom ataru, tamo svakog 28. juna zvoni harmonika u slavu sjajnih muzičara. Tako će biti i ove godine.

.

Mnogi naši vredni ljudi iz svog zavičaja otišli su u beli svet kao bosonogi mladići, neki gladni i žedni, ali nikada nisu zaboravili ognjište gde su prvi put ugledali plavetnilo neba. Jedan od takvih je Mirko Terzić koji je na ovaj svet sigao u gudurama sa Maljena. Sada je imućan čovek, skućio se u Staroj Pazovi, ali nikada nije zaboravio klizavo brvno preko kojeg je prelazio nabujalu planinsku reku Kamenicu. I baš na tom mestu sagradio je svojim zavičajcima ćupriju. Za samo nekoliko prethodnih godina u Srbiji je reklo bi se više je asfaltirano kaljavih sokaka nego za sve ono, kako nazivaju, zlatno vreme iz Titove epohe. I samo seljaci znaju koliko znači metar asfalta, i ne kažu za džabe, ma ko šta mislio da je svaki kvadrat zlata vredna. Zato se u jednom moravskom selu Mojsinju nećete verovati od podne itekako slavilo nekoliko stotina metara nove džade.