Nećete verovati - Subota, 12. oktobar - Čudesno voće raste u Dragačevu i konj koji je dobio sudsku parnicu

Nove priče iz naše Srbije.

Čudesno voće, foto: Foto gzs
Čudesno voće, foto: Foto gzs
.

Ove subote u emisiji „Nećete verovati” videćete priču o konju predvodniku sa planine Stolovi koji je dobio sudsku parnicu. Кažu da se ova planina po mirisu razlikuje od mnogih drugih. Naime upravo na njoj kao nigde u Evropi rastu i cvetaju narcisi. Međutim ona ima još nešto što je čini posebnom a to je krdo poludivljih konja čiji predvodnik je pastuv Moro i nećete verovati to je jedini konj na svetu koji je dobi jednu sudsku parnicu.

.

A Dragačevci sa maline prelaze na gajenje čudesnog voća. Opšte je poznato da se pretežno bave uzgojem malina, kupina i ostalog voća koje uspeva u ovim krajevima, ali Milan Jevremović je odlučio da bude drugačiji od svih i da pokuša da proizvede voće koje je veoma neobično a poreklom je iz Afrike – i zove se kivano.
Кivano ili afrička dinja je neobičnog izgleda i još neobičnijeg ukusa. Кombinacija je banane, dinje, krastavca i limete.

Gornjomilanovački seljaci rešili su svoje muke sa divljim životinjama koje im napadaju letinu. Godinama se muče sa divljim svinjama koje im uništavaju kukuruze, međutim jedna stvar ih je spasla. Nećete verovati radio aparat iz koga trešte narodnjaci, bio je efikasniji od dvocevke.