Jutro - Utorak, 16. februar - Koliko odeće ima na lageru u Srbiji? Kakvi popusti nas čekaju od sledećeg meseca?

Tokom pet sati programa pratićete sledeće priče:

Popusti nas čekaju, foto: NDAB Creativity / Shutterstock
Popusti nas čekaju, foto: NDAB Creativity / Shutterstock
.

1. U FOKUSU
Čiji su pravoslavni manastiri i crkve na Kosovu i Metohiji? Zašto je napravljen dokumentarni serijal od više desetina epizoda koje prikazuju srpsko pravoslavno nasleđe? Kada će svetu biti dat materijalni dokaz srpskog prisustva na Kosovu, reći će nam direktor „Filmskih novosti“ Vladimir Tomčić.
((DA SE NE ZABORAVI))

2. ČOVEČE, NE LJUTI SE
Koliko su inventivni naši građani? Kakve inovacije se nude i da li se njihovi projekti primenjuju u privredi i svakodnevnom životu? Koliko je prijava već stiglo na konkurs za Najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji, pitamo prof. Dr Dragana Povrenovića.
((MLADI ZA PONOS))

3. POPUSTI DO 90 ODSTO
Nemci imaju pola milijarde neprodatih odevnih predmeta koje će nuditi uz ogromne popuste. Koliko odeće ima na lageru u Srbiji? Kakvi popusti očekuju nas od sledećeg meseca? Pitamo Nemanju Jovanovića iz Udruženja za tekstil Privredne komore Srbije.
((USKORO POČINJE RASPRODAJA?))

4. PRELISTAVANJE
Srebrnu medalju za zasluge na Dan državnosti dobili su i dopisnici Prve iz Leskovca i Novog Pazara Bratislav Ilić i Zoran Maksimović. S njima pričamo o tom odlikovanju, ali i o lokalnim i regionalnim pričama koje se ne probijaju do nacionalnih medija.
((SRBIJA NEVIDLJIVA IZ BEOGRADA))

5. SPORT
Tri najteža koraka do odbrane trona. Novak Djoković protiv povrede i
Aleksandra Zvereva danas igra u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva
Australije.
(Idemo, Nole!​)

6. TEMA JUTRA
Proizvodnja ruske vakcine u Srbiji preliminarno je odobrena. Kada će prva osoba moći da primi vakcinu koja je proizvedena kod nas? To pitamo Nenada Popovića, ministra za inovacije i tehnološki razvoj.
((PROIZVEDENO U SRBIJI?))

7. KO JE U PRAVU
Na društvenim mrežama osvanule polugole devojčice u provokativnim pozama i poziv da se deca između 10 i 18 godina jave na slikanje! Da li modne agencije zloupotrebljavaju maloletnike? Ko kontroliše njihov rad? Jesu li roditelji previše opušteni u želji da im deca postanu poznata?
Naši gosti su Igor Jurić iz fondacije "Tijana Jurić", Aleksandra Kolarski, vlasnica agencije za modni skauting, i Ksenija Bujišić, voditeljka Prve.
((TREBA LI MALOLETNICIMA DOZVOLITI DA BUDU MANEKENI?))

8. SVI PRIČAJU O
Iz niša preko Srbije, Evrope i sveta... Zastava 63. padobranske jedinice kreće na put oko sveta. Iz ruke u ruku, svetom će je prenositi bivši pripadnici te elitne jedinice! Ovoga jutra sa nama je predsednik udruženja 63. padobranske jedinice Vidoje Kovačević.
((ZA OTADŽBINU, ZA DRUGA, ZA PUŠKU...))

9. ZABAVA
Luka Jović se vratio u Ajntraht i Frankfurt... I ponovo mu ide dobro! Ovoga puta ka novim uspesima grabi uz suprugu Sofiju Milošević! Kako je prošla selidba iz Madrida, kako su se snašli i šta planiraju u budućnosti pitamo upravo Sofiju, koja nam se uživo javlja iz Nemačke!
((U FRANKFURT U PROŠIRENOM SASTAVU))

10. ZABAVA
Serija "Tate" se približava velikom finalu. Ogromna gledanost iz večeri u veče govori o tome koliko se publika povezala sa likovima i njihovim problemima. A danas u studiju imamo dva lika koja u seriji problema imaju napretek! Gosti jutra biće Milan Prljeta i Katarina Žutić!
((BROJIMO SITNO))