Jutro - Sreda, 20. januar - Da li i kada će deca biti vakcinisana protiv korone?

U novom Jutru gledaćete:

Da li i kada će deca biti vakcinisana protiv korone?, foto: FamVeld/Shutterstock
Da li i kada će deca biti vakcinisana protiv korone?, foto: FamVeld/Shutterstock
.

SVI PRIČAJU O

Posle optužbi za silovanje u poznatoj školi glume, roditelji u Srbiji pitaju se kako da zaštite decu. Zašto se deca više plaše da nešto kažu svojim roditeljima nego da trpe zlostavljanje? Kako da reagujemo na uvrede? Može li to da se nauči? Na ova i druga pitanja odgovoriće naš gost Goran Tomin, psihoterapeut.
((KAKO SE OPORAVITI OD UVREDA?))

PRELISTAVANJE

Borba sa pedofilima mora biti brutalna, to je rekla naša gošća prof. dr Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Ona je među prvima pružila podršku glumici Mileni Radulović. Advokatska kancelarija iz Niša danas podnosi prvu tužbu protiv NATO-a zbog bombardovanja, pa ćemo razgovarati i o posledicama.
((DOKLE?))

TEMA JUTRA

Kako teče suđenje kada je neko optužen za višestruko silovanje? Zašto su silovatelji godinama dobijali kazne blizu zakonskog minimuma? Da li javnost ima pozitivan ili negativan uticaj? Naš gost je sudija Omer Hadžiomerović.
((KRIV, DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO?))

AKTUELNO

Da li i kada će deca biti vakcinisana protiv korone? Znamo li zaista sve o vakcinama i posle koliko vakcinisanih ćemo moći da odahnemo, to će nam uživo iz Nemačke, koja najavljuje pooštravanje mera, reći imunolog i molekularni biolog Nikola Smaltik. Razgovaraćemo i sa Aleksandrom Nikolićem, počasnim konzulom u Izraelu, gde je trenutno najviše vakcinisanih na koronu u odnosu na broj stanovnika.
((KOLIKO TREBA VREMENA DA SE ŽIVOT VRATI U NORMALU?))

U FOKUSU

Kako prolaze poslednji sati Trampa na mestu predsednika Amerike? O tome razgovaramo sa Darkom Obradovićem, stručnjakom za bezbednost, i Dragoslavom Rašetom iz "Novog trećeg puta".
((BILO JEDNOM U AMERICI))

HEMIKALIJE SVUDA OKO NAS

Nakon pronalaženja štetnih hemikalija u pojedinim igračkama, najnovija istraživanja pokazuju da ih ima i u sportskoj opremi! Na šta posebno da obratimo pažnju kada kupujemo opremu, to će nam objasniti biohemičarka dr Jelena Milić.
((TRENINGOM DO - BOLESTI? )

SLUČAJ ALEKSIĆ TRESE SRBIJU

Zašto je mnogima teško da stanu pred kamere kada treba da govore o slučaju Mike Aleksića iako su pred kamerama ceo život? O tome pričamo sa glumicom Katarinom Žutić.
((TEŠKE ULOGE))

ZABAVA

Kako je njoj počela ova 2021. godina i koje muzičke novitete nam priprema saznaćemo do Katarine Sotirović. Pevaće uživo u našem Jutru!
((VRELINA ZA SAM KRAJ))