Jutro - Četvrtak, 17.12 - Zašto poskupljuje PCR i da li ćemo zbog toga imati manje testiranih i slabiju sliku o broju zaraženih?

U četvrtak, 17. decembra, "Jutro" donosi sledeće teme:

foto: Depositphotos, DragonImages
foto: Depositphotos, DragonImages
.

1. SRBIJA VIĐENA S BICIKLA
O avanturama biciklista u planinama zapadne Srbije pričaće nam Pavle Krivokuća, jedan od aktera dokumentarnog filma koji je o tome snimljen.
((PLANINE NA DVA TOČKA))

2. PRELISTAVANJE
Kako se iz Podgorice vidi Beograd? Hoće li nova Vlada ukinuti zabranu ulaska za pojedine građane Srbije koju je uveo Đukanovićev režim? Da li će biti moguće dvojno državljanstvo? Ali i otkud on u Beogradu, pitaćemo politikologa Vladimira Pavićevića, iz crnogorskog Društva za istraživanje politike i političke teorije.
((JESU LI SE BRAĆA IZMIRILA?))

3. TEMA JUTRA
Prevremeno rođenje je glavni uzrok smrti dece do pete godine, a u Srbiji se svake godine 4 hiljade beba rodi pre vremena. Šta sve radi UNICEF u saradnji sa Ministarstvom zdravlja da bi smo omogućili ovim malisanima da se izbore, u uslovima kao u razvijenim zemljama reći će nam Vesna Savić Đukić, iz Unicefa, a o svom iskustvu majka četvoro dece Jelena Božović.
((TAKO MALI DA BI U SRCE STALI))

4. SPORT
Završio se jesenji deo fudbalskog šampionata Srbije. Trijumf Crvene zvezde nad Metalcem za mirnu zimu i devet bodova prednosti u odnosu na Partizan. Crno-beli ubedljivi protiv Mladosti u svom poslednjem meču u 2020. godini.
((POČINJE RASPUST))

5. U FOKUSU
Zašto će poskupeti PCR testovi? Da li će i cena uticati na to koje vakcine ćemo nabavljati, i u kojoj količini? Kakve mere da očekujemo za Nikoljdan a kakve za Novu godinu?
Ovo su samo neka od pitanja za člana kriznog štaba doktora Predraga Kona koji će biti naš gost.
((ZDRAVLJE NEMA CENU?))

6. EKSKLUZIVNO
Velikani regionalne muzičke scene, vrsni instrumentalisti i kompozitori, 20.decembra prvi put nastupaju zajedno, u Kombank Dvorani, na Beogradskom džez festivalu – Matija Dedić i Vlatko Stefanovski, pričaju ekskluzivno za naš program.
((„JAZZISTANCE“))

7. ZABAVA
Veoma je ponosan, jer je bio pretposlednja generacija Titovih pionira, što i pokazuje svojim umetničkim angažovanjem. Kroz film će zavrteti prošlost i vratiti nas u zemlju koja ne postoji već 30 godina. Stevan Aleksić, jugonostalgičar i vizuelni umetnik sa divnom rečenicom, biće naš gost.
((DA LI ŽIVIMO JUGONOSTALGIJU?))

8. ZABAVA
Vest koja nam stiže iz Beogradskog dramskog pozorišta, obradovaće ljubitelje ove umetnosti. U predstavi „Kad su cvetale tikve“, koju ćemo 24.decembra gledati na internetu, jedan od glumaca je Marko Gvero, sa kojim pričamo u našem studiju.
((„KAD SU CVETALE TIKVE“))​