Jutro - Subota, 25. april - Sa čim su se sve suočili lekari i sestre i kako su uspeli da se sačuvaju od virusa?

U današnjem izdanju emisije, gledaćete:

.

PRELISTAVANJE
Prva dva dobrovoljca na Oksfordu primila probnu vakcinu protiv Kovida 19. Donald Tramp predložio lekarima da ispitaju mogućnost ubrizgavanja sredstava za dezinfekciju u tela pacijanata. Novak protiv vakcinacije. To su neki od naslova o kojima se pričalo širom planete i neke od tema koje u pregledu štampe komentarišu Aleksandar Apostolovski i Robert Čoban.

U FOKUSU
Lekari u kovid bolnici Dragiša Mišovic pre nekoliko dana neverovatnim podvigom spasili su život bebi u stomaku zaražene trudnice. Kakvo je stanje u bolnici u kojoj se leče najteže oboleli pacijenti, bebe, deca i zaražene trudnice? Sa čim su se sve suočili lekari i sestre i kako su uspeli da se sačuvaju od virusa? O tome govori direktor prof. dr Vladimir Đukić.

AKTUELNO
Da nije bilo virusa, građani Srbije sutra bi izašli na birališta. Kakvi su rokovi posle ukidanja vanrednog stanja? Da li ćemo glasati u junu? Kako će izgledati zasedanje parlamenta koje počinje u utorak, a kako kampanja u izmenjenim okolnostima? Naša gošća ovoga jutra je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

TEMA JUTRA
Da li se virus gasi ili najgore tek dolazi? Šta nas čeka u drugom poluvremenu, na jesen? Kada bi mogle da se otvore granice i da li će na snazi ostati pravilo o karantinu za putnike? Šta savetuje roditeljima kada kaže da virus mora da prođe kroz dečiju populaciju tokom leta? To su neka od pitanja za primarijusa dr Predraga Kona.

AKTUELNO
Spremaju li se opozicione stranke za početak kampanje? Koje teme će biti u njihovom fokusu? Šta misle o merama Vlade tokom pandemije Kovida 19? Da li bi oni nešto drugačije? O tome razgovaramo sa Nenadom Čankom i Milošem Jovanovićem.
U NISKOM STARTU

U FOKUSU
Nema vakcine - nema tenisa! Tu rečenicu izgovorila je krajem marta Ameli Morezmo a buru je podigao prošle nedelje Novak Đoković rečima da je protiv takve obavezne vakcinacije. Da li će vakcina protiv Kovida biti obavezna za sportiste? Šta je alternativa za one koji ne budu želeli da je prime? Kakva je dosadašnja praksa kada je reč o vakcinaciji sportista koji učestvuju na međunarodnim takmičenjima?

SVI PRIČAJU O...
U krizi koja je zahvatila čitav svet mnogi sportisti i treneri pokazali su da su veliki i van terena. Ona je jedna od njih. .Njen kineski klub, donirao je Srbiji 300.000 maski. Kako će sport izgledati kada pandemija prođe a virus utihne, naša gošća je Marina Maljković.

ZABAVA
Pre pet dana objavila je svoju novu pesmu i spot koji je do sada pogledalo skoro dva miliona ljudi. Pred kraj emisije razgovaramo i sa Ivanom Selakov.