Jutro - Subota, 21.mart - O kritičnom periodu koji nas očekuju sa Predragom Konom

U Jutru vas čekaju sledeće teme:

.

PREGLED ŠTAMPE
Prvi smrtni slučaj koronavirusa U Srbiji. Večeras u 20 sati biće suspendovan javni prevoz a sutra se zatvaraju kafići restorani i tržni centri. Nadležni mole, ostanite kod kuće! U Srbiju večeras stižu stručnjaci iz Kine, medicinski aparati i zaštitna oprema. U Italiji 627 smrtnih slučajeva za 24 sata. To su jedine teme kojima se bave i domaći i svetski mediji, a naš gost u pregledu štampe je Robert Čoban.

TEMA JUTRA
Pacijent iz Kikinde, star 59 godina, preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine. Borba protiv virusa ulazi u novu fazu. Šta nam ona donosi? Šta nam govori broj zaraženih 15 dana od kada je registrovan prvi oboleli u našoj zemlji? Zašto je pred nama nakritičnijih sedam dana? Daju li uvedene mere očekivane rezultate? Da li je tačno da lek protiv malarije i antibiotik mogu da izleče koronu? O tome razgovaramo sa dr Predragom Konom.

AKTUELNO
Virus oborio na kolena svetsku ekonomiju, mnogi su već ostali bez posla, bez zarada, u potpunoj neizvesnosti šta će biti sutra. Kakva je situacija u našoj zemlji? Koga i kako štiti zakon? Kako funkcuioniše socijalna pomoć u vanrednom stanju? To su pitanja za ministra Zorana Đorđevića.

SVI PRIČAJU O.....
Narodna banka uvela je moratorijum na plaćanje kredita i lizinga na tri meseca. Danas ističe rok za banke da ponude klijentima zastoj u otplati obaveza. Od kog datuma će banke prestati da naplaćuju kredite? Može li ta mera da se primenjuje retroaktivno od dana kada je doneta odluku? Sve detalje reći će nam viceguverner Željko Jović.

AKTUELNO
Zbog korona virusa život je stao u svim delovima sveta. Kako provode dane vanrednog stanja neki od naših poznatih glumaca i pevača? Iz Beograda nam se javlja Lena Kovačević, iz Rima Tanja Pujin.