Jutro - Nedelja, 16. februar - Podvig lekara Urgentnog centra u Beogradu: Dva hirurška reza, spasila su dva života – bebu i majku!

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Podvig lekara Urgentnog centra u Beogradu, foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
Podvig lekara Urgentnog centra u Beogradu, foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
.

PRELISTAVANJE
Korona virus zarazio i svetsku ekonomiju. Uzdrmao berzu, smanjio potrošnju, zaustavio proizvodne pogone, obustavio letove, usidrio brodove. I u Srbiji je prvi prozivodni pogon zaustavljen zbog korone. Kakve bi mogle da budu posledice? O tome, između ostalog, u pregledu štampe razgovaramo sa profesorkom Draganom Mitrović i Jelicom Putniković.

AKTUELNO - DODIK
Crvena linija je pređena! To je izjavio Milorad Dodik posle odluke Ustavnog suda u Sarajevu da se svo poljoprivredno zemljište u Republici Srpskoj smatra imovinom BiH. Šta je iza crvene linije? Koliko je daleko referendum o samostalnosti Republike Srpske? Ko koga hoće da prevede žednog preko vode? Zašto međunarodna zajednica smatra da svim procesima u regionu upravlja Beograd? Zašto Sarajevo burno reaguje na neizgovorene reči srpskog predsednika? To pitamo srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

TEMA NEDELJE
Šta znači poziv francuskog predsednika Makrona, Beogradu i Prištini, da nastave dijalog? Zašto je poziv stigao u trenutku pune američke inicijative o normalizaciji odnosa, preko ekonomskih pitanja? Je li uopšte, moguće ubrzanje dijaloga, dok dve strane čvrsto stoje na svojim pozicijama. Ko će prvi da popusti? To je naša tema nedelje, a gosti su nam Mihajlo Crnobrnja i Stefan Surlić.

SVI PRIČAJU O...
Dva hirurška reza, spasila su dva života – bebu i majku. Reč je o podvigu lekara Urgentnog centra, u Beogradu, koji su istovremeno uradili operaciju glave i carski rez. Kako se odvijala drama započeta na ulici na Novom Beogradu, svedoče doktorke koje su bile deo lekarskog tima.

MOJ PUT
Ona nema dilemu da li je važnije biti u pravu ili biti srećan! Novinarka, slikarka i jedna od najčitanijih književnica u Srbiji i regionu. Dok gledamo fotografije koje su obeležile njenu karijeru, svoju životnu priču sa nama podeliće Mirjana Bobić Mojsilović.

ZABAVA
Sa pesmom ''Niti'' jedan je od favorita na ovogodišnjoj Beoviziji. Naš gost je Milan Bujaković. Slušamo ga uživo ovog jutra.