Jutro - Petak, 31. januar - Srbi su prvi u svetu po broju popušenih cigareta: Zašto se teško odričemo ovog poroka?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Pušenje je jedan od najvećih faktora rizika za nastanak hroničnih bolesti, foto: Depositphotos/VitalikRadko
Pušenje je jedan od najvećih faktora rizika za nastanak hroničnih bolesti, foto: Depositphotos/VitalikRadko
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Danas se obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima. Pušenje je jedan od najvećih faktora rizika za nastanak hroničnih bolesti, a Srbi su prvi u svetu po broju popušenih cigareta. Zašto se teško odričemo ovog poroka pitamo dr Milijanu Balević, internistu kardiologa.
POROK

PRELISTAVANJE
2. Velika Britanija slavi razvod od Evropske unije. Englezi predviđaju raspad evropske porodice u narednih deset godina. U međuvremenu šef diplomatije EU stiže u Beograd da se lično angažuje na ubrzanju dijaloga Beograda i Prištine. Kakva je budućnost Evrope, ali i Srbije u njoj? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Sinišom Ljepojevićem i Milanom Jovanovićem.
RAZLAZ

SPORT
3. Osmo finale za osmi trofej u Melburnu! Novak Đoković ubedljivo pobedio Rodžera Federera u polufinalu otvorenog prvenstva Australije. Zverev ili Tim protivnik u borbi za titulu. Sve o sportu od Nine Kolundžije.
17.GREN SLEM PEHAR

4. U Srbiji postoji više od 200.000 neiskorišćenog državnog zemljišta. Te parcele mogle da dobiju nove korisnike - mlade poljoprivrednike i bračne parove. Da li je ovo još jedna mera za oživljavanje srpskog sela? O tome, ali i o predizbornim kalkulacijama razgovaramo sa Milanom Krkobabićem, ministrom bez portfelja i liderom PUPS-a.
PLAN RAZVOJA

KO JE U PRAVU
5. Svetska zdravstvena organizacija proglasila vanrednu situaciju zbog korona virusa. Koliko će vremena biti potrebno da se on zaustavi? Hoće li posledice biti mnogo veće nego u vreme SARS-a i MORS-a? Da li će osim kineske i ekonomije drugih zemalja doživeti pad?
POSLEDICE

SVI PRIČAJU O
6. "Tri sorele" ponovo na sceni Zvezdara tetara. Premijera 7. februara. Ana Franić, jedna od glavnih junakinja je naša gošća.
POSLE 16 GODINA

ZABAVA
7. I za kraj dolazi nam mlada Zvezda granda Sanja Vasiljević i uživo peva kod nas.
"NA MOJ RAČUN"​