NEDELJOM U 13.40

Galileo

Čuveni naučni revolucionar Galileo je promenio poglede na nauku svog doba, a istoimena emisija će promeniti naše viđenje sveta oko nas. Zato smo našim gledaocima za ove zimske dane spremili pravu poslasticu – emsiju “Galileo”.

Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

Emisiju će na program Prve televizije nedeljom u 13.40 voditi dobro poznato TV lice – Ivan Tešanović. "Galileo” je prava TV destinacija koja će otkriti sve tajne, fenomene i pokazati lepotu nauke na uzbudljiv, lagan i jedinstven način.

O “Galileu” koju će voditi, Tešanović kaže da je reč o jednostavno omiljenom formatu u kome može svako da pronađe ono što ga interesuje. Namenjen je svim uzrastima - od 7 do 77 godina. Popularna nauka, putopisi, životne priče, razne zanimljivosti iz svih krajeva sveta. Način na koji je to snimljeno i prikazano, privući će svačiju pažnju.

Na njega najjači utisak ostavljaju životne priče.

"Heroji koje je “Galileo” prepoznao i donosi njihove podvige u vaše domove su mi fenomenalani", kaže sportski novinar i nadaleko poznati voditelj “Nindža ratnika”.

"Fascinirala me je priča o jednoj dami iz Italije koja je slepa, ali koju taj hendikep nije sprečio da postane pilot aviona. Gledaoci će videti mnogo takvih priča koje inspirišu.

“Galileo” je pre svega edukativna emisija i posle svake odgledane epizode gledaoci će biti bogatiji za neko novo saznanje. Ovo, naravno, važi i za mene, jer učimo celog života", kaže Ivan Tešanović i dodaje:

"Nisam znao gde je, i kako izgleda najveći kineski restoran na svetu, ili da makaze mogu da koštaju kao nov automobil. Saznao sam i da postoji vulkan sa plavom lavom, i da ljudi mogu da namirišu bolest".

Gledaocima voditelj “Galilea” poručuje da će biti za svakoga po nešto, da će zaviriti u svaki kutak sveta, doneti priče o ljudima, prirodnim fenomenima, naučnim i tehnološkim dostignućima.

"Naš cilj je da razmišljate o našoj emisiji i kada se završi, a moja poruka na kraju svake epizode je - Gledajte u zvezde, budite radoznali. Vidimo se u nedelju", zaključuje urednik emisije.

strana 1 od 2 idi na stranu